Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külföldön élek, Magyar orszagr...

Külföldön élek, Magyar orszagrol kijelentkezhetek?

Figyelt kérdés
Mar 10 éve külföldön élek bejelentve ,itt mentem férjhez is.Nincs meg a külföldi allampolgarsagom,de amilyen engedelyem van azzal maradhatok .Magyarorszagrol kijelentkezhetek -e allando lakcimemrol?Az az igazsag hogy rengeteg fontos.hivatalos.papirom van.ami anyam jovoltabol nem.jutott el hozzam.pl 10 ezer forintos adossagbol.emiatt mára 200 000 lett..Befizettem.volna ,de nem.tudtam semmit.rola.Ezek.elkerulese erdekeben szeretnek kijelentkezni.
2013. jan. 24. 13:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem kell kijelentkezni. Csak eleg, ha a statuszodat modosittatod kulfoldon elo magyar allampolgarra.

A helyileg illetekes polgarmesteri hivatalba kell menni. Ott leadni a szemelyit, tb kartyat es adokartyat. Ok kiallitanak egy nyomtatvanyt, amit a belugyminiszterium adatnyilvantarto osztalyahoz kuldenek. A nyomtatvanyra ra kell irni az allando kulfoldi lakcimet es magyarorszagi tartozkodasi helynek megadhatod a mostani allando lakcimedet. Ezutan fogsz kapni egy lakcimkartyat, amin az allando lakcimhez kulfoldi cim lesz irva, a tartozkodasihoz meg a magyar cimed, ha akarod. De maradhat uresen is.

Ezek utan minden hivatalos levelet, barmit kulfoldre fognak neked kuldeni es nem zavargat az adohivatal. Igaz, magyar TB-s sem lesz. Kb. 2-3 honap alatt elintezik. ingyenes, de szemelyesen kell megcsinalni MO-n.

2013. jan. 25. 01:04
 12/14 anonim ***** válasza:
Ja es 100% igy van, mert ezen en is vegigmentem. En 7 eve elek kulfoldon. Termeszetesen a magyar utlevelem es a mgyar allampolgarsagom megmaradt. Kozben kulfoldi allampolgarsagom is lett. Elozo voltam.
2013. jan. 25. 01:08
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm,sajnos.szemelyesen nem.megy:(
2013. jan. 25. 20:43
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha személyesen nem tudsz menni akkor keress a közeledbe magyar konzulátust. Nekem azt mondták ott kell intézkedni, ha nem tudok Magyarországra utazni.

2013. febr. 17. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!