Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Továbbtanulok, félek. Miért...

Továbbtanulok, félek. Miért én tartsam mégis mindenkiben a lelket, amikor engem kellene bátorítaniuk? 19/L

Figyelt kérdés
Nem tartom magam elveszett lánynak, de mégis falun nevelkedtem,most pedig pesten fogom kezdeni az egyetemet. Tulajdonképpen fogalmam sincs a közlekedésről, az ottani életvitel egészen más,mint amit megszoktam,de bízok magamban,hogy megoldom mindezt. Van elég félelmem így is, erre még rátesz a 24 éves barátom,hogy vele mi lesz,ha elmegyek,ő egyedül marad....stb, szörnyű önsajnáltatás megy napok óta,és hogy ezt a 2 hetet ő kéri,csak vele legyek.Rám nem gondol nekem milyen érzés mindenkit itthagyni? Csak ma 3x hívott fel rettentő szomorú hangon,és hogy mindenki látja rajta ( és mindenkinek elpanaszkodja) milyen szomorú,merthogy elveszít.Attól,hogy hétvégente jövök meg,nem tudom miért fogja így fel,eddig is hétvégén voltunk együtt. Anyukája azért azzal bíztatja,ne aggódj,találsz mást, a tökéletes anyósjelöltem szúrt hátba ezzel,akinek mindig mindenben segítettem, támogattam. De ugyanígy van ezzel anyukám,az egész család,a barátok, mindenki temet,merthogy elmegyek. Tudom,hogy szeretnek,féltenek,énis imádom őket,főleg a barátomat,csak dühít,hogy elvileg én vagyok a kislány,mégis nekem kell a lelket bennük tartanom,amikor nekem is nagy szükségem lenne minderre fordítva. Ennyire önzőek az emberek? Mikor legszívesebben sírnék,már potyognak a könnyeim a barátom mellett,inkább elfordulok,vagy hozzábújok,hogy benne tartsam a lelket,hogy ne aggódj,ugyanígy foglak szeretni. De ő csak saját magával van elfoglalva,neki milyen rossz,és szerinte nekem?
2009. aug. 31. 18:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van.

Lehet egyébként, hogy nem látják rajtad, mennyire nehéz ez neked is, mivel te rájuk tekintettel nem hagytad el magadat.

Mondd el nekik, mennyire szükséged van arra, hogy most melletted álljanak és biztassanak.

2009. aug. 31. 18:24
 2/3 anonim ***** válasza:
Igazad van. De fel a fejjel! Valóban nehéz napok várnak rád, de úgy látom, talpon fogsz maradni. A barátod valószínüleg el fog maradni mellőled. Más lesz az életed, és a felfogásod is, már ő valószínüleg nem lesz megfelelő társ neked. De nem szabad ellenállni a változásnak. Fogadd el amit hoz az élet.
2009. aug. 31. 22:16
 3/3 anonim ***** válasza:

ha szeret, akkor veled marad. tanulni szeretnél, nem elzülleni, ezt mondtad már? tényleg csak magukkal foglalkoznak.... én is most megyek egyetemre, koli, más város, új emberek, és engem is siratnak, hogy mi lesz velem. könyörgöm, hazajövök minden hétvégén majd! mindenki el akar búcsúzni tőlem, mielőtt "elköltözök"... pl nagyszüleim is:látogass meg mielőtt elmész->eddig is havonta egyszer találkoztam velük, szerintem ezután se lesz máshogy... tényleg mint aki örökre elmegy, vagy hosszabb időre, egy hét nem a világ vége. szerintem féltenek a nagy várostól, de tényleg nem értem miért nem veled foglalkoznak. bíztassanak, hogy jól tanulj, és magadért csinálod ezt, te vállaltad, nehogy már még te tartsd a lelket bennük. én mikor már szóba kerül, hogy kollégium->el fogsz zülleni, nem fogsz tanulni, részeg leszel, sokat fogsz bulizni, nem fogsz rendesen enni, mindenkit itt hagysz...hagyjanak már...tudom milyen szenvedés ez...:S

pasi téren könnyebb dolgom van, mivel ő pesten tanul én meg kaposváron fogok, úgyhogy az otthoni kapcsolattartás marad, meg msn, telefon, de ha szeretjük egymást sikerül.

18/l

2009. szept. 1. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!