Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet valamit tennem, hogy...

Lehet valamit tennem, hogy megváltozzak?

Figyelt kérdés

a férjemről és rólam van szó!6 éve ismerjük egymást,ebből4 év a házasság,gyerek nincs(szerencsére!)alapjáraton jó a kapcsolatunk,de mindíg van valami ami bepörget valamelyikőnket(többnyire engem...)úgy érzem nem elég kedves hozzám és nem figyel eléggé rám,ez szokott lenni a fő baj forrása.ez így elég egyszerűen hangzik,de kezd a helyzet elharapózni!már egy hónapja,szinte mindennapos a vitázás.ő azt mondja hajlandó változni,de az a baj velem,hogy hamar bepörgök ,és állandóan valami más a bajom vele.ha megváltozik valamiben,akkor mindíg más bajt látok meg benne.Amiért írok most az a következő:tegnap megkértem őt,hogy hozzon nekem inni,és a nagy változás,és körülrajongás,eredményeként szájhúzogatás,és flegmázás.én számtalanszor kiszolgálom őt...

mire odahozta nekem az inni valót már bedurcáztam,és ráöntöttem az inni valót,és hozzá vágtam az üveg poharat...ami millió egy darabra ment,és nagyon csúnyán szétszabdalta a lábát.bevallom elmondhatatlanul szégyellem magam,és a cselekedetemre nincs mentség...

nyugodtan lehordhattok bárminek,megérdemlem

a segítségeteket várnám,hogyan változhatnék meg,borzalmas ez az egresszíó ami bennem van,és tudom,nem helyes amit tettem,de ha ideges leszek hirtelenjében nem tudok gondolkodni.segítsetek légyszives

2009. aug. 31. 16:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
62%
Szerencse, hogy magad is belátod a viselkedési zavaraidat. Therápiára kellene jelentkezned, ahol várhatóan kikezelnek ebből a lobbanékonyságból.
2009. szept. 2. 18:46
 12/16 anonim ***** válasza:
Ez már egy nagyon jó lépés,hogy felismered a hibáidat.Ritka az ilyen ember.Gondolkozz el valyon tényleg szereted-e a párodat,ha ilyen apróságokon felhúzod magad,és így bánsz vele.Lehet,hogy neki sincs mindig jó kedve,ezért húzta a száját,amikor innivalót kértél.Legyél egy picit toleránsabb ő is ember.
2009. szept. 2. 18:46
 13/16 anonim ***** válasza:
lehet, hogy nem is illetek össze? nekem is volt olyan kapcsolatom ahol sík ideg voltam állandóan, és a mostaniban meg halálosan nyugodt vagyok. De ha nagyon szereted, akkor járj valami keményebb sportra, ahol levezetheted az indulatokat. És a B vitamin mint idegerősítő nekem jót tett.
2009. szept. 2. 21:34
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Túl azon, hogy szidod és szégyelled magad, nem kéne elgondolkodni azon, nincs-e valami ottan mélyen, ami belőled a kontrollálatlan pillanatokban előtör?

Lehet, hogy nem visszafojtogatni kéne és "kontrollálni" magad, hanem szembenézni.

Mással is ilyen vagy, vagy csak az ő irányába?

2009. szept. 3. 01:27
 15/16 anonim ***** válasza:
Szerintem csak akkor tudsz változtatni a magatartásodon, ha először a felfogásodon változtatsz. Valahogy azt kell tudatosítanod, hogy senki sem hibátlan, te sem és attól, hogy a férjed nem lesi minden percben, hogy épp mire vágysz, nem azt jelenti, hogy nem szeret. Persze így ismeretlenül nehéz bármit is mondani, mert lehet, hogy van rá ok, hogy neheztelsz rá, csak lehet, hogy nem jól kezeled. Valószínű, hogy benne is van hiba és ezt csak együtt, közös kompromisszum-vállalással tudnátok megoldani. De ne várj csodát. Az, hogy megváltozzatok időbe telik. Az nem úgy megy, hogy most eldöntöd, megváltozol, mert ettől a személyiséged még nem fog, max. visszafogod magad valameddig, de utána biztos, hogy robbanni fogsz. Ezért folyamatosan kellene változtatnotok. Tudatosítsd magadban a dolgokat, várj kevesebbet a férjedtől és ő is tőled, beszéljetek meg mindent, mert a férfiak nem tudják, hogy a nő mit is gondol pontosan.
2009. szept. 3. 10:46
 16/16 anonim ***** válasza:
Én is átestem ilyen agresszív korszakon. Szerintem így működik: Az ember az élete során sok orrbaütést kap. Aki elég kultúrált, lehet, hogy nem üt vissza, magába fojtja, "lenyeli a békát". zek a lenyelt békák aztán ott sorakoznak, helyesebben ott tolonganak valaholmélyen, már nem férnek, ki akarnak jönni. És ha van valami kis ok, az a kis ok kinyitja a kaput, és az összes béka kitör egyszerre. Nem az a valaki a hibás, aki kinyitotta a kaput, hanem a sok béka. És nem lehet könnyen megszabadulni tőlük. Nekem volt szerencsém megtanulni, hogyan szabaduljak meg tőlük, de hát elég kemény terápia. A lényeg, hogy MIND eltüntek. Már nem akarnak előtörni, mert nincsenek ott. Rendkívül kellemes érzés, megkönnyebbülés, szbad, künnyű lélek. Ez a terápia Louisa L. Hay könyvén alapszik, hm. a címe, talán az Éld az Életed, de lehet, hogy egy másik, ha érdekel megírom legközelebb.
2009. szept. 7. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!