Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tehetném túl magam rajta?

Hogyan tehetném túl magam rajta?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem ebbe a kategóriába kellene írnom, de talán itt érkezik a legtöbb, legnormálisabb válasz! Pár napja a buszon ültem és egy jó pár c. emberke körbevett és olyanokat mondtak, hogy majd kirabolnak meg stb.. Nagyon megijedtem, persze nem mutattam ki. Nem történt végül semmi, de azóta kb félek buszozni, meg kimenni a lakásból is. Tudom, hogy butaság, de amugy is elég gyenge az idegrendszerem, hamar kiakadok dolgoktól amiken napokig nem tudom túltenni magam. Most is olyanokon agyalok, hogy biztos azért történik ez velem, mert látszik, hogy gyenge vagyok lelkileg vagy nem vagyok elég jó ember és vmi rosszat csináltam és ez a büntetésem stb. Nagyon rossz érzés. Folyamatosan ez jár a fejemben. Akivel történt ilyen, hogy tette magát túl rajta? Vagy mit tehetnék. 22 éves lány vagyok és kb 55 kg úgyhogy kerülöm a balhékat, egyébként is konfliktuskerülő személyiség vagyok...
2013. febr. 13. 21:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen amikor az embert megijesztik, ezen nem könnyü tultenni magát. Tudod mindig a gyengébbeket támadják, ezt már sokszor észrevettem én is.

Azért ne vedd tulságosan a szivedre, hiszen sok utazó van a buszon.

2013. febr. 13. 22:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

90 kg és 185 cm magas férfi vagyok, szintén gyenge idegrendszerrel.Rendszeresen sportolok.

Egyszer a járdán sétálva egy ház előtt 7-8 cigány állt, gondoltam nehogy már kimenjek az útra, elsétálok előttük.Elkezdtek k. anyázni meg köpködtek utánam.Ennek már majdnem 2 éve ,de most is szívesen agyonlőném őket, olyan érzés fog el ettől a mai napig is...igazából az ilyeneken nem tudom túltenni magam, ha meglátok egy csordát már csak arra tudok gondolni,hogy verekednem kell mert belém fognak kötni és verekedést kezdeményeznek.Persze tudom,hogy 3-4-en is simán megvernének,de ha csak egynek beverem az orrát már akkor megérte.

Nem szeretem a balhét, minden hangoskodó csoportosulást kerülök, főleg ha cigányokból áll az a csoport.

Szerintem szerezz be gáz spray-t és ha komolyan gondolja valamelyik dögevő akkor lefújod,mást nem nagyon tudsz tenni.

Ezek sajnos ilyenek, csordában bátrak, általában csak a pofájuk nagy,de képesek ezek bármire.

