Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit reagáljak? Találkozzak vele?

Mit reagáljak? Találkozzak vele?

Figyelt kérdés
Ma reggel írt tesóm hogy 20 év után apukám megkeresett minket egy közösségi oldalon, a lányán keresztül, állítólag régóta keresett minket, csak anyukám miatt nem tudta velünk tartani a kapcsolatot. Nem tudom mit gondoljak, anyukám azt mondta nekünk egész életünkben hogy apukám hagyott el minket, apukám mást állít, találkozni akar, bár én még nem beszéltem vele, csak tesómon keresztül üzenget, rajtunk kívül van három lánya, fogalmam sincs mit gondoljak, egyszerre több dolog jár a fejemben, szomorú dühös mérges, de ugyanakkor kíváncsi vagyok! Egyébként anyukámmal sem jó a kapcsolatom, most vagyok 20 éves, és már vagy 4 éve nem beszéltünk normálisan, ugyanis ő lemondott rólam 16 éves koromban, pár hónapja próbáltam vele kibékülni, 1-2 hónapig jó volt minden, majd megint megharagudott rám(hozzáteszem, soha nem csináltam neki semmi rosszat, ilyenekért haragszik meg, hogy pl: csak 3 órát tudok vigyázni a kistesomra, mivel holnap doga van). Szóval a lényeg hogy lehet hogy anyukám nem úgy mondta el a dolgokat ahogy azok valójában történtek még akkor. Most a barátommal élek, már több mint egy éve, és most nem tudom mitévő legyek, ti mit tennétek a helyemben?
2013. febr. 27. 13:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Apudban nagyon ne bízz meg. Jogosan vagy mérges.

De persze találkozz vele, hiszen jobb ha a saját szemeddel látod a valóságot.

20 év alatt milliószór megkereshetett volna. Először erre próbáljatok rájönni, hogy miért éppen most? Talán beteg?

Itt a gyakorin volt nemrég egy kérdés, hogy egy sosem látott apa előkerült és szülőtartást követel attól a gyerekétől, akit sosem látott...

Szóval óvatosan vele...

2013. febr. 27. 14:34
 12/18 anonim ***** válasza:

Sajnos az óvatosság valóban jogos.

Tudd meg az igazságot de valóban legyél kételkedő.

2013. febr. 27. 14:43
 13/18 Jégtánc ***** válasza:
Nekem a szüleim 10 éves koromban vált el,anyuval maradtunk.Egy ideig még ott lakott velünk apu,aztán elköltözött.Nagyon szélsőségesen látogatott minket,volt hogy évig nem jött aztán utána meg gyakran.Na 10 éves lettem,mondta hogy jön a Ballagásomra.Persze nem jött.Túl léptem rajta.Felnőttem ,lett gyermekem .23 éves voltam mikor hazajöttünk a volt férjemmel meg a kisfiammal látogatóba (külföldön éltünk), megkerestem apámat találkoztunk.Ennek 15 éve.Azóta lett még két gyermekem,évekig a fiukkal ha hazajöttünk ott töltöttünk 1-2 hetet apámnál.Kibeszéltük,megbeszéltük a dolgokat ,azóta is jó a kapcsolatunk.Felnőtt fejjel azért már másképp reagál az ember a dolgokra.Sok mindent másképp lát,sok minden átértékelődik.Szerintem találkozz vele.Tudni kell túllépni a múltbéli sérelmeken.
2013. febr. 27. 14:45
 14/18 Jégtánc ***** válasza:
*18 éves
2013. febr. 27. 14:47
 15/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! mi az a szülőtartás?
2013. febr. 28. 10:42
 16/18 Jégtánc ***** válasza:
Amikor a szülő igényli meg hogy a gyermeke tartsa el.
2013. febr. 28. 11:53
 17/18 anonim ***** válasza:

Szülötartás: A szülöt, ha nincs lehetösége egyedül megélni, a gyereke(i) köteles(ek) eltartani, hasonlóan, mint ahogy egy szülö köteles a gyerekének tartásdijat fizetni.

De ennek van pár feltétele, pl, a szülö ne legyen képes saját eröböl megélni, és ne legyen lehetösége ezen változtatni. Viszont az, hogy a gyerekkel nem tartotta/tartja a kapcsolatot, nem befolyásol semmit, ettöl a kötelezettség még fennáll. Tehát EMIATT garantáltan nem keres meg, mert fölösleges.

2013. febr. 28. 13:12
 18/18 anonim ***** válasza:
Tehát egy tartásdijjat nem fizető szülő beperelheti a gyereket szülőtartásért amikor a tartásdij fizetési kötelezettségnek vége?
2013. febr. 28. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!