Ha megállapodtunk apukával a gyerektartásban, de nem fizet, mit lehet tenni?
mennyire messze élnek? nagyon szükséged van arra a 10E Ft-ra? Normális esetben azt írnám, hogy menj bíróságra, de mivel írtad, hogy a lány családja "nem magyar" ebből arra merek következtetni, hogy esetlegesen félsz tőlük...
Esetleg kis ferdítéssel azt tudod csinálni, hogy azt mondod a hapsinak, valami miatt be kellett menned a gyermekjóléti szolgálathoz (oviból-bölcsiből mindenkit felkerestek), nekik tűnt fel a bankszámlakivonatod alapján, hogy nem kapsz tartásdíjat, és ha nem sikerül megegyezned vele, hogy utalja, akkor hivatalból fel kell jelentenie a szolgálatnak az exed.
Mivel bíróságon a minimum összeg 15.000ft körül van, amit megállapítanak, jobban jár, ha utalja azt a 10E Ft-ot.
Mondhatod, hogy minden hónapban le kell adnod egy bankszámlakivonatot, így minden hónapban utalnia kell, ha nem akar bíróságra menni
Köszönöm a válaszokat!
A gyerkőcöt biztos nem viszi el, attól jobbanfélti az életét a nem magyar családtól. Eddig az 5 és fél év altt két alkalommal látta, holott én mindig azt mondtam, hogy nyugodtan látogathatja. Nem erőltette meg magát. A fiam képről és skypeon keresztül is megismeri apukát, sosem tiltottam tőle, és sosem mondtam egy rossz szót sem rá. Abból a szempontból van szükségem a pénzre, hogy a fiamnak teszem félre minden hónapban amikor küldi. Én létminimumon vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!