2013. febr. 13. 22:10
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Először is ne vedd magadra, rosszkor voltál rossz helyen, ilyen sajnos előfordul. Persze lehet, hogy tényleg látszik rajtad, hogy nem vagy magabiztos, kissé bizonytalan vagy. Ugyanakkor, ha a szitut nézzük, a bátor, nagylegény c-k, akik többen voltak, nyilván egy vékonyka lányhoz mennek oda balhézni, ijesztgetni, nem egy két méteres, 160 kilós, kopasz, kigyúrt pasihoz. Ha ez megnyugtat, akkor menj önvédelmi tanfolyamra, ezzel növelheted az önbizalmadat, ill. meditálj, jógázz, ez lelkileg erősít meg.
2013. febr. 13. 22:10
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem vettem róluk tudomást, utánna leálltak. De akkoris zavar. Igazából volt velük egy lány az kezdett ki, mert gondolom féltékeny volt... A fiúk inkább másféle módon kezdenek ki velem. De attól félek, hogy ők bármire képesek. Nem akarom, hogy megkéseljenek vagy akármi. Az a baj, hogy hiába megyek el akármilyen tanfolyamra, 5-6 embert nem tudok leverni. Nem is akarok, mert nem vagyok egy erőszakos ember. Csak bennem van a félelem, mert volt már, hogy bántalmaztak. Igaz azok nem ők voltak, de akkoris. A másik fele, hogy itt laknak valahol a környékünkön. Az meg, hogy a buszon vannak mások is, egyáltalán nem biztos, hogy segítenének vagy akármi. Akkoris mikor körülöttem voltak úgy éreztem magam, mint aki tök egyedül van... Az a baj, hogy alapból nagyon stresszes vagyok, mert sokszor bántottak már fizikailag és lelkileg is, és nagyon hamar kiakadok. Amit nem mutatok ki csak belül örlődök. Ez pár napja történt. Alig várom, hogy végre elköltözzünk innen, de addig katasztrófa ez az egész.
2013. febr. 13. 22:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Valószínűleg mások megérzik rajtad a bizonytalanságot, ezért ajánlanám neked a meditációt, jógát, amivel lelkileg megerősödhetsz. Az önvédelmi tanfolyam sem arra szolgál, hogy 5-6 embert egyszerre leüss, hanem tartást ad, egyfajta belső kisugárzást érsz el, ami azt sugallja mások számára, hogy nem vagy könnyű préda. Bizonyára megnyugtat majd, ha elköltözöl arról a környékről, de az önfejlesztést el kellene kezdened.
2013. febr. 13. 22:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Nehezen.Velem anno nagyon sokszor történtek ilyen dolgok,főleg általánosban.Volt olyan,hogy meg is vertek az utcán,azután sokkot kaptam és napokig sírtam.A cigány csajok,akik,megvertek egy suliba jártak velem,én másnap nem akartam bemenni,de a szüleim csak azért is betuszkoltak és ezzel nagy szerencsém volt.Ha másnap otthon maradtam volna,az biztos,hogy sose mozdultam volna ki a házból.Ez olyan,mint amikor leesik valaki a lóról.Ha nem ül vissza egyből rá,akkor soha többé nem fog lóra ülni.Amúgy még pár hónapja történt egy eset,amitől megijedtem,akkor is cigányok szórakoztak a héven,beszólogattak,ráadásul két nagydarab állat volt.De leráztam őket.Ez nagyon megrázott akkor.Nem tudom,mi a kérdésedre a válasz.Én csak abban reménykedek,hogy majd valaki helyreteszi ezeket a gusztustalan,hitvány dögöket,mert az nem állapot,hogy ilyen bűnözőktől kell rettegni az utcán.Hol vannak ilyenkor a rendőrök?
2013. febr. 13. 23:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Egyszer minket is betaláltak ezek a férgek. Egy barátnőmmel sétálgattunk, és miután befordultunk egy utcába, hirtelen előttünk állt 6-7 cigó. Természetesen egyből jöttek a beszólások, elállták az utunkat, stb.

Én elég rossz passzban voltam egyébként is, és mindenféle gondolkodás nélkül elküldtem őket az anyjukba. Ezt annyira nem kellett volna, de hirtelen olyan méreg szállt belém, hogy azt hittem felrobbanok. Persze nekik sem kellett több, elkezdtek minket lökdösni meg rángatni, de szerencsére többen is odajöttek segíteni, mielőtt eldurvult volna nagyon a helyzet.

Ez engem is nagyon megviselt, és sokáig félve mentem az utcán, mert mindig attól tartottam, hogy ez bármikor megtörténhet újra.

Próbálj egy kicsit megnyugodni, ilyen esetben tényleg az a legjobb, hogyha levegőnek nézed őket.

23/L

2013. febr. 13. 23:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Szerintem is ez lehet, hogy a bizonytalanságot érzik rajtam! Megpróbálok ezen változtatni. De nem tudom, hogy hogyan kezdjek hozzá. A jóga tényleg segít? Miből lehet észrevenni valakin, hogy bizonytalan? Ti már túltettétek egyébként magatokat azon ami veletek történt?
2013. febr. 14. 08:51
 9/9 anonim ***** válasza:

A gázspay nem jó, mert ha közelről fújod maradandó károsodást okoz(hat) és még a végén te leszel a hibás, nem arányos a védekezésed a támadással, stb.

A paprika spay a tökéletes megoldás.

Vegyél egyet, teljesen legális és talán javít kicsit a biztonságérzeteden, amitől egyből magabiztosabbnak fogsz látszani.

A húgom is, ha este jön haza tömegközlekedéssel (és főleg a megállótól hazáig), akkor rajta tartja a kezét a kabátzsebében a paprikaspén. Ő megnyugszik tőle. Szerintem neked is beválna.

2013. febr. 14. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!