3 hónapja nincs munkám, de az exem a gyerektartást követeli?
Az én páromnak is fix gyerektartást kellett fizetnie, és mi is fizettük, amikor munkanélküli volt. Rá kell kérdezni egy ügyvédtől vagy gyámhatóságtól, mi van ilyenkor. Mert sztem a bíróság úgy gondolkodik, hogy akkor is el kell tartanod a gyereked, és ki tudja, meddig leszel munkanélküli, mert lehet, h még egy évig, de lehet, h már csak 1 hónapig. Én az tudom elképzelni, hogy ilyenkor az állam megelőlegezi az anyának, aztán később levonja az apától.
Ha a mi példánkat vesszük, akkor párom két hónapig volt munkanélküli. Minek mentünk volna bíróságra, amikor ennyi idő alatt nem is hoztak volna döntést.
Évek óta nem kapom a gyerektartást, csak próbálom érvényesíteni a jogaimat.
4 hónapig nem dolgoztam, akkor sem kaptam semmit, mégsem mondhattam a gyerekemnek, hogy ma nem eszünk, mert nincs pénzem.
tehát! vagy keress valami munkát, vagy kérj kölcsön!!!!
Ha 3 hónapja nincs munkád, akkor hogy nem haltál még éhen?
Ne az exre mutogass. Egy férfi könnyebben talál munkát, mint egy egyedülálló nő gyerekkel.
Menj el közmunkára. A Munkaügyi Központban kell jelentkezni. Abból tudod majd fizetni a gyerektartást.
Silverdragon:
Nem tudod valahogyan kitenni onnan azt az ingyenélőt? (Gondolom, már megpróbáltad.)
Sajnálom a helyzetedet. Én is elvált vagyok, de legalább ki tudtam dobni a lakásból. Nehéz volt, elhiheted.
Szorítok Neked! :)
34:
Biztos vagy te abban, hogy a volt feleség a hibás???
Hogy a párod igazat mond???
Én azért utána néznék, mielőtt gyereket szülnék annak a férfinak.
21#
Lehet, hogy még annyira pici a gyerek, hogy az anya nem is tudna dolgozni. Vagy olyan helyzetben is lehet, mint én, hogy terhessége alatt szűnt meg a munkahelye. Pici gyerekkel pedig nem kapkodnak utánad! Hiába a diploma és a nyelvvizsga és a rutin! Megtudják, hogy egyedülálló anyuka...! Az nem kell.
34#
Mi az oka annak, hogy nem tud elhelyezkedni? Hiszen férfi!
Én hiszek Neked, de kérlek, hogy kezelj fenntartással minden olyan férfit, aki tartós munkanélküli létére - bármilyen végzettsége is legyen - nem vállal el bármilyen munkát. Kérlek!
Az én "problémám" is így kezdődött, sajnos.
Kérlek, figyelj! Nagyon! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!