Úgy tűnik, a fiam túlságosan is depresszióba esett. Mit tegyek? (többi lent)
Már egy ideje alig láttam őt legalább mosolyogni, alig beszél valakivel. Valamelyik nap megpróbáltam vele beszélni erről, mivel ő is tudja, hogy akármiről van szó, én segítek neki. Mint kiderült, a férjem elég durván bánik vele. Olyanokat is megcsináltat, amiket ő nem szeretne. Sokszor is szoktak veszekedni. Nem csak emiatt, hanem amikor én nem vagyok itthon, a páromtól szokta megkérdezni, hogy elmehet-e ide-oda, de nem engedi meg. Persze én mindkettejüket megértem. A párom nyilván nem akarja, hogy baja essen(amit én sem díjjaznék), a fiam pedig 16 évesen természetes, hogy nem akar egyhelyben maradni.
Próbáltam beszélni a párommal, hogy kicsit változtasson magán, de nem sokra jutottam vele, mert még így is folytatja. Néha már a fiam dühkitörései is kezdenek aggasztani, pedig ezelőtt sosem volt ilyen.
Ennek minden vége lesz, csak nem jó. Mi oka van egyáltalán nem elengedni a közösségbe? Rajtakapta már, hogy cigizett vagy piált? Vagy esetleg a férjednek van valami rossz emléke kiskorából, és nem akarja hogy a fia is így járjon?
Egyértelmű, hogy a férjed a hibás a helyzetben. A fiad nem tud mit tenni, ő nem erőszakos, nem ő van erőfölényben, viszont nem is kötelessége engedelmeskedni, és ezt a szituációt tényleg nem lehet jól kezelni.
Ha az "olyanokat is megcsináltat" alatt a boltbamenést, elmosogatást érti, azt pedig csak csinálja, neki van több szabadideje, az tök mindegy, hogy a vagány haverjai azt mondják nekik otthon ilyet nem kell.
A férjeddel beszélj. És ne közvetíts közöttük, hanem ők is beszéljék meg értelmesen, te meg menj oda megfékezni a férjed.
Itt már szerintem sok minden halmozódott fel, és ez most tetőzött. Valószínű elég sok mindenről "maradtál le", és egyáltalán azt lenne érdemes kideríteni, mielőtt valóban elhidegülés, bizalmatlanság lesz a vége, a fiad részéről,
ezáltal nem fog adni a véleményedre, és irányíthatatlan lesz, vagy csak erőszakkal lehet majd...szóval, hogy mi ennek az egésznek az oka.
Hova nem engedi el apuka? Mióta romlott meg a viszonyuk?
Egyáltalán követett el eddig olyasmit a fiú, hogy apuka bizalmatlan vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!