Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány hónap után érdemes...

Hány hónap után érdemes összeköltözni?

Figyelt kérdés

Már egy ideje (kb. 5 hónapja) járok egy lánnyal. Nagyon szeretjük egymást. Ő 22 éves én 20. A szüleink is elfogadták már a kapcsolatunkat. Én vele képzelem el a jövőmet. Szerintetek mikor kellene összeköltöznünk? Hány hónap után? Továbbá mikor kérjem meg a kezét?

Értelmes és segítőkész válaszokat szeretnék. Köszönöm.

2013. jan. 24. 10:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
55%

Nincs erre szabály,akkor költöztök össze,amikor akartok. Már csak azért is, mert a költözés még önmagában nem jelent elköteleződést.

A lánykéréssel viszont célszerű várni az összeköltözés után legalább egy évet. Végül is nem kell sietnetek, és egy év alatt körülbelül megalapozott döntést tudtok hozni.

2013. jan. 24. 11:52
 12/14 anonim ***** válasza:
Ez mindig helyzetfüggő. Ezt neked kell tudnod / érezned.
2013. jan. 24. 14:16
 13/14 anonim ***** válasza:

leírom neked a mi történetünket. hasonló korúak voltunk, mikor összeköltöztünk, a párom 20, én 21 :)

néhány hónapot jártunk csak előtte, de már akkor is sokszor aludt nálam. az első évben nem volt semmi gáz, igazából nem is vettem észre, h annyira nem segít otthon, volt időm, energiám, még egyetemre jártunk mindketten.

amikor az új lakásunkba költöztünk, ami szépen fel volt újítva, rendbe rakva, stb, akkor jobban feltűnt, h nem az igényesség mintaszobra :) sok sok veszekedés, beszélgetés, "nevelés" kellett, mire elkezdett segíteni. :) na, nálunk ez volt a sarkalatos pont. másnál meg más gondok voltak/vannak. de ha szeretitek egymást, akkor át lehet rajta lendülni, a végső célt kell szem előtt tartani: az összhangot, a békét :)

az együttélésünk 2. évében jegyeztük el egymást, addigra összecsiszolódtunk, és tudtuk, h együtt tervezzük azt életünket.

ezt nem is lett volna jó elkapkodni. igazi mély szeretet van köztünk, és nem is bánom, h nem vagyok hülye lángolós szerelmes. érett, megfontolt döntést hoztunk, nem pedig rózsaszínködös elmeborulás eredménye a gyűrű :)

összeköltözni érdemes mindenképpen. jobban megismeritek egymást, ha pedig nem megy, akkor békében el kell válni. tapasztalatnak az is jó lesz :)

2013. jan. 24. 18:17
 14/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a sok választ :) sokat segítettek :)
2013. jan. 24. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!