Párom másfél éve nem talál munkát, egyre rosszabbul viselem. Mit tehetnék? 30/N
Párom most már 1,5 éve nem talál munkát - 35 éves, diplomás, jelentkezett takarítótól a vezetői beosztásig mindenre, de vmiért nem jön össze semmi. Már munkanélkülin van fél éve.
Így egy ideje én (30 éves lány)tartom el magunkat. Ez már máskor is előfordult rövidebb-huzamosabb ideig, de most már nagyon rosszul viselem lelkileg. Szörnyű hogy a fizetésem a számláinkra épphogy elég - nem költünk semmi extrára (cigi, buli, stb), nem is emlékszem mikor voltunk vhol utoljára vagy vettünk vmi ruhát.
Most emiatt a helyzet miatt abba kellett hagynom a hobbimat is (hegedű, már 5 éve), mert nem maradt rá pénz... . A munkám utálom, de párom munkanélkülisége miatt nem válthatok, nagyon sok túlóra, sokszor hétvége..
Azt hiszem hogy belefáradtam. :(
Ne értsetek félre, szeretem a párom, de egyszerűen ez már sok.... Mit tehetnék hogy jobban viseljem??
Azt nem értem, hogy miért nem tudsz hegedülni - ahhoz miért kell pénz? (Komolyan kérdezem!)
Ha fontos a párod, akkor tarts ki, lehet még forditva is a helyzet. Nem egyszerü egyedül állni mindent, de ha nincs más megoldás, akkor muszáj tovább csinálni és reménykedni.
KEdves második válaszoló: már ne haragudj, de ha a kérdezö pl. a kelet részen lakik, akkor mire megy azzal, hogy a nyugati részen van munka?
Másodszor egyáltalán nem lehet ilyet moindani, hogy csak melegedett az egyetemen - én is egyetemet végeztem, amikor válaszottam, naogyon igéretes volt a pálya, mára ez az iparág teljesen megszünk MO-on. Most akkor menjek vissza kb. 30 évet és válasszak olyat, ami - az akkori helyzethez képest 30 év múlva keresett? (Mellékesen én is gépész vagyok - mégse tudok a diplomámnak megfeleö munkát találni.)
A kérdezönek: arra gondoltam a kérdésedkor, hogy már tudsz zenélni és játszani nem tudsz pénz hiányában. (Az eddigi tudásoddal nem tudod magad szinten tartani, amig egyenesbe jöttök?
Köszönöm a válaszaitokat!
Bármilyen hihetetlen, Pesttől nem messze lakunk..Napi kb 10 önéletrajzot küld el: vagy túlképzett, vagy nincs gyakorlata, vagy olvasás nélkül kitörlik..
Szó sincs arról hogy melegedett volna az egyetemen! De a szakmájában most csak úgy lenne lehetőség, ha tovább képezné magát. De sajnos ezt nem támogatja a munkaügyi központ. :(
Hegedű: hobbi szinten művelem, művészeti suliban képzés havonta 12 000 Ft - erre mostantól nincsen pénzünk, így abba kell hagynom. Mivel "csak" hobbim (bár nekem nagyon fontos), ezzel pénzt keresni nem tudok.. Otthon persze tudok gyakorolni, de az volt számomra a kikapcsolódás, hogy hetente 2*1 órára elmegyek hegedülni..
Nem is az volt a kérdésem lényege, hogy párom miért nem talál munkát, hanem hogy hogyan lehet ezt lelkileg elviselni?
Bátorítanom kéne, de egyre inkább magamba fordulok. :( Optimistának kéne lennem, hogy Őt is támogassam, ehelyett már én vagyok a megtestesült pesszimizmus... :(
A hozzáállásod szimpatikus, hogy egy szóval nem kritizálod, vádolod a párodat. Biztos ő is nagyon nehezen éli meg a mellőzöttséget, hogy látja ő is, milyen helyzetbe kerültetek, és nem sikerült eddig megoldania.
Érthető, hogy belefáradtál ebbe, olvashatod, láthatod te is, hogy többen küzdenek most az életben-maradásért. :(
A hegedülést próbáld meg nem áldozatként, hanem átmeneti lemondásként nézni. Így lehetsz optimistább, hogy kimásztok a gödörből. A gyakorlást meg otthon se hagyd abba, és a korábban az órákra szánt időt töltsétek el tartalmasan kettesben, vagyis ne hagyd, hogy a munka bedarálja a szabadidődet. Sétáljatok, kártyázzatok, nézzetek ingyenes programokat - bármi jó, ami közös élményt ad, és egy kicsit kikapcsol az anyagi problémából.
én sem találok már szó szerint semmit, több mint egy éve. nekem már nincs is párom, leginkább ez miatt.
valahogy a pénztelenség megöli a romantikát, vagyis a párkapcsolat gazdasági kapcsolat is, ami nem bírja, ha felborul a balansz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!