Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi értelme odaköltözni egy...

Mi értelme odaköltözni egy párnak a szülőkhöz, ha aztán itt panaszkodnak, hogy milyen sz@r nekik, annak ellenére, hogy szinte ingyen lakhatnak anyóséknál? Nem örülni kéne inkább, és hálásnak lenni?

Figyelt kérdés

Én nem vagyok anyós,de baromira meghúznám magam és hálás lennék ha ingyen lakhatnék egyáltalán valahol,vagy csak a rezsi rámeső részét kéne fizetnem. Itt meg nagyrészt mindenért az anyós a hibás ( a csaj szülei természetesen mindig iszonyatosan jófejek,csak valamiért sjanos oda nem lehet költözni) , és még pattognak is ,ahelyett hogy befognák és hiszti helyett örülnének mint majom a farkának... aztán (mivel mást nem lehet tanácsolni) ,valaki leírja,hogy költözzenek albérletbe ha nem tetszik,hogy vendégként nem ők dirigálnak anyós házában,akkor mélységesen felháborodnak,hogy de akkor ők nem tudnak pénzt félrerakni :D

valamit valamiért .. aki iylen helyzetben van,megmondaná tulajdonképp miylen válaszokat vár,azon kivül,hogy költözz el,vagy beszéld meg velük a problémáidat,ha nem megy akkor nyeld le ?

2013. febr. 7. 18:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
57%
Én egy kicsit másképp gondolkodom erről. Én ha idehívnék valakit lakni magamhoz, nem várnám el, hogy alkalmazkodjanak hozzám. Inkább azt mondanám is-is. Én is hozzájuk és Ők is hozzám. Nekem is van olyan ismerősöm akiket odahívott magához lakni egy idősebb rokon, aztán persze amit megengedett nekik mindig a szemükre vetette, hogy de ő ezt meg ezt is megengedte ... Én úgy vélem, ha valaki segíteni akar, tegye meg, de sosem szabad felhánytorgatni vagy ezt bármire is felhasználni... Ha az ember csak úgy tud magához hívni valakit, hogy elvárja, hogy csak azt csinálhatják ami neki is megfelel akkor inkább ne segítsen!
2013. febr. 7. 22:05
 12/17 anonim ***** válasza:
70%

naja, bírom, amikor a nagy hősszerelmesek összeköltöznek, de csak odáig jutnak, h anyós kéglijébe! :P

ez már alapból gáz, én pl nem kultiváltam volna egyik lehetőséget sem. nem cigánykodom oda magam más lakásába, és anyámat sem tenném ki annak, h egy számára idegen felnőtt férfit kerülgessen. pláne nem egy 2 szobás lakásban.

szerencsére elég hamar megadatott, h saját közös otthonunk legyen a párommal, de ha ez később jött volna el, akkor is inkább várok, mintsem kellemetlen helyzeteket teremtsek.

vannak kényszerhelyzetek, de intelligencia kell mindkét fél részéről.

2013. febr. 8. 02:22
 13/17 anonim ***** válasza:
56%

Mostanában divat, hogy odaköltözünk anyósékhoz, olyan címszó alatt, hogy "összeköltöznek".

A másik meg, hogy sok fiatal csaj okosabbnak érzi magát mindenkinek, ő mindent jobban tud és ilyenkor az "anyós" a sz*r keverő, házisárkány.

Persze van egy egészséges határ amit a szülőknek sem kellene átlépni, attól függetlenül ha a pár náluk költözik össze.

Én is síránkoznék ha úgy laknánk anyósékkal, hogy tegyük fel gyerekünk is van és ő mindenbe beeszólna, ezt biztos nem hagynám!

2013. febr. 8. 09:16
 14/17 anonim ***** válasza:
46%
Én sose bírtam anyósomat, ő se engem. De épp ezért nem is költöztem soha oda hozzá, mert van annyi eszem. Az én szüleim jobb fejek, ők nem bánnák szerintem ha ott lennénk férjemmel, de felnőttek vagyunk, és kell a magánszféra. Fizetjük az albérletet, és nincs így probléma. Egy kis gagyi albit akárki ki tud fizetni aki dolgozik, csak nem kell finnyáskodni.
2013. febr. 8. 11:51
 15/17 anonim ***** válasza:
60%
Mert ezek a személyek- általában nők- szarnak se érzik magukat az anyós lakásában. Bennük van a versengés, csak semmit nem tudnak felmutatni; így az anyós a szar.
2013. febr. 11. 17:26
 16/17 anonim ***** válasza:
76%

Oda se lenne szabad költözni! Nem is tudom, mire számítanak egyesek? Külön kell elkezdeni a közös életet, ha lehetséges. Különben soha nem tudják a fiatalok kialakítani a saját külön életterüket, szokásaikat. Nem jó olyan közel lenni, hogy az anyós papucsban át tudjon menni, akármilyen jó is a viszony. Még egy olcsó albérlet is jobb.

Meg aztán a idősebbek is hova alkalmazkodjanak már, nekik sem könnyű. A fiatalok meg hadd üssék-verjék az életet, ahogy ők akarják! Nem jó, ha az egyik fél anyuci szárnyai alatt marad és ritka kivételektől eltekintve ez sajnos így van ha a pár az egyikőjük szüleihez költözik.

2013. febr. 11. 19:28
 17/17 Káosz válasza:
31%
nálunk ez úgy van, hogy 136 kilométert költöztem, mert párom azt akarta, hogy az anyja segítsen a gyereknevelésben szülés után ez még OKÉ volt... na ugye ez nekem azzal járt, hogy saját céget kezdtem el csinálni vidéken sok sok pénzembe került, közben a gyökér báttya neki állt piálni és mennek a balhék reggeltől estig kiabálás és drogok... 3 hónapal többet kényszerültem maradni mint terveztem, már elindult a biznisz márciusban költözünk.. És gyűlölöm ezt a helyet annyit nem tartottak tiszteletben, hogy egy csecsemő van a háznál.. mindent fizettünk vagy 800.000 forintot tuti beleöltünk az egészbe, hát ja beszoptuk, de ez van. tanuló pénz.. szerencsére annyira azért talpra esettek vagyunk, hogy ennél jobb helyzetet varázsoljunk ebből és a semmiből óje:)
2016. febr. 11. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!