Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet család nélkül élni?

Lehet család nélkül élni?

Figyelt kérdés
Hogy nem lehet senkit felhívni, ha baj van?

#család #összetartás #számítás. támaszkodás
2013. febr. 17. 19:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Kinek hogy. Mindenkinek kell valaki(k), akire számíthat, de hogy ez kinek milyen ember, az függ attól, hogy milyen a háttere, milyen barátokat tudott szerezni, milyen a párja, milyenek az utódai.

Valaki mindenképpen kell, akihez kötődsz, mert van néha nagy baj. Ismerek olyat, akinek ez nincs meg, ezért belekapaszkodott 1-2 erre érdemtelen pasijelöltbe és tönkretették.

2013. febr. 23. 16:46
 12/16 anonim ***** válasza:
Család nélkül élni elég szívás lenne. Az én testvérem is tud dög lenni, de hát aztán, szeretem és pont. Egymás hülyeségeit többnyire elnézzük, és nagyon sokat jelent, hogy van kivel dumálni esténként. Az ember társas lény.
2013. febr. 23. 19:23
 13/16 anonim ***** válasza:

Kit nevez az ember családjának.

Idővel barátok iránt is érezhetünk úgy, mintha a testvérünk lenne, és számíthatunk is rá.

Itt igazából, ha jól veszem ki a kérdésedből, nem az a kérdés, család vagy nem család, hanem, van-e kire számítani, és hogy enélkül lehet-e élni, hogyha ez nincs meg.

Lehet család nélkül élni. És úgy is, hogy valóban nem számíthatsz senkire. Mindent lehet.

Viszont, véleményem szerinte ez egy veszélyes állapot hosszabb távon, mert eltűnik a védőháló ami megtartana, ha esetleg elesel. Úgy értem, nem veszik észre rajtad ha szomorú vagy, rossz a hangulatod, szóval nem veszik észre azt, ami számodra is felismerhetővé tenné: baj van.

Így az ember belesodródhat nagyon ramaty lelki állapotokba.

Ha testvéreden, családodon kívül, vannak olyan emberek akik ezt megadják neked, akkor nincsen semmi gond.

2013. febr. 23. 19:48
 14/16 anonim ***** válasza:
A statisztikák szerint egyre több az egyszemélyes háztartás valamint növekszik az elmagányosodott emberek száma. Ha olyan a család ami csak eltaszít magától akkor sokkal jobb család nélkül élni.
2013. febr. 24. 04:35
 15/16 anonim ***** válasza:
Azért nem csak olyan fekete-fehér helyzetek vannak, hogy az a család, hogy megházasodsz, gyerekeid lesznek és ővelük beszéled meg a problémákat, tanácsot kérsz stb. Először is, szülei mindenkinek vannak. (Más dolog, hogy nem minden szülő-gyerek kapcsolat jó v tökéletes.) Ha a szülők meghalnak, onnantól kezdve gondolom, valahogy más v nehezebb az élet, akkor is, ha hatvan éves az illető és már felnőtt, és a problémáit egyedül is meg tudja oldani. Ha most konkrétan az a kérdés, ami a főcímben van, hogy vkit felhívni, ha baj van, akkor az a válaszom, hogy addig jó, ha vannak szülők, őket fel lehet hívni, (bár az is lehet, hogy segíteni soha nem tudnak, csak meghallgatni, mert se gyakorlati segítséget nem tudnak nyújtani, se okos tanácsot nem tudnak mondani, mert mondjuk ész dolgában nem állnak úgy, de attól még ott vannak), ha ők nincsenek, akkor a legtöbb embernek van házastársa, gyereke, de ha ezek mind nincsenek, de akár lelki probléma, akár vízvezetékszerelés esetén mondjuk meg lehet kérni egy nagybácsit v unokatestvért, nem? Tehát ilyen értelemben a család sok mindenki személyt jelenthet, az pedig szerintem viszonylag ritka, hogy vkinek már szülei sincsenek, tesói, unokatesói soha nem voltak (ami azt feltételezi,hogy egyik szülőjének se volt testvére), se ő maga családot nem alapított és egyszerűen senki, de senki rokona nincs a világon. Szerintem azért ebből van a kevesebb a világon. Valamilyen rokona mindenkinek van. Az más kérdés, hogy nem mindenkit tudunk elfogadni, vagy szeretni.
2013. márc. 24. 11:43
 16/16 anonim ***** válasza:

Nekem szüleim és nagyszüleim sincsenek, sajnos már meghaltak, gyrmekem nincs. Van egy féltestvérem, de nem túl szoros a kapcsolatunk. Párom sincs egy ideje és barátom is elég kevés.

Egyedül élek, nő vagyok, de már megy a barkácsolás, kisebb vízvezetékszerelés, autószerelés, amit tudok, megoldom magam. Ami nem megy, arra fizetek szakembert.

Meg lehet oldani szinte mindent egyedül is, általában csak az időhiány a probléma, hogy senki nem intéz el helyettem semmit, még egy csekk-befizetést vagy bevásárlást sem, napi 9-10 óra munka után is csak magamra számíthatok.

Ennek ellenére nem panaszkodom, én jól érzem magam így is.

2013. márc. 24. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!