Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon félek itthon és nem...

Nagyon félek itthon és nem tudom mit tegyek?

Figyelt kérdés

18éves vagyok, még itthon lakom és nagyon félek itthon, mert anyám úgy néz ki alkoholista, apám már rég meghalt. Néha itt lakik a testvérem is velünk, de nem dolgozik, teljesen passzív ő is. Nincs élete. Anyám ha itthon van nagy ritkán csak kötözködik, aláz, veszekszik velem. A bátyám a mindene. Amikor iszik inkább elmegyek itthonról. Egyszer fenyegetőzött öngyilkossággal is, kalapáccsal szétvert dolgokat és üvöltözött. Már sok éve eltávolodtunk egymástól - nincs semmi köztünk, fel sem világosított, nem beszéltünk a gyászról sem, semmi.

Én meg nem tudom mit tegyek, egyedül vagyok, nagyon szenvedek és nagyon rosszul érzem magam. Félek. Úgy érzem, hogy még a magam lábára sem tudok állni, hogy elmenjek innen. Valaki azt mondta, hogy "túl sérült" vagyok ehhez. Így lenne?

Senkinek nem beszéltem amúgy erről idáig.

2013. jan. 12. 23:31
 1/7 anonim ***** válasza:
senki közeli/távolabbi rokon, barát, barátnő nincs, aki segíthetne? :S hogy odaköltözz egy időre, amíg melót nem találsz vagy hasonló? :S
2013. jan. 12. 23:41
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha olyan értelemben mondta, hogy közösségi életvitelhez vagy túl sérült, akkor igaza lehet. Aki túl visszahúzódó, vagy bizonyos viselkedéselemek már beépültek a viselkedésébe amiatt, ahogy otthon, vagy gyerekkorában bántak vele, ezért nehéz barátkoznia, munkát találnia, párt találnia.

Amúgy szerintem az akarásodon és az erődön nem múlik, képes lennél saját lábadra állni.

2013. jan. 12. 23:44
 3/7 anonim ***** válasza:
Igaz, barát, barátnő, valami másik rokon? Nagymama, nagynéni, nagybácsi, unokatestvér...
2013. jan. 12. 23:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Tényleg, nincsen rokonod? Esetleg odamehetnél.
2013. jan. 12. 23:48
 5/7 A kérdező kommentje:
Vannak rokonaim és szerintem segítenének is... de annyira szégyellem magam...ezért nem beszéltem velük nagyon. A másik ok pedig az, hogy anyám mindenkit elmart mellőlünk.
2013. jan. 13. 00:09
 6/7 anonim válasza:
Nyugodtan kérj segítséget a rokonaidtól, ez nem neked lenne szégyen, nem a te hibád, h szenvedsz. A rokonaid biztos megértenék a dolgot, nem te üldözted el őket. Vegyél egy nagy levegőt és beszélj velük erről, vagy ha nem megy, írj egy levelet, és azt küldd el. Ne hagyd hogy továbbra is tönkretegye az életed az anyád...
2013. jan. 13. 02:06
 7/7 anonim ***** válasza:

Sajnos ismerős a helyzet.

Tanácsot nem tudok adni, de azt kívánom, hogy mielőbb tudd megoldani ezt a dolgot!

2013. jan. 13. 06:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!