Hogyan közöljem édesanyámmal, hogy úgy érzem egyedül nem tudom feldolgozni az édesapám elvesztését, hogy pszichiáterra van szükségem?
Ha még hozzászólhatok!
Semmilyen gyógyszert ne vegyél! Az a diliseknek van (biológiai depresszió, biológiai betegség).
Inkább egy kiváló gyerek-pszichológushoz menj.
Ja és nem szégyen. Sokkal több embernek el kellene mennie, mert máshol nem tud beszélgetni (még otthon sem) a problémájáról.
17/L vagyok, én is mostanában veszítettem el apukám elveszítését...
Ha gondolod, írj privátban. :) Bár én csak egyéni tapasztalatokkal tudok szolgálni.
Úgy hogy megmondod el kell menned, mert különben nagyobb bajod lesz.
De azért engedd meg, hogy elmondjam. A pszichiáterre könnyű rászokni, szedd össze magad, találj saját célt, társat és fogj össze anyukáddal. Éld a saját életed.
Nekem a férjem halt meg, még akkor nagyon fiatal voltam. Jó és rossz tanácsot is adott a pszichiáter, volt olyan tanácsa, amit ha betartok, akkor kezelt beteggé váltam volna. Mérlegelj mindig, mielőtt ész nélkül hallgatsz egy idegenre, főleg, ha anyagi kérdés is szóba kerül és véletlenül tanácsot ad vagy úgy érzed tanácsot adott.
Pl.egy ismerősömet elhagyta a férje, 2 kicsi gyerekük van. Az ismerősöm bepánikolt, de azért mindent úgy akart csinálni, ahogyan régen. Nagyobb lakásba költözött a két gyerekkel, bízott abban, hogy sok pénzt keres és egyedül is bír mindent. Hát nem bírta, főleg anyagilag. A pszichiátere azt tanácsolta, hogy erős és egyedül is minden megy, mintha a férje le sem lépett volna. Szóval mindig mérlegelj, bármit mond az orvos, a saját erődet és az anyagi hátteredet vedd számításba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!