Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mégse zsaroljam a párom?

Mégse zsaroljam a párom?

Figyelt kérdés
Elég sajátos helyzetünk van a párommal. Nekem sokáig nem volt munkám és addig persze csak az ő keresetéből éltünk, soha nem bántott vagy kényszerített, hogy olyan munkát vállaljak el, amit nem akarok. (pl. jutalékos). De szerencsére most találtam munkát, jól fizet, de sajnos nem pontosan. Ő pedig kb. 1-2 hónapja ott hagyta a munkahelyét. És azóta mindig talál kifogást, hogy ez vagy az a munka miért nem jó (szakmájában belüli meló). Vagy ha épp nem talál kifogást, akkor nem megy el dolgozni miután már felvették. Elmondtam neki, hogy nem cseszegetni akarom, de ha elvállal egy munkát akkor menjen el. És a helyzetünk azért nem hasonló, mert az én szakmámban nagyon kevés a hely, míg az övében nagyon sok a munka..és mindennap keresnek valakit..tényleg csak válogatnia kell. NEkem meg sokat kellett várnom, hogy végre megüresedjen egy hely. Szóval meguntam a kifogásait és választás elé állítottam.. pénteken elment egy állásinterjúra, ahol azt mondta a férfi, hogy fel van véve..csak gondolkozzon rajta hétvégén mert kemény a meló (nagyon sok órát kell dolozni)..és a páromnak ez sem tetszik, nem az, hogy sokat kell dolgozni, azt már megszokta..hanem maga a hely, a munka..stb... VISZONT mondtam neki, hogy ha ezt sem vállalja el akkor elhagyom.. Tudom, hogy depressziós emiatt..de már nem tudok logikus érvekkel hatni rá.. Most elvileg elfog menni, de azt mondja, hogy tönreteszem... Mégis mit kellene csinálnom? NEm zavarna, ha az én pénzem pontosan jönne...és nem félteném a kapcsolatunkat.. (Bocsánat,hogy hosszú lett..de talán így értehetőbb a helyzet)
2009. aug. 29. 17:26
 1/9 A kérdező kommentje:
még annyi, hogy eleve a szakmáját nem szereti, de a mostani helyzetben nem fog találni máshol munkát...
2009. aug. 29. 17:27
 2/9 anonim ***** válasza:
46%

Eddig te nem dolgoztál és ő nem piszkált, akkor most te se piszkáld ha ő nem dolgozik.

Egy pasinak elvileg sérti az önbecsülését ha egy nő tartja el. Tehát valószínüleg rosszul érezné magát ebben a szituban és elkezdene dolgozni MAGÁTÓL.

Így viszont ha bármi baja lesz a melóval, az mind a te hibád lesz mert miattad vállalta el.

Szerintem hagyd rá, had döntsön ő. Ha nem megy és a te fizetésed későn érkezik és nem lesz pénz fizetni a dolgokat érezni fogja hogy ez az ő hibája hiszen te dolgozol, mindent megteszel, ő meg pont semmit sem csinál és emiatt vagytok bajban. Rossz érzés lesz neki, és elmegy dolgozni magától szerintem.

2009. aug. 29. 17:37
 3/9 anonim ***** válasza:
23%

Jó nagy szipolyozó vagy. Amig te nem melóztál ő nem csesztetett, te meg bezsarolod, mert neki nem tetszik a meló.

Hát gondolkodjál azért és én a pasi helyében simán otthagynálak ezért....nem hogy még te zsarolsz engem...

2009. aug. 29. 17:42
 4/9 anonim ***** válasza:
21%

Én simán ajtót mutatnék ezért. Már bocs, de szereted te egyáltalán? Mert marha könnyen elhagynád, csakmert nem a te óhajod szerint csinálja a dolgokat. Az oké, hogy dolgozni kell, de mivel a te munkád jól fizet, nem lehettek rossz anyagi helyzetben, azmeg, hogy nem pontos nem számít, nem kell elkölteni minden pénzt rögtön...

Amúgy szerintem egyszerűen megunta, hogy olyan munkát csinál, amit nem szeret. Mondd neki, hogy tanuljon ki olyat, amit szeret, és csinálja azt.

2009. aug. 29. 17:53
 5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szeretem őt. És egyaáltalán nem szipolyozom.. de szerintem az nem járható út, hogy folyton ezt csinálja.. mármint elvállal munkákat aztán nem megy el..Tudja, hogy milyen kötelezettségeink vannak. DE mindegy.. iagazatok lehet..és megint beszélek vele.
2009. aug. 29. 17:56
 6/9 anonim ***** válasza:

Ti nők nagyon máshogy látjátok a dolgokat mint mi férfiak...

Az én párom is mindig azzal jön hogy menjek el dolgozni, mert pénzt kell keresni, stb. Közben meg így is eltartom hogy itthonről dolgozom az interneten keresztül. Számlák befizetve, tüzelőt megvettük télire, hűtőben van kaja, gyereknek van pelenka, szóval nincs anyagi gondunk... Tetszik neki hogy itthon vagyok, mégis időről időre előjön hogy én csak a számítógép előtt ülök egész nap, stb. Hogy nem esik le neki, hogy ezzel keresem meg a pénzt amivel eltartom őt meg a gyereket? Miért vágja pont ezt a fejemhez?

A másik meg hogy kértem hagyjanak egy kicsit minden nap egyedül hogy még jobban oda tudjak figyelni arra amit csinálok és esetleg keressek egy kicsit többet. (Szerintem a duplája is meglenne a mostaninak ha 8 órát csend mellett ülnék a gép előtt...) Erre mi van? Egész nap itthon ülnek velem, behozza a szobába a gyereket, nem kel fel hozzá ha sír, vagy ha csörög a telefon hanem mindig én kell hogy ugorjak, mert ha már itthon vagyok akkor bírok menni úgyis... :( Bezzeg ha kiteszem a lábom (pl. ma voltam árut beszerezni amit a neten adok el) akkor rögtön félnapot sétálnak a városban, játszótér a gyerekkel, bevásárlás, stb. Ha ezt felhozom neki akkor aztmondja hogy én elküldöm őket itthonról...

Szóval lényeg a lényeg: nézd egy kicsit a másik oldalról is a dolgokat, hiszen minden éremnek két oldala van...

2009. aug. 29. 18:53
 7/9 anonim ***** válasza:

Igazad van utolsó, bár én nő vagyok, nőként is viselkedem! :-)) Én is biztos úgy értelmezném hogy elküldene a párom ebben a helyzetben!

De értelek!

2009. aug. 29. 19:17
 8/9 anonim ***** válasza:

Ne zsarold! Ami neki természetes volt, hogy ő eltart, ameddig te nem találsz kedvedre való munkát, azt te nem viszonzod.

A párom is tartott el engem egy darabig, én is őt mégis tök természetes volt az egész. Sosem volt olyan, hogy megszóltuk volna a másikat, hiszen minek dolgozzon olyan helyen, ahol nem érzi jól magát.

Ha egyébként nem lusta vagy link a párod és anyagilag kijöttök légy vele kicsit megértőbb.

2009. aug. 29. 21:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem egyátalán nem mindegy, hogy férfi-e vagy nő-e az illető, aki nem dolgozik. A férjem biztos nem bírná elviselni ha nem dolgozna. Biztos, hgy mindent megtenne az ügy érdekében.
2009. aug. 31. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!