Miért ilyen? Utál a bátyám?
Szia!
Bàr köztünk csak 2 év van a bàtyàmmal, de mi se szeretük egymàst! Miota felnöttünk s messze kerültünk egymàstol, màr sokat vàltozott a helyzet! Imàdjuk egymàst, s tüzbe mennénk egymàsért meg a hugunkért! De az az igazsàg, hogy sok helyen meg ugy elmérgesedik a helyzet, hogy ha elkerûlnek otthonrol, nem is keresik többé egymàst! Ez van, azt hiszem én a szerencsések tàboràba tartozom csalàdi ügyekben! Drukkolok, hogy nàlatok is helyre jöjjön a csalàdi béke!
Hát elég durva amit leírtál. Öcsém 19,én 24 és lány. Sokszor volt,h mi se jöttünk ki,veszekedtünk, verekedtünk, sőt még néha van olyan h szétkarmolom, vagy kapok tőle egy nyakast:D
De azért mindig köszöntünk egymásnak, sőt ha bajban volt a másik tudtuk,h tudunk egymáshoz fordulni,pl. kölcsönkérni.
Még nektek is lehet egymásra szükségetek, és 21évesen neki lehetne ennyi esze...Anyukád nem szidja le h így viselkedik?
Szia Drága!
Én is ismerek ilyen testvérpárt,akik ennyire nem beszélnek egymással! Ez elég szomorú. Szerintem változni fog ez a dolog!
Én is ismerek ilyet, mégpedig a saját családomból. De nálunk pszichológus is van. Tőle tudom a terápiát: 1.Határozd el, hogy a te boldogságod nem függ a testvéredtől. Ha jóban van veled, örülj, ha nincs jóban, nem kedves, azt se bánd. Lelkileg válaszd külön magadat. Hajtogasd magadban ezt: Boldog vagyok. A boldogságom csak magtól függ, senki mástól.
2. Szeresd őt, vagyis szeretettel godnolj rá. Ha ő haragos, vagy közömbös, az az ő problémája, az ő lelkében van a hiba, te nem tehetsz róla. Tehát nem kell visszaharagudnod. Gondolj rá szeretettel, de ez nem azt jelenti, hogy esdekelj a szeretetéért. Nem kell szólnod hozzá, sem köszönni, sem egyéb. De kerüld a duzzogást, vagy bármi negatív kimutatását. Csak úgy legyél el mellette, vagy távol tőle, mindegy.
3.Egy idő mulva észreveszi a változást. Lehet, hogy ő is megváltozik, lehet, hogy nem. Neked nem kötelező eröltetni a kapcsolatot. Maradj független. Ha barátságossá válna idővel a kapcsolatotok, kerüld a régi sérelmek fölemlegetését. Csak tegyél úgy, mintha mi sem történt volna, kedvesen válaszolj a közeledésére. Ha esetleg kér tőled valamit, amit meg tudsz tenni, tedd meg. Lehet, hogy minden rendbe jön. Az én családomban így volt. Neked is kívánom.
Szia!
A bátyámmal én is így vagyok. Mindig szerettük egymást, együtt egy csomó mindent csináltunk. Ez kb. 3 éves koromtól 7 éves koromig volt, míg ki nem derült valami a családban... Azóta nem szoltunk egymáshoz, nem is láttam. Most 13 vagyok, ő 20 éves. Nagypapánk temetésén láttam újra, sok év után. Köszönt megpuszilt stb. ennyi volt.. Apához sem szólt, most pedig már odáig jutottak, hogy elmondta neki, hogy megbukott valamiből az egyetemen, és bemutatta a barátnőjét is. Apa régi felesége (csak féltesóm...) mindig ellene uszította a 3 féltesómat. De mostmár minden kezd rendben lenni, nyugodtan összehívják a "nagy" családunkat. Minden rendben..remélem ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!