Elköltöztünk a szüleimtől albérletbe. Ők viszont így nem tudják a házat fenntartani. Nem tudok én sem minden hónapban pénzt adni nekik, hiszen fizetnem kell az albérletet, rezsit, a gyerekeknek étel, ruha, stb. Nem tudom, mit tegyek?
9-es!
Gondolom, ez nekem is szólt.
Nos, páromat zsarolták ilyennel a szülei, mikor bejelentette, hogy elköltözik. Vagyis nem szó szerint, de sajnáltatták magukat, jaj, hogy élnek meg. Érdekes, megoldották valahogy, éhen nem haltak.
Korábban párom teljes fizetését lenyúlták és ki tudja mire költötték, mert most érdekes, kettejük nyugdíjából is megélnek valahogy.
Párom szerencsére észhez tért, és már nem tejel nekik. Ők a saját hülyeségük áldozatai, tipikusan azok, akiknek a felesleges dolgokra van pénzük, de a számlákra már nem marad... Sajnáljam őket? Hát nem...
Egy pillanatban: nincs pénzük kifizetni a számlákat, csak késedelmi kamattal, mert két héttel nyugdíj előtt jönnek a számlák (amit ha megfordítunk: gyakorlatilag két héttel nyugdíj UTÁN jönnek...), de ezért van pénz új telefonra, számítógépre, stb.
ma 12:53
Azért ez annál összetettebb!Mi is nagyon sokat segítünk a szüleinknek, de azért van egy határ,hogy ne menjen át kihasználásba.
Amikor a szülő a napi 2 doboz cigit, meg az 1 üveg bort megveszi, mert az jár neki, de a rezsit meg nem akarja kifizetni, mert nincs miből(vajon miért nincs), akkor ne a gyerekeiről nyúzza már le a bőrt.
Ilyen alapon akkor egy némelyik szülő azért szül, hogy legyen majd aki eltartsa?
Szóval, érted,vannak itt olyan esetek, amikor már egy gyereknek nem kötelessége a szülő hátsóját kinyalni.
Én vagyok az, aki már öt éve anyósnál lakik... engem is ezért nem fog már érdekelni, hogy miből tartja fönn a házat, mert egyébként ő is rendszeresen feji pénzzel a tehetős testvérét, nekünk siránkozik, hogy neki nincs kitől kérni pénzt, rá pár napra meg hazaállít egy rakás márkás ruhával, hogy annyira jó akció volt a kedvenc boltjában, nem lehetett otthagyni őket. A legjobb, hogy ezeknek töredéke jó és hasznos dolog, a többi a harmincadik póló és nem megfelelő méretű tizenezer forintos cipő... a férjem ilyenkor akad ki, hogy ezért mi nem adunk neki pénzt, hogy ilyenekre költse, a számlákat meg nem képes befizetni.
Amúgy anyukámék is nagy házat tartanak fönn egyedül, tesóm is elköltözött, de én is fizetek nekik havonta valami alacsonyabb számlát, a tesóm is, szóval szívesen segítünk mi, de csak akkor, ha ennek értelmét látjuk és azt, hogy tényleg rászorulnak...
12-es!
Nem tudhatom, ez igaz. Ugyanakkor ha normális szülők lennének, eszükbe sem jutna ilyennel fordulni a családos gyerekükhöz. Hanem keresnének más megoldást: ha túl nagy a ház, adják el, stb.
Nem az, hogy a saját unokájuk elől veszik el a pénzt... Az én apám ilyet sosem tenne, azt tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!