Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehet egy lány 16 évesen...

Mit tehet egy lány 16 évesen ha a barátjához akar költözni mert otthon mindenért marják?

Figyelt kérdés
a barátom ahol lehet próbál védeni de folyamatosan szét akarnak minket marni.tehetek valamit hogy ez változzon? ha valaki erre vonatkozó törvényt tud akkor kérem irja le.már nem birom de nem tudom mit tehetnék.

2013. febr. 2. 14:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
86%
Kicsit konkrétabban! Miért marnak a szüleid?
2013. febr. 2. 15:20
 12/23 anonim ***** válasza:
85%
Kiskorú vagy, szóval akármilyen gonoszak és borzalmasak a szüleid még egy darabig el kell viselned őket.
2013. febr. 2. 15:25
 13/23 anonim ***** válasza:
90%

Szülői ház elhagyása

Az eljárás a 16. életévét betöltött kiskorú kérelmére indul. A kérelemnek tartalmaznia kell a saját és a szülők személyi adatait, az okok és indokok felsorolását, a lakhatás, a tartás biztosításának módját az új lakóhelyen.

Gyamhivatalba kell menni meginditani az eljarast.

2013. febr. 2. 15:35
 14/23 A kérdező kommentje:
nincs semmi kiskapu? kb mindenbe belekötnek.az iskola kivételével nem engednek sehová.azt mondják hogy lusta vagyok pedig sokszor minden házi munkát én végzek el legtöbbször kutyába se vesznek.
2013. febr. 2. 15:35
 15/23 anonim ***** válasza:
80%
kevés az infó. Nem ismerünk sem téged, sem a barátodat, talán jogosan féltenek tőle? Barátod szülei mit szólnak az odaköltözéshez? Mert ha támogatják a dolgot, akkor OK, különben veszett ügy.
2013. febr. 2. 16:29
 16/23 anonim ***** válasza:
54%

1. 18 éves korig a szülö dönti el, hogy hol élhet a gyereke.

2. Ez alól akkor van kivétel, ha a szülö testileg vagy lelkilet bántalmazza a gyereket - ebben az esetben a gyámhatóságnál kell bejelentést tenni, ök kivizsgálják az ügyet és indokolt esetben engedélyezhetik a lakóhely megváltoztatását.

3. A barátodhoz csak akkor költözhetsz, ha a szülei vállalják az eltartásodat és a felügyeletedet - ami nem kis felelöség számukra.

2013. febr. 2. 17:58
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

világ vége, valakit szigorúan nevelnek a szülei. Ha bajod van le lehet ülni meg lehet beszélni velük, ha értten viselkedsz akkor nem vesznek kutyába. Bár nem tudom tud-e érett lenni az aki 16 évesen a pasija szüleitől várná el hogy eltartsák. Erre vonatkozó törvény, viccelsz? Gyámhatóság senkitől nem veszi el a gyereket azért mert 16 évesen nem engedik a lányukat az osztálytársaival piálni. Még az éhező, fűtés nélküli házakban tengódő kissebségiektől se először figyelmeztetnek védelem alá helyezés csak a határidő eredménytelen letelte után lehetséges. Megvan az törvényi eljárás ami hosszú és a helyzeted nem könnyítené meg a családdal pláne hogy ennyiért amit leír tál valószínűleg a kérelmet is eluatsítanák.

Csak úgy elméletből, mégis mi lenne ha átköltöznél, ki tartana el? Ha szétmentek a pasiddal mi lenne? Végig kéne inkább gondolni a dolgokat és rájönni hogy nem te vagy a világ közepe, ha rossz a viszony a családoddal az nem feltétlen csak az ő hibájuk (nem mondom hogy nincsenek elviselhetetlen emberek, de tarts egy kis önértékelést mielőtt a pasidhoz rohansz)

2013. febr. 2. 23:01
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Meg a gyámügy nem a barátod szüleinél hanem árvaházba helyezne el. Na akkor sírnál a szüleid után az biztos
2013. febr. 2. 23:04
 19/23 A kérdező kommentje:
teljesen mindegy hogy mit csinálok az csak rossz lehet.ha én vagyok a rossz akkor nem csak az anyám és a mostoha apám látná ezt.A barátomnak van munkája és a családja is jó viszonyba van velem.
2013. febr. 3. 05:31
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Azért a barátod szüleit is megnézném,hogy milyen emberek,akik megengedik hogy a fiukhoz költözzön egy 16 éves kislány...
2013. febr. 3. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!