Mit reagáljak? Találkozzak vele?
Találkoznék vele. Egyrészt mégiscsak az apád, másrészt anyukád verzióját ismered csak.
Barátnőm 20 év szünet után találkozott az apjával (34 évesen), és azt mondta, eléggé árnyalódott a kép.
szerintem adj neki egy esélyt :) beültök egy kávézóba, beszélgettek, ha nem tetszik a helyzet, felállsz, elmész. esetleg elviheted a barátodat is magaddal :)
sok sikert!
Hallgasd meg szerintem.
Sajnos sok olyan eset van, amikor a volt feleség sértettségből azt hazudja a gyereknek hogy az apja nem szereti, gátolja a kapcsolattartást és addig elmérgesíti a helyzetet amíg a férfi szépen lelép szó nélkül.
Az, hogy miért váltak el, abban hibás volt-e az apukád (pl. megcsalás) az teljesen lényegtelen, ettől függetlenül tőletek nem lett volna szabad eltiltani az apukád.
Én is elváltam, a volt férjem meg tudnám fojtani egy kanál vízben, ettől függetlenül a láthatás rugalmas és akkor hívja a gyerekeit amikor akarja, mert csak velem volt genyó, a gyerekeivel nem, attól ő még az édesapjuk hogy én két percig nem tudnám elviselni ha megint vele kéne élnem.
Lehet, hogy anyukád hallgatta el a teljes igazságot. Mindkét fél magyarázatát ismerni kell.
Szerintem mindenképp találkozz vele :)
Ha nem szimpi, akkor többet nem kell :)
A helyedben mindenképpen meghallgatnám.
Ugyanis az elvileg lehetséges, hogy ö hagyta el anyádat, de annak is lehet olyan oka, ami miatt érthetö a dolog. (pl. a közeli rokonságban volt eset, hogy az anya füvel-fával csalta a férjet, és ö - az apa - emiatt hagyta ott. "Természetesen" a nö azóta mindenkinek meséli, hogy milyen szemét volt a férje, mert otthagyta 3 gyerekkel!!!)
De ettöl függetlenül nem kizárt, hogy anyád akadályozta meg, hogy tartsa veletek a kapcsolatot - ha itt olvasgatsz az elváltakkal kapcsolatos kérdésekben, rengetegszer van olyan, hogy az anya minden alkalommal cirkuszt rendez a gyereknek, és az apa amiatt nem jön, hogy a gyereket ne terhelje az anya viselkedésével.
SZóval egy esélyt mindenképpen adnék neki, föként, hogy láthatólag nem volt igazán anyád, és nem bizhatsz abba, hogy igazat mondott bármiben is neked.
Mindenképpen hallgasd meg az ő verzióját is.
Anyám is ilyen fajta, akire megharagszik, annak annyi.
Kitalált hülyeségeket terjeszt mindenfelé róla csak azért, hogy mindenkivel megutáltassa.
Apukám első házasságában volt olyan eset amit felettem írtak, a felesége fűvel-fával, apu megunta, elvált, azóta nem beszélt a lányával, mert anyuci előadta a vértanút: "ő jó feleség volt, mindent megtett, szemét apád elhagyott minket egy másik nőért"
Én nem biztos, hogy találkoznék vele, maximum, ha nagyon unatkoznék. Rengeteg kínos, unalmas vontatott beszélgetés...Esetleges konfliktusok az új családjával stb.
Minek ezek a problémák egy önálló életkezdésnél, családalapítás előtt?
Helyette inkább a meglévő kapcsolataimra koncentrálnék.
Én biztos hogy találkoznék, mert kíváncsi lennék a gyökereimre...kíváncsi lennék apámra, még akkor is ha valóban elhagyott.
Mindenki megérdemel egy második esélyt. Lehet hogy azóta megváltozott, nagyon bánja az egészet, és szeretne megismerni, igazi apa lenni, bepótolni azt sok mindent amit kihagyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!