Miért akar ennyi ide írogató ember megfelelni a szüleinek?
Nálunk ebből sosem volt gond. Az természetes, hogy a szülő jót (normális estben) szeretne a gyerekének.
Szóval anyuval kb. ugyanazt akartuk, mármint ő nekem, és én is magamnak.
-jó suliba járni
-lediplomázni
-jó munkahelyet találni
-normális pasit, aki a férjem is lett.
Volt kamaszkoromban, persze lázadás, hogy nem és nem, de így huszonévesen már nagyon jól látom, hogy régebben is igaza volt, és most is egyet értünk a legfőbb célokban.
De ehhez normális szülő is kell.
Azért kedves Kérdező, mert minden gyerek meg akar felelni a szüleinek, mert minden gyerek azt akarja, hogy szeressék és elfogadjék olyannak, amilyen. Nem az ide írogató emberekkel van a baj, hanem a szüleikkel.
"Szerintem egy felnőtt ember ápoljon jó kapcsolatot a szüleivel, legyen tisztelettudó velük"
Igen, akkor, HA a szülő is ezt adta a gyerekének. csak az a gáz - láthatod a legtöbb kérdésből -, hogy a szülő nem szülő, hogy a szülő önző stb. Csak azt lehet tisztelni, aki tiszteletreméltó, és ez nem evidence jár, hanem ki kell érdemelni.
Aki huszonévesként is meg akar felelni a szüleinek, annak az érzelmi leválásával gondok vannak. Ezért is jön ide, tanácsért.
Neked mi a gondod ezzel?
Susan Foward: Mergezo szulok.
Ajanlom mindenkinek! Lehet, hogy nem lenne hulyeseg egy tanfolyamhoz kotni a szulove valast. Mert ez nem mas, mint jatek eletekkel.
Manapsag annyi defektes ember van. Sajnos nekem is allando onertekelesi problemaim vannak, amiert egyertelmuen a szuleimet teszem felelosse!
Amikor Anyum nagyon drasztikusan megprobalt beleszolni az eletembe, 6 hetre felfuggesztettem vele a kommunikaciot. Iszonyu rossz volt, majd' megorultem, ugy hianyzott. Utana beszeltunk, elmondtam, hogy hogy kivanom tartani a kapcsolatot. Akkor nem akarta tudomasul venni, hogy mirol beszelek, igy felalltam es azt mondtam, hogy ok, ha igy erzed, akkor en most hazamegyek. Ekkor mar sirtunk mindketten. Utana fogta, hogy mit is varok el tole. Azota nagyon jo a kapcsolatunk. Mar elmondok neki szinte mindent, o pedig nem probal meg iranyitani. Vannak szulok, akikkel csak kemenyen lehet... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!