Szeretnék iskolát váltani, de nem tudom hogyan. Mit tegyek?
Amikor 8-os voltam már akkor sem tudtam, hogy mi akarok lenni, milyen iskolában akarok tanulni, ezért csak írtuk azt ami ebben a városban van, meg még kettőt, végül ide kerültem. Mindenki tök laza sulinak mondja, pedig szerintem egyáltalán nem az. Vagyis vendéglátás-idegenforgalom szakra járok, ez a legelső ilyen osztály az iskolában, eddig csak informatika és valami elektronikai szak volt vagy mi.
Ennek a szakképzőnek van egy szakmunkás része, egy másik épület de oda azok járnak akik sokból buknak, vagy az önkormányzat a tanulmányai miatt oda küldi a gyereket (a többség balhés cigány) és oda nem megyek le. Ez a suli ahová járok ad érettségit. Nem is lenne baj, ha nem lenne vendéglátás ismeret és gyakorlat.
Rengeteget írunk, ráadásul olyan dolgokat amik sehogy sem jutnak el az agyamig, de nem csak nekem, hanem még az osztály 95%-ának. Félévkor meg is buktam, úgy érzem, hogy ha nem történik csoda akkor még év végén is meg fogok, amiért tuti, hogy a szüleim megölnek. Egyszerűen nem értem az anyagot, nem értem miről van szó. Annyira felnőttes dolgok amikben nem vagyunk benne, így még bemagolni sem tudok 5-6-7 oldalt (ez gyakorlatból van, hiszen nincs tanműhelyünk meg semmi...) a másik az elmélet, hát abból sem értem meg az anyag 10%-át sem, abból meg olyan 3-4 oldal van.
Hiába mondják a szüleim is meg ti is, hogy tanuljak, nem tudok ha egyszerűen nem bírom felfogni amiről szó van. Mert 600x elolvasom szavanként, próbálom értelmezni de nem sikerül. A városban ez az egy iskola van, illetve van egy gimi, de oda nem vennének fel mert az kicsit erősebb.
A legközelebbi középiskola olyan 40km-re van, nem lenne jó ha kolis lennék, a jegyet meg nem biztos, hogy a szüleim sokáig tudnák finanszírozni, bár nem tudom, hogy ott is milyen iskolába mennék, ráadásul anyám nem is akar engedni, de ha megbukok akkor meg még ő fog veszekedni, pedig én szólok.
Ez így nagyon nem lesz jó, valamit pedig lépni kell mielőtt megtörténik a baj. Mit tegyek?
15/L
Hát nem igazán ismerek olyan embert aki tudna segíteni. A többiek is katonásan állnak, egy barátnőm lenne akivel tudnék tanulni de hát ő hülyébb belőle mint én. Vannak olyan anyagok ami logikus, tehát meg lehet tanulni, arra felelésnél 3-4-eseket kapok. Puskázni eddig még nem tudtam mert nagyon néz, egyből észreveszi azt is ha csak egy kis cetlit veszek elő. Még az is rossz, hogy túl kicsi a termünk és pont úgy vannak a padok, hogy nehezen tudjuk takarni egymást.
Gyakorlatból olyan, hogy üzletkörök, munkajog, munkaszerződés, munkavédelem, munkavállaló/munkáltató feladatai meg ilyenek, most éppen valami HACCP akármit tanultam volna, ha érteném.
Ismeretből meg gazdálkodás, piacgazdaság, vállalkozások, termelés, pénz, kereslet stb.
Én közgazdasági suliba járok, és mi is ilyenekkel kezdtünk, de mostmár sokkal durvábbak vannak. Először nagyon nehéz, meg nálunk a tanár is egy tapló, de nem lehetetlen! Próbálj figyelni órán, otthon is olvasgasd, értelmezz minden fogalmat, mindent, és biztos menni fog. Én is úgy kezdtem, hogy tuti megbukok, mert nekem ez nem megy, de aztán muszáj volt tanulni, és belejöttem. Most 4.-es vagyok, az túlzás, hogy szeretem, de ilyen irányba fogok továbbtanulni.
Biztos neked is menni fog! Hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!