Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit nem lehet azon megérteni,...

Mit nem lehet azon megérteni, hogy én nem akarok kapcsolatot a gyerekeivel? Szakítsunk?

Figyelt kérdés

Van egy párom, elvált, van két kisiskolás gyereke. Kéthetente vannak nála hétvégén akkor nem szoktunk találkozni. Nem élünk együtt, ez mindkettőnknek jó így. Mostanában mindig be akar mutatnia gyerekeinek, de én ezt nem akarom. Fél éve vagyunk együtt, most úgy érzem jó így, de még akármi lehet. Ha a gyerekeivel van, akkor legyen velük, szerintem nem kellek én oda feleslegnek. Játszanak, beszélgessenek. Az ő családja. Megbeszéltük, hogy nem lesz közös gyerekünk, szóval egy féltestvér sem köt össze a gyerekeivel. Ilyenkor én a barátokkal vagyok, vagy lemegyek a szüleimhez. Szóval emiatt is pont jó.

Tényleg fura, hogy így gondolom? :)

2013. febr. 4. 11:14
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
51%

"Az, hogy kb. két-három havonta találkozzak velük, az úgy teljesen elfogadható ugye?"

úgy érted, évek múlva is? amikor esetleg együtt éltek (de te lelépsz azokon a napokon) vagy te sosem akarsz együtt élni vele? Nekem nem lenne elfogadható és ahogy nézem, a párodnak se. Rövidd úton dobnálak, mert nem akarnék olyan életet, amilyen melletted lehetne.

Nincs azzal baj, ha ilyen életre vágysz, csak akkor meg kell találni hozzá a megfelelő partnert, aki uezt akarja és nem szenved tőle. a mostani párod fog.

2013. febr. 4. 11:56
 22/29 anonim ***** válasza:
70%

Jól megvagytok, csak éppen szerelemes nem vagy, a pasi jó időtöltésnek, de semmit több. Akkor tényleg felesleges családosait játszani.

Ha szerelem lenne, akkor is vele akarnál lenni, amikor éppen a gyerekivel is van..így meg a saját kényelmed a fontosabb.

2013. febr. 4. 11:56
 23/29 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem nagyon komolyan gondolod, hogy ez így megoldható, de a lényeget nem látod át. Ő Apa. És elsősorban Apa is marad, most már élete végéig! Ha Őt akarod, akkora gyereivel együtt kell akarnod, mert nagyon komolyan az élete része a két gyerek. Ez így természetes. Akkor is fontosak neki, ha nincsenek vele, de amikor vele vannak, akkor pláne. Te egy kicsit lazábban fogod fel az életet, ő pedig szeretné összefogni a számára fontos embereket, még akkor is, ha ez nem lenne család, csak ideiglenesen. Ha nem tudatosítod magadban, hogy ő egy édesapa is, nem csak egy független férfi, akkor valaki sérülni fog. A múltat nem lehet meg nem történté tenni, még akkor sem, ha neked ez így kényelmetlen. Felnőtt kapcsolatok felnőtt kötelezettségekkel járnak. Az meg nem megoldás, hogy ezekről nem veszel tudomást. A társad, vagy a szeretőd ez a férfi? Mert össze lehet járni, szexelni és továbblépni, "jól meglenni", és akkor senkinek nincs kötelezettsége a másik felé érzelmileg. De azt hazudni valakinek, hogy a társa vagy, szereted és támogatod az életben, aztán otthagyni a gyerekeivel, mert neked ehhez nincs kedved, nem csak kegyetlenség, de hazugság is. Ideje lenne tiszta vizet önteni a pohárba, hogy ki-mit vár el a másiktól. Én úgy gondolom, hogy a távolságtartás egy olyan luxus a te oldaladról ebben a kapcsolatban, amit nem engedhetsz meg magadnak, ha komoly kapcsolatban gondolkozol vele.
2013. febr. 4. 11:59
 24/29 A kérdező kommentje:
Értem amit írtok, de én ilyen vagyok, ez ellen nem tudok mit tenni. Ez nem szerelem vagy nemszerelem kérdése. Nem szeretek függeni valakitől, vagy minden percemet vele tölteni. Akkor sem ha nagyon szerelmes vagyok. Ez az idő, mikor ő a gyerekekkel van pedig alkalmas lenne arra, hogy én közben mást csináljak. Lemenjek a családomhoz, vagy a barátaimmal legyek. Nem látom be, miért ne járna így mindenki jól :)
2013. febr. 4. 12:06
 25/29 A kérdező kommentje:
Azt is megértem, hogy ő apa, mindig is az lesz. Ha gyereket vállalt legyen is az, töltse velük az idejét, ha teheti. Ezt elfogadom. Sőt nem is lennék vele, ha miután gyereket vállalt most nem kellenének neki.
2013. febr. 4. 12:07
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

nem az a baj, h így akarsz élni, hanem hogy nem látod be. kicsit korlátolt a gondolkodásod (nem sértésből írom, csupán így hívják). nincs meg benned a szempontváltás képessége: azaz hogy ami a te szemszögedből így nézki, az hogyan fest a párod szemében...

"Mit nem lehet azon megérteni, hogy én nem akarok kapcsolatot a gyerekeivel?" mondod te. "Mit nem lehet azon megérteni, h egy normális nőt szeretnék, aki elfogadja gyerekeimet, nem zárkózik el előlük és a közös programoktól. nekem a ygerekeim és az új szerelmem társaságában lenne teljes az élet" - mondja ő.

egyik sem rosszab a másiknál. az, h ő nem érti, nem azt jelenti, h hülye. neki is megvana maga igazsága, nem vcsak neked. az ő hozzáállása pedig közelebb van a hagyományos, konvencionális emberi érzésekhez, mint a tiéd . és ez tényleg nem szeretem-nemszeretem kérdése. csak annyit jelent,h nem passzoltok egymáshoz.

2013. febr. 4. 12:12
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Mi is úgy vagyunk apukám párjával, hogy nem nagyon akar tőlünk semmit. Bár mi sem tőle. Mi nagyok voltunk már mikor ő a képbe jött (14, 16 évesek). Ha náluk vagyunk akkor normálisan viselkedik, kérdez, de kb. úgy mint egy ismerős. Ha elmegyünk valahova Apuval vagy jön vagy nem. Általában mindig "sok a munkája" a gép előtt ül. Anyu párja nem ilyen. Vele sokkal jobb a viszonyunk.

De Apu párját is elfogadtuk. Ők amúgy boldogok együtt, nekünk sem kavart soha. Ez a lényeg.

2013. febr. 4. 12:15
 28/29 anonim ***** válasza:
27%
A pasi nagyon szeret téged. Ez olyan, mint mikor a szülőknek mutatják be a párjukat. De az, hogy a gyerekeinek akar bemutatni, szorosabb köteléket mutat. Ezután az összeköltözés fog következni. Szóval vagy belemész, de akkor több közös program is lesz, vagy szakítasz vele. Bár neked az írásodból ítélve az utóbbi kellene. Fiatal vagy te még ehhez...
2013. febr. 4. 16:36
 29/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A gyerek szempontból külön, örülök, hogy működik úgy, hogy nem vagytok összenőve a "mostohával" mégis mindenki elfogadja a helyzetet.

Egyébként 34 éves vagyok, nem a korommal van a gond. Az hogy nem akarok gyereket, nem korfüggő.

2013. febr. 4. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.