Az nagyon gáz lenne, hogyha a családtagjaimtól előre pénzt kérnék a szülinapomra?
Nálunk nem gáz az ilyen. Anya pl. karácsonykor is előre adott 10000 Ft-ot egy hónappal, hogy vegyek karácsonyig valamit, amit nagyon szeretnék. Vagy máskor is volt, hogyha megláttam valamit, akkor megvették szülinapra, karácsonyra, névnapra és le is volt tudva vele a dolog, nincsen semmilyen szabály erre és egyáltalán nem ciki.
Te ismered a családod, hogy ebbe mennyire megy bele és hogy mennyire engedik a tetkót. Nálunk biztos működne, még örülni is szoktak, hogy segíthetnek egy számomra hasznos dolog elérésében legyen az szülinap előtt vagy után, tök mindegy.
Eléggé.
Én nem adnék előre pénzt neked. Arra megkérheted őket előre, hogy most csak pénzt szeretnél, ez így okés, de hogy előre elkéred... Na, nee!
Ha a lányom megindokolná, hogy mire kell neki pénz, akkor megfontolnám, hogy előre odaadnám neki.
Nem olyan biztos, hogy pl. a 17. szülinapra pénzt szeretnék adni neki. Lehet, hogy más ötletem is támadna.
De tetoválást nem engedném neki. Csak a 18. születésnapjára szállnék bele vagy fizetném ki neki. De akkor is megpróbálnám "rávenni", hogy olyan helyre tetováltasson, ahol későbbiekben nem fog látszódni. A legtöbb munkahelyen nem szeretik a tetoválást, főleg úgy nem, ha látszódik akár egy részlet is belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!