Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha elköltözök kell szülői...

Ha elköltözök kell szülői lemondó nyilatkozat?

Figyelt kérdés
Van egy két éves kislányom. Apjával a kapcsolatunk tönkrement. Tipikusan az az ember, hogy semmit sem kell megbeszélni, majd az idő helyrehozza. Már 5 éve van ez, bennem felőrlődött minden. Mikor terhes lettem, azért tartottam meg a babát, mert azt hittem meg fog változni minden. De igaz a mondás a gyerek nem oldja meg a problémát, nem tart össze családot. Most már én is ezen a véleményen vagyok. Szeretnék szétköltőzni. Vettünk közösen nagyon sok mindent, de mivel a számlák az ő nevére szólnak, így hiába van bármibe pénzem, jogilag nem jár nekem semmi. Pedig legalább 500 E Ft ról van szó. Többször elköltöztem tőle kislányommal rokonhoz/baráthoz, visszajöttem, mert csak bizonyos ideig maradhatok náluk. Jelenleg nincs hová mennem, főleg gyerekkel. Vagy anyaotthon vagy utca. Már eljutottam arra a szintre, hogy nem tudok a saját lányommal foglalkozni. Alig várom, hogy lefektessem aludni, ne kelljen vele foglalkoznom. Nem szeretek vele játszani, sőt nem is játszok vele. Hisztijei totál kiborítanak, rá is kiabálok. Tudom, hogy nem vagyok anyának való. Egy ideje azon gondolkodom, hogy itt hagyom az apjának és kimegyek az utcára lakni. Ha elhagyom a gyerekem kell valamilyen lemondó nyilatkozatot tennem,hogy az apja megkapja az egyedül nevelő szülő miatt a magasabb összegű családi pótlékot? Lemondanék minden szülői jogomról. Ehhez kell valamilyen nyilatkozat?
2013. márc. 4. 22:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha terhesen megvert akkor az nem lehetett amiatt, hogy nem navelheti a gyereket a nagyanyja... Ha megvert terhesen, akkor a gyereket is veszelyeztette, tehat lazan ha felidegesiti a gyereket is megveri.

Hol laktok most? Hova vagy bejelentve lakcimre? Hazasok vagytok- e....?

2013. márc. 5. 10:36
 12/14 A kérdező kommentje:

Terhesen azért vert meg, mert épp vitatkoztunk azon, hogy az anyjához is kell venni majd ágyat a gyereknek, hogy majd legyen mibe ott aludjon. Mire én, hogy ha tetszik, ha nem nem engedem, hogy ott aludjon nélkülem, mert szoptatni akarom. Meg amúgysem az anyjának szülöm a gyereket, hogy majd ő nevelje helyettem. Nagyon kemény verést kaptam. Hasamat védtem amennyire tudtam.

Gyerek apjánál lakunk, nem vagyunk házasok, ővé a ház is (ő nevén van), ide is szól a lakcímünk. Nem tudok máshoz bejelentkezni.

2013. márc. 5. 11:48
 13/14 zabmester ***** válasza:
100%

Hát én azt gondolom, hogy inkább menj el a kicsivel egy anyaotthonba, hiába, hogy azt mondod, 1-2 év után sem változna a helyzet, ezt nem tudhatod. Bármi történhet addig! És arról se feledkezz meg, hogy ott nem csak lakhatást adnak, hanem segítséget is, szakemberektől!

Viszont a legtöbb helyen elég hosszú a várólista, nem valószínű, hogy azonnal bekerültök.

Még amit érdemes lenne megpróbálni, hogy menj el a helyi családsegítő szolgálathoz és ott kérj segítséget. Ez a dolguk, valami megoldást muszáj találni.

Lehet, hogy most /még/ a gyereket nem bántja az apa, de te nyugodt szívvel rá mernéd bízni? Ki tudja, mi lesz később? Inkább kérj segítséget szakembertől, mert nagy szükséged lenne rá! Egyrészt a lakhatási és egyéb anyagi természetű gondok miatt, másrészt a lányoddal való kapcsolatodat is helyre kéne hozni. Nem a te hibád, hogy így érzel vele kapcsolatban, nyilván ez következménye mindannak, ahogy eddig éltetek, hogy a kislány apja vert téged, hogy semmibe vett, hogy nem volt beleszólásod a gyerekkel kapcsolatos döntésekbe, stb. De ez ellen a helyzet ellen tenni kell valamit, és ez már rajtad áll.

2013. márc. 5. 12:01
 14/14 anonim ***** válasza:
Már azzal bántja a lányát, amit veled művel!
2013. márc. 5. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!