Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 3 hónapja nincs munkám, de az...

3 hónapja nincs munkám, de az exem a gyerektartást követeli?

Figyelt kérdés
Neki sincs munkája, őt is a szülei tartják el, már meg is fenyegetett perrel.

2013. jan. 13. 11:34
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Az én páromnak is fix gyerektartást kellett fizetnie, és mi is fizettük, amikor munkanélküli volt. Rá kell kérdezni egy ügyvédtől vagy gyámhatóságtól, mi van ilyenkor. Mert sztem a bíróság úgy gondolkodik, hogy akkor is el kell tartanod a gyereked, és ki tudja, meddig leszel munkanélküli, mert lehet, h még egy évig, de lehet, h már csak 1 hónapig. Én az tudom elképzelni, hogy ilyenkor az állam megelőlegezi az anyának, aztán később levonja az apától.

Ha a mi példánkat vesszük, akkor párom két hónapig volt munkanélküli. Minek mentünk volna bíróságra, amikor ennyi idő alatt nem is hoztak volna döntést.

2013. jan. 14. 12:47
 32/41 anonim ***** válasza:
87%

Évek óta nem kapom a gyerektartást, csak próbálom érvényesíteni a jogaimat.

4 hónapig nem dolgoztam, akkor sem kaptam semmit, mégsem mondhattam a gyerekemnek, hogy ma nem eszünk, mert nincs pénzem.

tehát! vagy keress valami munkát, vagy kérj kölcsön!!!!

2013. jan. 14. 18:20
 33/41 silverdragon válasza:
100%
Én sem kapom a megítélt gyerektartást, 2 fiamat látom el egyedülállóként, exférjem szintén munkanélküli, papíron...feketén persze dolgozik, nem is akar bejelentett munkát, hogy ne tudják tőle letiltani.. na, csak ennyit a szegény munkanélküli apákról..ja, és még mindig nálunk lakik annak ellenére hogy már rég el kellett volna költöznie, mondanom sem kell, egyetlen fillérrel sem száll be a rezsibe sem..volt férjek, lehet őt is védeni, megérdemli biztosan..
2013. jan. 18. 14:02
 34/41 anonim ***** válasza:
hat az en paromnal az asszony volt az akinek nem volt eleg jo a parom megunta mert nem tudott eleget az asztalra tenni Lecserelte aztan meg kovetelte a gyerektartast az uj pasija (sokadik) mellol.Tehat sok no sajat maga rugja fela hazassagot mert tobbet jobbat szebbet gazdagabbat akar aztan ugy gondolja az ex fejostyehennek meg jo lessz meg hetvegi babysitternek.kozben uj parjukkal szorakoznak megtesznek mindent ne kelljen dolgozni vagy elvannak egy reszmunkaban tanulni nem akarnak a gyerekekre hivatkoznak hasznaljak oket mint kifogas mindenre ,,szegeny egyedulallo anyukak,,. Ki mit fozott egye meg Aki a gyereket maganak akarja a birosagon az tartsa is el.Persze a masik jaruljon hozza de a cel nem uj barat es az ex meg eltart mindenkit a marha.
2013. jan. 18. 17:37
 35/41 kék kolibri ***** válasza:
66%

Ha 3 hónapja nincs munkád, akkor hogy nem haltál még éhen?

Ne az exre mutogass. Egy férfi könnyebben talál munkát, mint egy egyedülálló nő gyerekkel.

Menj el közmunkára. A Munkaügyi Központban kell jelentkezni. Abból tudod majd fizetni a gyerektartást.

2013. jan. 18. 21:51
 36/41 kék kolibri ***** válasza:

Silverdragon:

Nem tudod valahogyan kitenni onnan azt az ingyenélőt? (Gondolom, már megpróbáltad.)

Sajnálom a helyzetedet. Én is elvált vagyok, de legalább ki tudtam dobni a lakásból. Nehéz volt, elhiheted.

Szorítok Neked! :)

2013. jan. 18. 21:53
 37/41 kék kolibri ***** válasza:

34:

Biztos vagy te abban, hogy a volt feleség a hibás???

Hogy a párod igazat mond???

Én azért utána néznék, mielőtt gyereket szülnék annak a férfinak.

2013. jan. 18. 21:55
 38/41 anonim ***** válasza:
34. persze utananeztem mielott osszekoltoztem vele.Nem vagyok 20 eves es nem hiszek el semmit csak ugy.Igy tortent ahogy irtam.Nincs kozos gyerekunk es nem is lessz nincs ra keretunk.Egyedul dolgozom mar evek ota sajnos.O egyszeruen nem tud elhelyezkedni
2013. jan. 18. 22:01
 39/41 kék kolibri ***** válasza:

21#

Lehet, hogy még annyira pici a gyerek, hogy az anya nem is tudna dolgozni. Vagy olyan helyzetben is lehet, mint én, hogy terhessége alatt szűnt meg a munkahelye. Pici gyerekkel pedig nem kapkodnak utánad! Hiába a diploma és a nyelvvizsga és a rutin! Megtudják, hogy egyedülálló anyuka...! Az nem kell.

2013. jan. 18. 22:21
 40/41 kék kolibri ***** válasza:

34#

Mi az oka annak, hogy nem tud elhelyezkedni? Hiszen férfi!

Én hiszek Neked, de kérlek, hogy kezelj fenntartással minden olyan férfit, aki tartós munkanélküli létére - bármilyen végzettsége is legyen - nem vállal el bármilyen munkát. Kérlek!

Az én "problémám" is így kezdődött, sajnos.

Kérlek, figyelj! Nagyon! :)

2013. jan. 18. 22:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!