A családomban egyre többen hisznek a jósműsoroknak. Kihez forduljak segítségért? (Részletek lent)
Családunkon belül egyre többen kezdenek hinni ezeknek a lehúzó jósműsoroknak, amik a tévében mennek. Eleinte csak a két nagyszülőm hitt ezekben, aztán ráragadt édesanyámra, újabban pedig a nővéremre is.
Nagy családi házban élünk, három generáció él itt. Az utóbbi időkben ebből már volt konfliktus a családtagok között. Apu, apu bátyja, az öcsém és én próbálkozunk küzdeni ez ellen a "kór" ellen, de hónapok óta elég sok pénzt elvisz a háztól, hogy többen is telefonálgatnak ezekbe a műsorokba a családból.
Az utolsó hónapban elég magas is lett a telefonszámla, apu teljesen kiakadt. Volt olyan hét, hogy anyu minden nap felhívta őket.
Ez az egyik legfőbb probléma, a magas számlák. A másik pedig, ami még nagyobb gond, hogy ők olyan dologban hisznek, aminek semmi alapja nincs. Felhívják ezeket a jósokat csak azért, hogy ezek a szélhámosok másnapra megjósoljanak valami teljes képtelenséget. Mamus, papus, anyukám, és a nővérem már teljesen rabjai lettek, teljesen be lettek hülyítve.
A családban mi négyen, akik még "harcolunk" anyukámék ellen, mi mindig racionálisabban gondolkodtunk és döntöttünk, mindig a racionalitásunknak köszönhettük azt, ahol most tartunk, és úgy gondolom most sem gondolkodunk rosszul, amikor anyukámék őrültségekben való hitét kérdőjelezzük meg.
Egyre többször vitatkozunk, egyre többször alakul ki a családtagok között feszültség, ami a jósolgatós idiótaságok előtt sosem fordult elő, mert mindig összetartottunk. Most meg ilyen szélhámos agyament hülyeség miatt húz szét a család, ami egyáltalán nincs rendjén.
Mindig próbáltunk velük beszélni, hogy ezek a jósok tök alap dolgokat "jósolnak", pl. holnap valószínűleg felkel a nap, vagy pont egy hét múlva ilyenkor péntek lesz. Tehát általánosságokkal beszélik tele anyuék fejét, és aztán anyuék később meg kigúnyolnak bennünket, hogy milyen igazuk lett a jósoknak.
Vannak itt olyanok, akik hozzám, hozzánk hasonlóan gondolkodnak és hasonló családi gondokkal küzdenek? Egyre elviselhetetlenebb már ez az egész.
1. A telefonról tiltassatok le bizonyos számokat; mobilnál áttérni a feltöltőkártyásra. Lehet, hogy egyszeri költség, de megéri.
2. Ki kell deríteni, hogy miért fordulnak ezekhez a jósokhoz a családtagok. Miért érzik magukat bizonytalannak, miért unatkoznak, miért van szükségük az ilyen külső megerősítésre.
Elsövel telejsen egyetértek.
Le kell tíltatni ezeket a számokat.
ùjabb tévéken még gyerekzár is van, amivel letudod tiltatni egyes adókat is, és csak az tud belépni aki tudja a kódot.
másik pedig, hogy miért is kell nekik jós? mire is kiváncsiak? ezt kérdezzétek meg tölük.
Mindenki abban hisz, amiben akar, nem kéne korlátozni senki személyes szabadságát és nem kéne a másikra ráerőszakolni a saját akaratunkat.
Persze érthető, hogy a magas telefonszámla egy idő után tarthatatlan, meg értelmesebb dolgokra is elmehetne a pénz. Erre az a megoldás szerintem, hogy a családtagoknak feltöltőkártyás mobiljuk legyen és a saját pénzüket akkor és arra költik, amire akarják, de ne a közös, vagy a vezetékes telefont használják ilyesmire, szerintem ezt meg lehet beszélni.
Ha a felső jó tanácsok nem jönnek be, tájold el őket valami weboldalra, ahol ki van írva a napi, heti horoszkóp, kalkulátorok, miegymás hülyeség.
Én az ezotreikus.hu-t ajánlanám, biztos jól elszórakoznának vele, de sajnos azon is van telefonszám.
Az az egy biztos, valószínűleg olcsóbb mint ezek a tévés szarok.
Első lépésnek talán megteszi.
Ha már úgyis annyi pénzt kidobtak az ablakon, egy alkalom még belefér.
Leülteted őket a tévé elé, és fogod a telefont.
Felhívod a jósműsort amit hívogatnak:
- Józsi vagyok, 35 éves, alkoholista. Szeretném megkérdezni hogy van-e esélyem kigyógyulni ebből a betegségből...
Vagy valami tök hülyeséget, ami egyáltalán nem illik rád (bár remélem a fentivel nem találtam célba ;)), de nem is hallatszik kamunak.
Igyekezz hitelesnek hangzani.
A jós nagy eséllyel rákap a hülyeségedre, ezzel bebizonyítván hogy marhaság az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!