Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg bunkóság lenne tőlem?

Tényleg bunkóság lenne tőlem?

Figyelt kérdés
Anyukám szülinapjára azt találtam ki, hogy elviszem valamelyik Trófea étterembe. Nagyon ritkán jut el ilyen helyekre szinte soha nem vesz magának semmit. Úgy gondoltam hogy szólok az egyik házaspár ismerősünknek illetve a tesóméknak és így mennénk hatan. Anyának és magammal én állnám a többiek maguknak. Tesóm erre közölte hogy ez bunkóság ha ilyet találok ki akkor fizessem mindenkinek. De én még tanulok diákmunkából szedtem ezt is össze nem tudok 30 000 forintot kifizetni ellenben a többiek mind dolgoznak, keresnek. Tényleg bunkóság ez így?
2013. febr. 24. 20:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem főzöl otthon valamit és hívod el a baráti párt? A kaját kitudnád hozni annyiból amennyit az anyukád és a te részedre költenél és a pár sem hiszem,hogy nemet mondana. :)

Na meg anyukád is jobban értékelné a készülődést és magát a szándékot, az egyik tesód pedig elcsalhatja otthonról míg a másikkal előkészültök :)

2013. febr. 24. 21:09
 12/19 anonim ***** válasza:
Nem jól vezetted fel tesódnak. miért nem azt mondtad, hogy hívjuk meg anyut étterembe. Így már teljesen más és evidens,hogy a cehhet közösen fizetik.
2013. febr. 24. 21:22
 13/19 A kérdező kommentje:
eredetileg így mondtam neki de erre is hisztizett hogy így meg úgy és akkor erre mondtam hogy jó akkor mindenki magának. itthon sokszor szoktam neki főzni ezt- azt de most szeretném mindenképpen étterembe vinni. tudom hogy élvezné mert szerintem utoljára kb 10 éve volt étteremben.
2013. febr. 24. 21:35
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor menjetek el kettesben.
2013. febr. 24. 21:39
 15/19 A kérdező kommentje:
az lesz, remélem tényleg örül majd. és köszönöm a válaszokat, felpontoztam mindenkit.
2013. febr. 24. 21:40
 16/19 anonim ***** válasza:

Amit én tennék: Elvinném vásárolni anyukámat, megnézném, hogy mik azok amik igazán tetszenek neki, de hát ugye nem veszünk semmit, csak nézelődünk... :) Az igazán tetszetősöket fel is próbáltatnám vele, hogy biztos jó legyen.

Később visszamennék és a keretemnek megfelelően megvenném valamelyiket ezen darabok közül. Majd elvinném vacsorázni KETTESBEN és átadnám neki az ajándékomat :) Így két olyan dolog is lesz, amire ő nem költött volna szívesen.

Ha olyan a család/barátok, akik húzzák a szájukat az anyagiak megosztására, akkor én nem próbálkoznék vele. Sokan nem tehetik meg, hogy étterembe járjanak, ha még is akkor szívesebben mennek saját célból, nem más miatt. Pl. én tudom hogy az én családom ebben szívesen benne lenne, ám mégsem, mert nem tehetik meg, hogy 10-15 ezret hagyjanak ott egy vacsiért. Ezt meg kell érteni.

Kettesben viszont egy nagyon szép szülinapot tölthetnétek együtt és esetleg egy szelet sütit is bevihetsz gyertyával, megkérheted a pincéreket, hogy vacsi után hozzák ki, lesz egy kis meglepi is. :)

2013. febr. 24. 21:49
 17/19 anonim ***** válasza:

a trófeában mindig adnak a szülinaposnak tűzijátékos tortát, ez benne van az árban :) csak jelezni kell, h szülinap lesz, és hány fő vesz részt az ünneplésben :)

vidd el kettesben anyudat, szóljon az az este rólatok. beszélgessetek vicces régi történetekről, és vihetsz neki valami apróságot is plusz ajándékba. 15ből kijön tokkal-vonóval, és még a családdal sem kell összeveszni emiatt.

2013. febr. 24. 22:36
 18/19 anonim ***** válasza:
50%

Én komolyan nem értelek titeket! Hogyha a kérdezőnek nincsen saját keresete és van egy testvére, aki keres, akkor szerintem az a minimum lenne, hogy az édesanyjuknak közösen fizetik. Nálunk, mikor szülinapot ünnepelünk, akkor is mindenki fizeti a magáét, én úgy gondolom, egy átlag magyar nincsen abban a helyzetben, hogy 30 000 Ftokat adjon ki csak azért, mert meghív szülinapi összejövetelre másokat egy étterembe. A szülinapos nyílván ne fizessen, de a többiek... Mi is voltunk már a trófeában szülinapozás céljából és mindenkinek sikerült kifizetni a számláját. Ha meg épp nincs rá pénzem, nem megyek.

Nekem sülne le a képemről a bőr, ha fizetnék a kajámat, főleg, ha én dolgozom, a másik meg úgy kuporgatta össze suli mellett.

Az megint más, ha otthoni vacsiról beszélünk. De ugye a kérdés nem erre vonatkozott.

2013. febr. 26. 11:21
 19/19 anonim ***** válasza:

" Ha meg épp nincs rá pénzem, nem megyek. "

Éppen ezért nem nagyon szoktak jól elsülni az ilyen közös "ajándékozásról" szóló ötletek. Az egyiknek van rá pénze, a másiknak nem, az egyik egyetért vele, a másik másmilyen ajándékot akar adni. Az is lehet, hogy a kérdező testvérének eleve nem tetszik az ötlet.

Jó, ha eleve mindenki ugyanazt akarja adni és együtt könnyebb megszervezni, meg ha mindenki közel ugyanannyit szán rá.

De úgyhogy, hogy az egyik családtag megmondja a többieknek, meg az ismerősöknek, hogy ő ezt és ezt akarja adni, a többiek meg szálljanak be, meg értsenek egyet, az nem mindig sül el jól.

Úgyhogy én annak a pártján vagyok, hogy esetleg a közeli rokonoknak fel lehet vetni, hogy van ilyen lehetőség, mit szólnak hozzá, aztán ha benne vannak, jó, ha meg nem, akkor sem kell megsértődni, majd ad mindenki saját ajándékot, amit szeretne.

2013. febr. 26. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!