Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet kérni a gyerektartás...

Lehet kérni a gyerektartás összegének csökkentését?

Figyelt kérdés

A férjemnek van egy 14 éves fia az előző házasságából. A mostani összeget 2010 áprilisban ítélte meg a bíróság, a volt nejeakkor kért emelést. Akkor volt pár hetes a mi közös babánk, tehát őt már figyelembe vették az összeg megállapításakor. Most viszont úton van a 2. gyerekünk. Lehet kérni ez esetben a gyerektartás összegének csökkentését? Az anyagi helyzetünk nem javult azóta. És kivel beszélhetnék a részletekről? Gondolom ügyvéddel, de egy akármilyen általános ügyvéddel, vagy egy olyannal, aki gyerektartásra szakosodott, ha van ilyen egyáltalán? Mennyi kb egy ilyen tanácsadás díja?

Nagyon köszönöm a válaszokat.

2013. jan. 16. 11:59
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
77%
Kérhetitek, de ha már így is keveset fizetitek nem hiszem hogy megkapnátok. Mennyit fizet a férjed?
2013. jan. 16. 12:02
 2/32 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem meg megkapják.

A fizetés 50%-a osztva 3-al.

Na ennek az 1/3-ad részét kapja majd a volt feleség.

2013. jan. 16. 12:05
 3/32 anonim ***** válasza:
81%
Igen lehet kérni. Minden városba lehet kérni ingyenes jogi segítséget, kérdez rá ott ahol laksz.
2013. jan. 16. 12:07
 4/32 anonim ***** válasza:
30%
Ha már csinált gyereket akkor tartsa is el!
2013. jan. 16. 12:10
 5/32 anonim ***** válasza:
74%
El is tartja, csak épp nem mindegy mennyivel támogatja. És nem tudni, hogy nem az édesanya lépett le egy másik férfivel, szóval a bosszút és utálatot ne itt éljétek már ki.
2013. jan. 16. 12:11
 6/32 anonim ***** válasza:
86%

Miért kell minden kérdésben ahol nem egy elvált nő kérdez primitív véleményt nyilvánítani?

Honnan tudod mennyit fizet, honnan tudod mi van az ő családjukban.

2013. jan. 16. 12:12
 7/32 anonim ***** válasza:
100%

A lányomnál nem vették figyelembe az új házasságban lévő gyerekeket. Igaz, a minimumot fizeti a volt férj. Annál lejjebb nem mennek. A bíró azt mondta, a másik házasságban úgy vállaltak gyereket, hogy tudták, az első házasságban élőknek fizetni kell a tartásába.

Amúgy, minden bíróságon van ingyenes tanácsadó nap. Oda menj be.

2013. jan. 16. 12:18
 8/32 anonim ***** válasza:
91%

Sosem értettem ezeket a kérdéseket.

Én is a te helyzetedben vagyok. Én úgy mentem bele ebbe a kapcsolatba, hogy tudtam, hogy már van EGY gyerek, tehát mínusz eggyel indítunk. Ezért vállaltunk egy közös gyereket. Kettőnk döntése volt, a férjem már az elején közölte, hogy ő keres ennyi pénzt, ennék sokkal többet már nem fog, két gyereket tud eltartani. Hisz már adva van egy gyerek akit szintén el kell vinnünk majd nyaralni magunkkal, akit ruházni, iskoláztatni kell. Átgondoltam, belementem a házasságba. Ha úgy vesszük így 1,5 gyereket nevelünk, 2,5 re tényleg nem lenne pénzünk. Nem vagyunk szentek, egyikünk sem az. Csak a férjem tisztában van vele hogy az összes gyerekét el kell tartania. És én is tudomásul vettem. Van elég pasi a világon, ha én őt választottam, mindent számításba véve, akkor boldoguljunk így. Nem mondom, hogy ugyanolyan egy mostohagyerek, mint egy saját, de őt is én vállaltam közvetetten.

2013. jan. 16. 13:02
 9/32 anonim ***** válasza:
63%

9-es végre egy normálisan gondolkodó nő.

Az oké, hogy lett egy közös gyereketek. De minek még egyet vállalni, ha már ott van egy közös, meg egy "hozott"? Tudtad, hogy már van egy gyereke, a bíróság ez alapján ítél, mert most azért nem lehet a másik gyerektől elvenni a nekijáró pénzt, mert ti még 5-öt bevállaltok.

2013. jan. 16. 13:13
 10/32 A kérdező kommentje:
Nem értek egyet az utolsókkal. Nehogymár nekem azért ne legyen annyi gyerekem amennyit akarok, mert ő anno felcsináltatta magát sutyiban. Egyébként sem szalagon szülöm a gyerekeket, kettőt akarunk és kész.
2013. jan. 16. 13:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!