Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintet-ek jó lessz e. ha...

Szerintet-ek jó lessz e. ha csak ágyunk van és mosógép és már költözünk a házba?

Figyelt kérdés
na szüleimnél laktunk férjemmel. vagyis lakunk kertes házunk van nagy felujitás alatt kocka ház. kint még bevakolva nincsen. belül ha kész lesz ugy terbezzük mivel féltsük a házat hogy kine rabolják, hogy megvesszük az ágyat ha festés és járólap kész meg a fürdöszoba és veszünk mosógépet, és persze vasalót. ennyi. de mivel anyuék 2 utcára laknak enni odajárnánk, csak aludni mennénk haza. még a ruháink is a földön lesznek a gardrobban mert nemlesz még szekrényem. nemtudom este hiányozni fog e valami mondjuk ha megéhezem kellene e hűtő?
2009. szept. 13. 23:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%

Ha nincs a házban semmi, akkor mit fognak kirabolni belőle?

Amúgy abszolút nem szerencsés szerintem egy félig kész ingatlanba költözni, pláne, hogyha különösebb okod sincs rá. Méghozzá azért nem, mert az ottlakásod igencsak hátrányosan befolyásolja az elkészülést. Ugyanis egyik oldalról "sürgetve van" a dolog, mert már ott laksz, a másik oldalról viszont a lakhatás feltételeit mindig teljesíteni kell, tehát pakolásznod-kerülgetni stb.

Meg ahhoz, hogy ott lakj, ahhoz nem csak ágy meg mosógép kell, hanem kell lámpa, kapcsolók, a hétköznapra szükséges dolgok, a takarításhoz eszközök stb.

Az ok, hogy félted az ingatlant. Ekkor azt kell tenni, hogy este átmegy valaki aludni, reggel meg vissza anyukádékhoz. És nem "elkezdeni belakni" az ingatlant.

További ok, ami miatt nem javaslom, hogy elveszíted a "beköltözés örömét", emellett az üres helyiségek abszolút nyomasztják az embert, így befolyásolja a napi hangulatodat is.

2009. szept. 13. 23:44
 2/12 anonim ***** válasza:
88%

hát én inkább hutot vennék mosogép helyett, ha már mindenképp surgos a bekoltozés.

mi mikor bekoltoztunk a lakásba (konyha be volt rendezve), csak háloszobát vettunk meg hutot, a mosnivalot inkább hordtam volna anyumékhoz (1 utcányira). végulis kaptunk nászajándékba mosogépet, de anélkul bírtam volna. a tobbi kicsinyenként jott, átmenetileg volt 1 régi ulonk a nappaliba, 2 honap mulva vettunk tv-t(a párom akarta), kb. 8 honapja laktunk ott, mire a szonyegek és a fuggonyok is a helyukre kerultek..ki lehet bírni ilyesmik nélkul, kulonosen ha tudod, hogy átmeneti megoldásrol van szo és ugyis csak aludni jársz haza.

2009. szept. 14. 00:36
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
hát nem mosogép kell hanem kb egy hütö meg gáz tüzhely nem számithatsz a szülökre mert neked kell fözni a kis családodra. ha nagy a rokonság tudsz kérni függönyt konyhaasztalt meg esetleg tálakat poharakat tányér ezekre mindig szükéged lesz.az én párom elvárná hogy én magam csináljak mindent ,ne kelljen lejárni senkihez.az én szüleim is nem mesze laknak egész pontosan kétházra és nem szeretné ha nem az én föztömel várnám itthon mikor haza jön ebédelni,és a te párodnak se fog tetszeni egy idö után.hát sok szerencsét
2009. szept. 14. 06:12
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem rég váltam el, és költöztem egy megvásárolt üres lakásba.

Még nem volt anyagi lehetőségem hűtőt venni,(nincs tv, mosógép, de ezek nem is hiányoznak)de a hűtő nélkül kész rémálom az élet.

Napi szinten kell mindent megvenni, kisebb adagokban, és ez anyagilag is megterhelő.

2009. szept. 14. 08:29
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is a konyhát kellene legelőször berendezni,hogy ne kelljen senki nyakára járni enni.Hűtő is mindenképpen kell.Én is inkább a mosást oldanám meg anyumnál ha szükséges lenne,mint az evést.Még a vasalást is könnyebben megoldod anyukádéknál,mert azt heti 1-2x kell,de enni naponta többször is.Úgyhogy én azt mondom legalább a konyhai alap dolgok legyenek meg,hogy főzni tudj.Persze lehessen használni a fürdőt wc-t is,de ez a legalapabb,és legyen hol aludni.
2009. szept. 14. 08:42
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, egy hűtőt valóban érdemes lenne beszerezni, a többi nem létfontosságú, ha vannak szülők. Amikor kész lett a házunk, ahogy tudtunk mi is mentünk. Pedig konyhabútor sem volt még (hűtő már volt). Azt úgy szerelték be, hogy már ott laktunk. Hát nem mondom, hogy leányálom volt, de legalább már a sajátunkban voltunk. Az ágyunk sem volt összerakva, kb. 1 hétig a matracon aludtunk. A gáztűzhely meg kb. rá két hétre lett beállítva. De mi ettől függetlenül mentünk. Aztán meglett minden. Szóval szerezzetek be egy hűtőt (egy használt, kisebb is megteszi), a többi meg majd meglesz.

És egy üres házból is el tudnak lopni sok mindent. Az egyik barátunknak elvitték a már felszerelt 250 ezer forintos kazánját, meg a maradék járólapokat, és két radiátort.

2009. szept. 14. 08:46
 7/12 anonim ***** válasza:

Nekem is remélhetőleg esélyes lesz lassan a költözés, de arra már nem marad pénzem, hogy minden bútor meglegyen, az első a hűtő lesz, amit beszerzek, akármekkorát, de egyrészt máshoz nem fogok mindenért enni járni, másrészt valami alap akkor is kell, hogy legyen majd otthon, ha anyu ebédet ad, és azt nem akarom, hogy bármi megromoljon. Még ágyam se lesz szerintem első időkben, alszom polifoamon hálózsákban addig.

Ha sürgős, a hűtő legyen az első, még akkor is, ha csak szendvicsen éltek egy darabig, mert a hozzávalókat valahol tárolni kell.

2009. szept. 14. 09:24
 8/12 anonim ***** válasza:
Szia! Merre laktok? Csak azért kérdezem, mert most vettünk egy új mosógépet és a régi (aminek semmi baja nincs!) szívesen eladnám, egy jelképes összegért.
2009. szept. 14. 10:24
 9/12 anonim ***** válasza:
49%
A Magyar Helyesírás Szabályai című alkotás mindenképpen legyen meg! Ne csak porfogóként, olvasd is el!
2009. szept. 14. 11:14
 10/12 anonim ***** válasza:
Nah... kezdődik a kioktatás. :)
2009. szept. 14. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!