Mit tehetek ebben az esetben, hogy az én lányom ne igya tovább annak a levét, hogy egy másik gyerek folyton beteg és nem részesül orvosi kezelésben? (költözés kizárt)
Nos...A helyzet az, hogy van egy egy éves lányom. A férjemmel egy rokonánál kényszerülünk lakni, ugyanis egészségügyi problémái miatt a férjem több mint 1 évig munkanélküli volt, nemrégiben sikerült állást találnia, onnan kirúgták decemberben. Úgy volt, hogy tavasszal már tudunk majd költözni de ez nagyon betett nekünk. Én dolgozom, de az én fizetésem sajnos meglehetősen kevés egy albérlet fenntartására. Csinálom a fősulit is ...
Viszont van a családban egy gyerek akinek meglehetősen érdektelen, hanyag szülei vannak. Rengeteget van itt, itt vigyáznak rá. A szülei a munkára fogják, de hétvégén is itt van végig általában, amikor az egyik szülője például otthon van.A kislány folyton beteg, olyan tünetei vannak mint a kruppnak, borzasztó, ugató köhögés, kb. egész télen beteg és tavaly amikor az én lányom pár hónapos volt, rengetegszer volt miatta beteg. Akkor volt egy kis vitánk, mert bár mi szépen kértük a Párom nagymamáját, hogy csak akkor próbálják már meg a másik felügyeleti lehetőséget megoldani (a másik nagyi) amikor beteg a gyermek, Ő meglehetősen rosszul kezelte a dolgot, kiosztott mindkettőnket, azt mondta őt ez nem érdekli, ha nem tetszik költözzünk el. Azóta nem szóltunk ez ügyben egy szót sem. De most megint ott tartunk, hogy a lányom most kapott oltást, kifejezetten kérték, hogy most ne vigyem már közösségbe. A másik gyerek ismét beteg, borzasztóan köhög, tüsszög és hallottam, hogy a férjem nagymamája azt tervezi, hogy a héten itt fogja ápolni... Egyszerűen azt nem tehetem meg, hogy a saját lányomat bezárom egész napra, a levegő úgyis "közös". Sajnos költözni nem tudunk, egyszerűen, a férjem azóta sem talált állást. Nagyon lelki beteg vagyok emiatt, teljesen kikészít, hogy nekünk nincs szavunk itt, annak ellenére, hogy ugyanúgy beleadunk a közösbe mint az akinél lakunk. Igazából, nem is akarunk mi "főnökösködni" hiszen övé a lakás, azt csinál amit akar, csak azt nem értem, hogy miért nem veszi figyelembe a másik unokáját is, aki nem 6 éves, hanem mindössze egy...Mit tegyek? Normálisan nem lehet vele megbeszélni, nem is akart erről beszélni legutóbb sem. Igazából a kislány otthonában is vigyázhatna rá, de neki kényelmesebb itthon, pedig még fűtés sincs a lakásban, csak itt bent, a mi szobánkban...
Jóindulat kell! Már maga ez a szóhasználat, hogy "folyton beteg" mnweg hogy "az én lányom issza a levét", ezek a szavak kellemetlen gondolatokra utalnak, haragra, türelmetlenségre. Kénytelenek vagytok ott lakni, ez nyílván frusztráló heélyzet. De nekik sem öröm a köhögő gyerek.
LegyetekJÓKegymáshoz. Mosollyal nézzetek egymásra, és mindig abban a tudatban, milyen jó, hogy befogadtak, hogy van hol lennünk, ilyesmi.
A köhögés meggyógyítása tényleg nem lehet gond manapság. Nagyon tudom tapasztalatból javasolni a Kálcium Sandóz pezsgőtablettát naponta 1-2 alkalommal, és legalább egyfél évig, akkor is, ha abbamarad a köhögés. És sok jó gyógynövény és fűszer nagyon kell, pl. a kakukkfű minden levesbe, lencsébe, körözöttbe is jó.
Viszont a feszültség a személyek között nem oldódik fel, ha ott marad a düh, harag, rossz beszédek, akkor bizony felörlődik a felnőtt és a gyerek egyaránt.
Tehát jóindulat, türelem, mosoly, kálcium szandóz és kakukkfű - ezek a javaslataim.
Nem riogatásnak de hasonló eset volt egy éve ahol a 7 lves alatti gyerek othon meghalt mert nem volt kikezelve tüdőbetegségből s a szövődményeket nem bírta. Roppant "érdekes" volt, hogy mindenki végignézte a hálálát, alig kapott valamit enni de elmondásuk szerint nem volt othon senki pont akkor. Mikor pedig felvetették hogy lehetett volna egyedül a lakásban egy kicsi beteg gyerek csak habogtak, hogy hát izé. Ha más nem akkor igenis rá kell ijeszteni nagyira, a gyereknek meg sürgősen orvosi ellás
KELL.
Tudod mi a bajod kérdező? Beszari vagy!
Állj ki magadért, és a gyerekeidért!!!!
Vagy tűrj, de ha meghal az a gyerek, akkor TE is hibás vagy, és nem kicsit!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!