Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim szinte utálják a...

A szüleim szinte utálják a barátomat, mert török származású, és elmondták mindenféle veszélyes embernek, holott egyáltalán nem az. Hogy tudnám megváltoztatni?

Figyelt kérdés
2013. febr. 23. 10:42
1 2 3
 11/26 TijuMK ***** válasza:
42%
Nem könnyű a sztereotípiákat megváltoztatni, majd idővel látják hogy rendes és akkor talán megváltoznak. Amúgy szubjektív ki veszélyes és ki nem, most azért mert török még nem kell feltétlen terroristának vagy zsarnokoskodó nőket elnyomó önkényuralkodónak gondolni, mért akkor most minden olasz maffia tag? vagy minden kolumbiai drogbáró?
2013. febr. 24. 16:50
 12/26 anonim ***** válasza:
88%

Azért tudni kell, hogy pl. az iszlám szerint egy nő egyedül nem megy a piacra vásárolni. A férj megy elől, ő alkuszik az árura, és kb. 2-3 lépéssel a háta mögött az asszony cipeli a cuccot.

Nincs beleszólása az otthoni dolgokba, majd a férj mamája szerint éli a család az életét, és a fiatalasszony is vagy beáll a sorba, vagy mehet, amerre akar.

Amelyik külföldi nő (=így a magyar is) ezeket a "szokásokat" nem hajlandó betartani, ragaszkodna az európai tipusú női egyenjogúsághoz, ott előbb-utóbb válás lesz a vége. No ilyen esetekben van, hogy a nő kiléphet a házasságból, hazamehet a saját hazájába, de a fiú-gyermeket nem engedik, hogy magával vigye. Lányhoz nem ragaszkodik az apa, de a fiút nem engedi. Az iszlám szerint a fiút 7 éves koráig neveli az anyja, utána pedig átveszi a tanítását az apa.

2013. febr. 24. 17:21
 13/26 TijuMK ***** válasza:
16%
Muszáj hozzászólnom az előzőhöz, nem tudom ti hogy vagytok vele, de én még örülnék is neki a barátom velem jönne a piacra sőt előttem menne, amilyen arcok ott vannak főleg ezekben a török bazárokban, inkább ő legyen szem előtt mint én. A cucc cipelése meg, hát nálunk úgy van hogy megfelezzük a szatyrokat, nem vagyok cukorból én is elbírok 2-3 csomagot, legalább nem leszek olyan kákabelű. ( amúgy az én barátom is iszlám vallású csak azért bátorkodok így belemenni )
2013. febr. 24. 19:54
 14/26 A kérdező kommentje:
Ma újra beszéltem a szüleimmel, most viszont a barátomat is bevontam. Még most sincsenek túlságosan elragadtatva. Pedig mégcsak nemis holmi munkanélküli, hanem mérnök.
2013. febr. 24. 21:24
 15/26 anonim ***** válasza:

12.

Azért ez nem fekete fehér, a barátnőmnek arab férje van, ő hoz neki szexis fürdőruhát, amit felvehet, ha nincs vele, tök csinosan öltözködik.Nincsenek ilyen szabályok. Lehet otthon a férfi, mivel el is várják az otthoniak betartják, de itt már kevésbé.

2013. febr. 26. 11:25
 16/26 anonim ***** válasza:
Meg kell várnod,amíg a szüleid megismerik a barátodat! Fölösleges lenne bármit is sürgetni,hiszen a meggyőződéshez idő és tapasztalat szükséges. Ha lehet akkor próbálj meg közös programokat szervezni a szüleid és a barátod bevonásával,hogy ezáltal is közelebb kerüljenek egymáshoz.Nemcsak a barátodnak kell megismernie a mi kultúránkat hanem neked is az övéket.
2013. márc. 10. 02:08
 17/26 anonim ***** válasza:
77%

Itt mindenki jön a példákkal, hogy ilyen meg olyan rendesen viselkedik a szomszédja.

Persze. Idehaza.

Többnyire csak akkor változnak meg, ha majd hazautaznak!

De akkor azután alaposan!

Amúgy rengeteg a negatív példa, de a sok "okos emancipunci" azt gondolja, hogy majd ő megváltoztatja a kis Juszufját.

Azután, ha kiutaznak, akkor meg marhául csodálkozik majd, ha a kecskékkel kell aludnia...

A múltkor is háborgott a tv-ben valami plázamaca, hogy a férje többre tartott nála a tevéket.

Ez érthető is.

Hiszen egyetlen tevének sincsenek szilikonból a púpjai!!!

2013. márc. 10. 06:11
 18/26 anonim ***** válasza:
HA NEM VESZÉLYES, AKKOR MIÉRT AKAROD MEGVÁLTOZTATNI? Szerintem szüleid aggodalma jogos!!
2013. márc. 10. 10:09
 19/26 anonim ***** válasza:

Sehogyan sem, őket nem. Magadon tudsz változtatni, de mások előítéletein, gondolkodásmódján nincs hatalmad.

Ha ők ezt nem fogadják el, akkor vagy kitartasz a pasi mellett mindenáron, vagy kirúgod. Az első esetben a saját utadat járod és felvállalod a felelősséget a tetteidét, magad irányítod az életedet, és ha netán rosszul sül el a kapcsolat, akkor is vállalod, hogy a te döntésed volt; a második esetben hagyod, hogy a családod bedaráljon.

A te döntésed.

2013. márc. 10. 10:31
 20/26 anonim ***** válasza:
Szülőként sosem szóltam bele a gyermekem kit választ és ezentúl sem fogom szóvá tenni! Ha az idegen szereti gyermekemet az nekem is jól esik. Leszek majd annyira őszinte, a számomra ismeretlen személlyel megbeszéljem: mit várhatunk el egymástól addig, amíg nem tudjuk egymást hova rakni. Nem én fogok vele mindennap együtt élni! Miért is kellene elrontani valamit amit nem ismerünk?
2013. márc. 12. 09:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!