Milyen felnőttkori következményei lehetnek, ha egy gyermeket szeretet nélkül nevel az édesapja?
Ez sok mindentől függhet.Miért gyűlöli? Van rá oka? vagy csak az anyuka hatása?Ha az utóbbi,akkor felnőttként másképpen látja majd a dolgokat,és lehet,hogy az anyját fogja meggyűlölni.
Ha viszont az apa okot adott rá ( pl.ütötte-verte ),akkor sokszor ő is agresszív lesz,bár van olyan is,hogy éppen ezért lesz nagyon toleráns.
Egyetértek az előttem szólóval de még csak annyit h hogy lehet h egy kisgyerek meggyűlöli az apját.?
Minket is elhagyott az apám de sosem gyülőltem.
Persze éreztem apahiányt és kihatott az egész életemre de nem gyűlöltem.
Felnőttként meg helyre lehet hozni a dolgokat....
^én nem tudnám gyűlölni az apámat
úgy érzem nagyon kevés szeretet kaptam tőle, mégis minden mozdulatom, cselekedetem azért van, hogy megfeleljek neki, pedig már nem vagyok gyerek. Következmény: az apa-képet eszményitem a párkapcsolatomban, utálom magamat(külsőleg-belsőleg), nem merek döntéseket hozni/nem tudok kiállni a döntéseim mellett. Pszichiáterhez járok.
embereknél nem lehet egy bizonyos sablont ráhúzni mindenkire, bonyolultabbak annál.
van aki ettől sorozatgyilkos lesz, van aki tisztes családapa, mindkettőre van bőven példa.
Nem biztos,hogy komoly következményei lesznek,főleg,ha az anyuka odaadóan törődik a gyerekkel.Én sem szerettem apámat-már nem él-de anyukám sosem erősítette bennem ezt,miután felnőttem és már nem is él inkább csak rossz emlékek vannak bennem,de néhány jó dolog is megmaradt.
El kell neki magyarázni,hogy a gyűlölet helyett a szánalom vagy a megbocsájtás helyénvalóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!