Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Meg tudnám...

Mit csináljak? Meg tudnám győzni anyumat?

Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok, a tegnap elbocsátottak a munkahelyemről a krízis miatt. Azelőtt jó sokáig nem volt munkám, és egyáltalán nem élveztem a "szabadságot", ezért nem szeretnék itthon ülni, hanem mielőbb másik állást szeretnék. Ezért jelentkezni szeretnék pultosnak egy kiskocsmába, de anyum nem egyezik bele. Persze nem ez álmaim munkahelye, de amíg jobbat találok, megfelelne, ő mégsem szeretné, ha jelentkeznék, mert "nem nekem való". Mit tegyek? Hallgassak rá, és várjak, amíg valami más meló be nem fut, vagy jelentkezzek a beleegyezése nélkül?
2009. szept. 8. 09:13
 1/7 A kérdező kommentje:
Annyit még hozzáteszek, hogy egy házban élünk, azért lenne olyan fontos, hogy egyetértsen.
2009. szept. 8. 09:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
mondd el neki hogy nem akarsz egész nap otthon ülni, így elvállalod a melót és közben keresel mást, mivel te is tisztában vagy vele, hogy nem neked való az a meló:) így talán megnyugszik, ha már annyira bele akar szólni egy 21 éves lány életébe.
2009. szept. 8. 09:20
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Informatikus mérnök vagyok és egy gyárban dolgozom szalagnál.

Ezekben a nehéz időkben luxus bármilyen munkát elszalasztani, mert ki tudja mikor lesz másik.

2009. szept. 8. 10:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha 21 éves lányom lenne, én is félteném egy ilyen melótól.

Ugyanakkor tudom, hogy szó szerint lélek ölő, ha otthon gubbasztasz, pedig dolgozni akarsz. Én elengednélek, ha szavadat adnád, hogy nem keveredsz bele semmibe, és amikor csak tudsz, azon vagy, hogy másik állást keresel e helyett. Az nagyon rosszul esne, ha nem beszélnéd meg velem és a beleegyezésem nélkül jelentkeznél. (Bár én idővel túl tenném magam rajta, nem tudom, anyukád mennyire képes erre?)

Ezért szerintem győzd meg, és úgy tedd ezt, hogy fogjátok fel mindketten az első pár hetet próbaidőnek, és közben ígérd meg, hogy ez nem végleges, hanem minden erőddel azon leszel, hogy találj valami mást! Tehát az igazat mondd, csak hangsúlyozd ki jobban azt, amit ő amúgy is hallani szeretne. "Ez csak átmeneti!" "Rövidesen találok mást, csak addig..." "Azért, hogy ne omoljak magam alá." ;)

2009. szept. 8. 10:11
 5/7 anonim ***** válasza:
67%
Nézd, elhiszem, hogy nem szeretne kocsmapult mögött látni. Én sem szeretném ott látni a lányom. Kérdés, hogy mit tudnál tenni, ha regisztrálsz munkanélkülinek, kiváltod a kiskönyvet, talán megengedi, hogy kipróbáld magad. Egyáltalán milyen környéken van a kocsma, egyedül vagy éjszaka, vagy van ott valaki. A törzsvendégek milyenek? Nagyon sok a kérdés... Anyukád el tud tartani? Kisegítenéd ha otthon a házimunkát elvégeznéd? Főznél, mosnál, takarítanál? Munkanélküliként elvégezhetnél tanfolyamot is.
2009. szept. 8. 10:19
 6/7 anonim ***** válasza:
56%

Szia, szerintem inkabb ne vallald el a munkat, hanem menjel ki kulfoldre dolgozni, tanulni, elni! Hidd el, hogy kint sokkal tobb eselyed van mint otthon. Otthon egyik munkahelyrol mesz a masikra, ami az ember idegeit, lelket teljesen felorli, tonkreteszi.

En a helyedben mindenkepp kulfoldben gondolkodnek, es minel elobb elmennek. Meg nagyon fiatal vagy, ne pazarold el az idodet arra, hogy folyamatosan munkat keresel, es most pedig kocsmaban dolgozol.

Ennyi idosen jo lenne fuggetlennek is lenni mar, de tudom, hogy otthon ezt nem konnyu megvalositani sajnos.

Amig pedig anyukaddal egyutt elsz, sajnos mindig bele fog szolni, hogy mit hogyan csinalj, es ez elobb-utobb a kapcsolatotokat is megmergezi.

En a kulfoldot ajanlom, milyen nyelven beszelsz?

2009. szept. 8. 11:50
 7/7 anonim ***** válasza:
50%

Tudom,hogy nem könnyű ma munkát találni itthon.De az sem megoldás,hogy menj ki külföldre.Mindenki csodát vár tőle,de nagyon ritka,aki magasabb képzettség nélkül jól jár.Mit tudnál külföldön kezdeni? Takarítani,vagy egy családnál gyerekekre vigyázni és közben minden háztartási munkát elvégezni?Nagyon sok ismerősöm megjárta már ezekkel a munkákkal,Külföldön is nő a munkanélküliség,és az idegengyűlölet is.A külföldit csak kihasználják.

Abban viszont igazat adok anyukádnak,hogy kocsmába ne menj,vagy legalábbis nagyon gondold meg.A szomszédaim közül több lány is volt pultos,de két-három hónapnál nem bírták tovább.Még a nappali műszak csak-csak,de ha délutánosok voltak,akkor nagyon sok bajuk volt.Az ittas vagy részeg vendégek kikezdtek velük,ha nem ivott velük,akkor belekötöttek,és nem szólhatott rájuk,mert a tulaj szerint a vendég szent.Amikor késő éjjel jött haza,akkor sokszor kísérték a részegek.A zárás után nem lehet addig haza menni,amíg a standolással nem vagy kész.Ez legalább egyórai munka zárás után.Ha esetleg hiány van,akkor neked kell megfizetned.Van olyan főnök,aki még a borravalóra is igényt tart.

Gondold meg jól,de én inkább megpróbálnák valamilyen másik munkát keresni.Hidd el,ettől még a takarítás is jobb.

2009. szept. 8. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!