Hogy lehetne megoldanni a nagyszüleim problémáját?
Egy kis faluban élnek,ahol egyre nagyobb a bűnözés,egyre több a nemfehér.
Hatalmas házban élnek,már fenntartani se tudják,bár ez a legkevesebb,ebben segítünk.
De már kétszer törtek be hozzájuk.
El kellene adni a házat,venni helyette városon egy kis lakást amiben elvannak.
De normális ember nem veszi meg.Romák lehet megvennék,de ha azokat beengedjük megnézni,tuti pár napon belül feltörik.
Nem tudunk mindig ott lenni,sokszor vannak kettesben a nagyszüleim.
Mi lenne a megoldás?
Riasztós vagyok.
Le van szarva mit gondolnak az aljadékok...hidd el, hogy ha már a nagyiék nem mozdunlak meg akkor ez egy nagyon jó ötlet. Éjjelre is beriszthatják magukat, és akkor ha ne adj ég bemenne valaki akkor azonnal ordít a riasztó. Megéri!!! Nekem van, pedig én még csak idős sem vagyok, férjem mindig éjjel megy dolgozni, kamionos, egy kisgyerekkel vagyok itthon MINDIG be van kapcsolva a risztó.
Nálunk is kb 10 km-re van a rendőrség, de ha gáz van akkor jönnek rögtön. Polgárőrség itt van, 1 azaz EGY személyes hadsereg:-) Anniyt ér, hogy ha mozgolódást lát valaki akkor hívja őt, és ha esetleg betörők akkor elillana a kocsi hangja miatt.
Én próbálnám győzködni az öregeket, hogy menjenek el.
Van barátjuk, vagy ismerősötök a faluban??
Barás és rokon van,de mind 60 feletti,hasonló problémával. (bár ők beletörődtek,nagyszüleim és mi nem)
Milyen riasztód van?
Hirtelen kicsit sokfélét találtam,rengeteg van.
Azért ez mégis csak borzasztó, hogy a szorgalmas, tisztességes magyar meneküljön saját hazájából a semmirekellő lumpen bűnözők miatt:)
Valahogy csak el kellene adni a házat, aztán egy kis lakást venni az árából bűnözőmentes helyen.
Esetleg kutya? A rottwellertől rettegnek a sötét bőrű bűnözők.
A kutya nem ér semmit. Megetetik finom patkánymérges kolbásszal és annyi volt neki, csak egy szeretett házőrzőt is elvesztenek. Sajnos tapasztalat, felénk is ezt csinálják. Ahhoz pedig rengeteg idő és türelem kell, hogy megtanítsd egy kutyának, hogy mástól nem fogadhat el semmit, földről nem ehet fel semmit. Egy rotival meg pláne kemény kézzel kell bánni alapból is. Sajnos ide kutya már kevés. :S
Az én nagyim is az ország azon területén élt egy kis faluban. Ugyanaz a szitu, ugyanazok a körülmények, bár ő hál'isten mindig megúszta, talán mert inkább az értékesebb, elhagyatottabb környékekre mentek. A nagyim egyedül maradt, így már nagyon félt, közben tolószékbe is került, "magatehetetlen" lett, így inkább úgy döntött, hogy otthonba költözik. (hozzánk nem, mert nem akar a terhünkre lenni) A ház egy éve ott áll üresen, kiírni nem merjük rá, hogy eladó és nagyon hirdetni se merjük a környéken, egyelőre még nem találtuk meg ennek a megfelelő módját, hogy ne törjék fel azonnal. (bár kétlem, hogy ne ment volna már híre)
Amit tenni tudtok, hogy összefogtok a szomszédokkal és figyeltek egymásra. A nagyiméknál van mozgásérzékelő lámpa, pont úgy van beállítva, hogy ha valaki kerítésen belül úgy fél-1 méterre mozog, akkor felkapcsol. Az öregek rosszalvók, valaki tuti felébred a fényre. Ennek jó bizonyítéka az, hogy mi sokszor lejárunk megnézni, hogy minden rendben van-e a ház körül. A legváratlanabb időpontokban és eddig sosem maradt szó nélkül. Ha nem autóval voltunk, mindig átjött valamelyik szomszéd, hogy látta hogy mozgás van, gondolta megnézi mivan. Falvakban nagyon jó közösségek vannak ám, számíthatnak egymásra még a szomszédok, pláne ha ez kölcsönös. Igyekezzetek összebeszélni és jobban figyelni... A lámpa mellett pedig igen, mehet a riasztó is. Arra kell figyelni, hogy ne csak ajtó nyitást érzékeljen, mert mivan, ha ablakon mennek be? Szeretnek idős tudatlan kisembereknek ilyen vackokan eladni, de hol működik hol nem. Ha már beruháztok rá, akkor érdemes komolyabbat venni, esetleg rendőrséghez bekötöttel, ha megtehetitek.
Helló:-)
DSC Classic...azt hiszem ez a "márkája" a risztónknak, legalábbis ez van ráírva. Több ponton vannak elhelyezve a mozgásérzékelők, jellemzően az ablakokra vannak irányítva, van egy ajtónyitás érzékelő is, van egy az emeleten is azt főként a padlásfeljárót érzékelni tettük oda, mivel valahová már törtek be a tetőt megbontva is:-/
Szóval nekünk az egész ház be van risztózva, úgy képzeld el, hogy ha este beriasztom magunkat akkor kódokkal közlekedem a lakásban:-) Mert ugye ki tudom kódolni a felső szintet, mert a gyerekhez át kell mennem a másik szobába, de nem tudok átmenni ha a risztó be van kapcsolva, így van egy kódom amivel élesítem a lenti szintet és a bejárati ajtót, de fent nem érzékel. Ha le kell mennem akkor ki kell kapcsolnom az egészet, mert a lépcsőházat is berisztom.
Én csak így alszom nyugodtan. Nem volt olcsó, mert rendőrök szerelték be, kell egy mobil vagy vezetékes volnal ha azt szeretnéd, hogy rögtön a rendőrségre riasszon. Ja és van egy "pánikgomb" az egy mobil kapcsoló, olyan mint egy kis távirányító, ez arra jó ha megnyomod azonnal riaszt a rendszer. Ha esetleg nincs a rendőrségre bekötve, akkor vannak alternativák pl van egy cég aki csak ezzel foglalkozik, és lehet velük szerződést kötni, hogy hozzájuk riasszon, és ők küldenek valakit. Ezt ne kérdezd mi, én erről csak hallottam, nem találkoztam még ilyennel.
De ha nincs rendőrségre bekötve, ezek a riasztók úgy visítanak, hogy hidd el nekem a betörő a térképről leszalad ijedtében! Ugye felfokozott állapotban vannak egyébként is, ha ez meg megszólal, biztos hogy összefosva húzza a csíkot a putrijába.
Nekem szólalt már meg, véletlenül "beleaszaladtam" mielőtt elkezdene ordítani csipogással jelez, tehát én tudtam, hogy hogy meg fog szólalni mégis majdnem összetojtam magam úgy megijedtem. Arról nem beszélve, hogy a szmszédok AZONNAL kint vannak ha valahol megszólal egy riasztó.
Na azt hiszem ennyit szerettem volna írni :-)
Én komolyan támogatom, nagyon jó dolog. Nem akarok példálózni, de egy rokonom öreglány, itt lakik a faluban, és csak a risztó mentette meg, mert neki a tetőt bontva mentek be, és már a szoba ajtaja előtt álltak baltával (azt otthagyták ijedtükben) amikor megszólalt a riasztó. Szóvak kell és kész. Be kell rá ruházni, mindennél fotosabb az emberi élet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!