Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak én érzem felháborítónak...

Csak én érzem felháborítónak ezt a szülőtartásos törvényt?

Figyelt kérdés

Most miért kellene nekem eltartanom azt aki nem is költött rám? Minden fillért sajnált tőlem(hozzáteszem bőven volt neki)? Télen nem volt kabátom miatta. Tényleg egy ilyenre költsem a pénzemet? Így sincs semmim!!!

Most akkor az állam elgondolkozhatna kit tartsak el a gyerekemet, apámat, magamat, vagy talán már a szomszéd is szóba jöhet?????

Sz@ros 70e Ft-ból nem tudok csodát művelni. Most mit ne fizessek? Ki ne egyen? Költözzek a kuka mellé, hogy a lakásra ne menjen el "csak" 50e ft?

Apám egy fillért se adott az apjának magára hagyta 25 évre azt se tudta él-e még. Persze amikor örökölt házat, pénzt akkor azt elb@szta egy fillért se adott és most én adjak neki??? Felháborítónak tartom a helyzetet.

2013. márc. 1. 14:49
1 2 3 4 5 6
 21/55 A kérdező kommentje:

11-es maximum tartozást tudok örökölni mivel felélte az összes örökségét így nem kapok semmit a 2 nem létező házból milliókból és ki tudja még miből mert nekem "semmi közöm hozzá, hogy ő mit kapott" című szöveg jutott.

A nagy büdös semmi az amit kapok a hiteleit fizethetem majd ha úgy alakul, hogy öröklök tőle egy részletre vett kocsit amit még mindig fizet.

2013. márc. 1. 15:18
 22/55 anonim ***** válasza:
82%
Ez a szülőtartás is csak azért van mert a kedves kormányunk képtelen gondoskodni az állampolgárairól így azt várják el, hogy az a 2 millió adófizető, amellett hogy az adójával hozzájárul a semmirekellők eltartására a saját fizetéséből is azt finanszírozza. Felháborítónak felháborító, csak ezen már késő rinyálni.
2013. márc. 1. 15:18
 23/55 anonim ***** válasza:
90%
Aki olyan helyzetbe van a szüleivel, hogy nem akar rajtuk segíteni annak oka van. Ebbe nem kellene az államnak beleszólnia!
2013. márc. 1. 15:22
 24/55 anonim ***** válasza:
92%

22-es: kapiskálod a lényeget!

Itt pár év múlva nem lesz nyugdíj! De valakikről még le kell húzni az utolsó bőrt, hogy ne haljon éhen a többi.

Az állam mossa kezeit...

2013. márc. 1. 15:23
 25/55 A kérdező kommentje:
Hát ez igaz az állam nem tudja eltartani az öregedő társadalmat ezért a rokonoknak kell. Ledolgozták az egész életüket és segítségre szorulnak. Szégyen.
2013. márc. 1. 15:30
 26/55 anonim ***** válasza:
56%

Lehet én vagyok a hülye, de nekem teljesen egyértelmű, hogy amikor anyukám megöregszik akkor segítem. Pont. Most is segíteném, segítgetem, de egyelelőre a fizetésem szar. Nem tudok többet tenni, mint bevásárolok.

Én ezt láttam kiskoromban is. Anyu segitette mamát, és most is igyekszik anyukám a semmiből is valamit csinálni, hogy jobb legyen.

2013. márc. 1. 15:33
 27/55 anonim ***** válasza:
89%

Amikor ellopták a nyugdíjakat ezt lehetett tudni, hogy ez lesz a vége. Az a fura nekem hogy erre valaki csak most döbben rá.

Egyébként van rá megoldás. Húzni kell el innen amilyen gyorsan csak lehet. Minél messzebb annál jobb.

2013. márc. 1. 15:33
 28/55 anonim ***** válasza:
86%

Csak más az hogy magadtól segítesz amennyit tudsz, meg más az hogy a bíróság azt mondja hogy a fizetésed 50%-át oda kell adnod, és akkor úgy élj meg valamiből meg nevelj gyereket etc.

2013. márc. 1. 15:34
 29/55 anonim ***** válasza:
27%

Nem ítélnek meg 50 %-ot, csak amennyit bírsz adni!

De más országokban is van ilyen törvény, sőt a háború előtt is volt nálunk is.

Csak akkor magától értetődő volt, hogy a gyerek gondoskodik az idős szüleiről. Akkor is, ha szegény volt a gyerek.

Ma viszont a szülőnek csak kötelességei vannak, a gyereknek csak jogai!

Több családot ismerek, akik 20-30 évvel ezelőtt vállalták a gyereket és akkor nem okozott nekik gondot a felnevelésük. Ma viszont a nyugdíjukból nyomorognak!

Egy gyereknek KÖTELESSÉGE törődni az idős szüleivel!

Fekete István írta egy novellájában:

A pénzem 3 részre osztom. Egy részéből adósságot törlesztek, a másikból a megélhetésünket fedezem, a harmadik részt kölcsönbe adom.

Az adósságom a szüleimmel szemben van, akik felneveltek. A kölcsön pedig a gyerekeimre költött pénz. Ha öregek leszünk, ők is visszaadják nekünk a kölcsönt.

Egy egészséges gondolkodású társadalomban ennek természetesnek kell lennie.

2013. márc. 1. 15:42
 30/55 anonim ***** válasza:
56%

"Csak más az hogy magadtól segítesz amennyit tudsz, meg más az hogy a bíróság azt mondja hogy a fizetésed 50%-át oda kell adnod, és akkor úgy élj meg valamiből meg nevelj gyereket etc."

OLVASSÁTOK MÁR EL A TÖRVÉNYT !!! Idejöttök fröcsögni anélkül, hogy bármi fogalmatok lenne a törvényi szabályozásról. Ha hozzászólsz egy témához legalább nézz utána, hogy miről vitatkozol!

Senki sem kötelez arra, hogy eltarts bárkit ha a saját megélhetésed veszélybe kerülne emiatt!

"66. § (1) Nem köteles mást eltartani, aki ezáltal a saját szükséges tartását veszélyeztetné. E szabály alól a törvény kivételt tehet."

2013. márc. 1. 15:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!