Hogyan tudnék iskolába járni?
Egész nap a netet bujom,és járom a várost de semmi :S :(
A suli maradt az egyetlen reményem
Alapvetően nem támogatom a hiteles dolgokat. De... ha diákhitelt igényelnél, elmennél egy jobb suliba tanulni (későbbiekben jobb esély elhelyezkedni valahol), és mellette dolgoznál?
Én is suli(k) mellett dolgozom, és működik, igaz, nekem van segítségem és hitelre nem szorultam rá, de akár az is segíthet neked elindulni. Mit gondolsz?
A munkaügyibe már érdeklődtem... Semmi nem indul.
Hitelt nem vehetek fel,már igy is van és azt se tudom fizetni :S
Nos, tanulni szeretnél, hogy kapj munkát, de
- pénzed nincs rá,
- hitelt nem tudsz/akarsz felvenni,
- ingyenes meg nem indul...
Sok megoldás nem maradt. Valamiből engedni kell. Vagy költözöl másik városba, ahol van munka (mert azt mondtad, itt körbejártad, ami van), vagy tanulsz olyan helyen, ahol fizetni kell és az árát oldod meg akárhogy.
Én nem tudom, nem látom át teljesen a helyzeted, nem tudom, milyen hiteled és mennyi van, és milyen segítséged otthon, de kombinálnám a dolgokat. Olyan suliba mennék másik városba, ahol életképes végzettséget kaphatnék, mellette pedig akad munka is (nagyobb városok), és a hitelen is elgondolkodnék, mérlegelve a meglevőket, és a baráti, családi támogatást.
Nincs megoldhatatlan helyzet. Csak át kell gondolni!
van egy másik lehetőséged is tanulásra...
de ez nem lusta embereknek való módszer:
amikor elmész egy állásinterjúra, mondjad, hogy a leendő foglalkoztató a munkahelyvédelmi akcióterv keretében szociális hozzájárulási adó után kedvezményt vehet igénybe a 25 év alattiak és a szakképzetlenek foglalkoztatása után.
(a régi start kártyák helyett most ez van), de persze nehogy lebőgjél, azért nézz utána, nehogy butaságot mondj. (www.nav.gov.hu)
az fel fog tűnni az interjúztatónak, hogy jártas vagy a téged érintő dolgokban. szerintem ez már fél siker.
utána, ha van már munkahelyed, akkor már lesz pénzed tanulni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!