Mit tegyek ebben az esetben? Életem álmát törték össze 5 perc alatt.
Kiskorom óta kozmetikus akartam lenni,kisebb koromba én nem babáztam,meg játszottam mint a többi gyerek,hanem anyám sminkjeit kentem magamra,meg "sminkelőset" játszottam.
A tv-be se a mesét néztem hanem a kozmetikus,sminkelős műsorokat..Talán több kozmetikumom van,sminkem,meg minden ilyesmi mint 5 lánynak egyszerre...imádom az ilyen dolgokat..és imádnék ezzel foglalkozni..
Júniusban érettségiztem, és egyértelmű volt hogy kozmetikus képzésre megyek.Kedden el is kezdődött a suli,elmentünk orvosi vizsgálatra, ott kiderült hogy színtévesztő vagyok...
Tegnap ismét mentem suliba,majd óra közbe szólt az egyik tanár hogy menjek vissza vizsgálatra..már tudtam hogy baj van. Kegyetlenül a szemembe mondta az orvos hogy nem lehetek kozmetikus és hogy nem járhatok abba a suliba..
Onnantól kezdve sírtam,sírtam és sírtam..tegnap egész nap..
Ma is úgy keltem..Egyszerűen nem bírom feldolgozni.
És ami a legrosszabb hogy semmilyen szépészeti ágra nem jelentkezhetek a színtévesztésem miatt(fodrász,műkörmös stb) Semmi más nem érdekel ezen (ezeken) kívül..Én erre akartam tenni az egész életem..Mivel már mindenhol megtörténtek a beiratkozások,felvételik..nem tudom mihez kezdjek..már mindenhol elkezdődtek a sulik...itthon viszont nem ülhetek,és olyan dolgot se akarok tanulni ami abszolút nem érdekel...Mit tegyek? Hogy lépjek ezen túl?segítsetek kérlek.
Egyelőre tanulj masszázst, aztán majd kitalálsz valami kereülőutata. Max. otthon kozmetikázol, és a masszázsról adsz számlát.OKJ-s tanfolyamon, olyat még találtok. Otthon nem ülhetsz semmiképp. Van valami magyar találmány a színtévesztés kezelésére, vagy korrigálásaára. Itt van egy sikeres reklámcég, a főnöke színtévesztő. Pedig hát ott is egész nap árnyalatokkal dolgoznak. Legföjebb lesz egy szépségszalonod, és másokat alkalmazol. Te meg beugrassz masszőrként, és mondjuk arcmasszázst csinálsz- a hatóság felé. Amőgy meg azt csinálsz, amit akarsz. Ha a vendég megengedi. Magánúton megtanulhatsz a kozmetikáról is mindent.
De otthon ne ülj! A masszázson kívül tanulhatnál gazdasági ismereteket, később hasznát veheted. Vannak tanfolyamok. Manikűr, pedikűr?
Menj el egy OKJ-s fizetős kozmetikus tanfolyamra. Mondd el, mi történt, és kérd meg, h segítsenek. Hidd el vannak az életben kiskapuk.
Más kérdés, hogy színtévesztőként vajon milyen kozmetikus lesz belőled...
Szia. Próbálkozz más iskoláknál. Nem veszik mindenhol ilyen szigorúan, főleg akkor nem, ha OKJ-s képzés (tapasztalat). Ne add fel semmiképp! Ha ez az álmod, valósítsd meg, csak légy kitartó. :)
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!