Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elveheti az apa a gyerekemet?

Elveheti az apa a gyerekemet?

Figyelt kérdés

Elég hosszú, és bonyolult történet.

Az egész ott kezdődött, amikor a testvérem 19 évesen megismerkedett egy szemét alakkal, akiről azt hitte, hogy szereti.

De sajnos a testvérem nem jól választott, mert a fiú egyáltalán nem szerette, csak kihasználta ott ahol tudta, és folyton csak ment a zsarolás, hogy ha szereti, akkor mindent megcsinál neki, és a féltékenykedés. Utólag kiderült, hogy még meg is csalta folyamatosan, így a testvérem végül helyesen döntött, és otthagyta.

Mint kiderült terhes maradt, amiről szólt is a fiúnak, aki azt mondta, hogy csináljon amit akar a gyermekkel, mert neki nem kell és úgysem tőle van! tehát lemondott az apaságról.

A testvérem megtartotta a babát, mert már nem lehetett elvenni, de sajnos nem sokkal a szülés után meghalt. Ám ez előtt elintéztük a férjemmel az örökbefogadási papírokat a babára.

Most a kedves ex (mivel az akkori állandó "barátnőnek" nem lehet gyereke) el akarja venni tőlünk a 7 éves gyerekünket.

Kérlek nyugtassatok meg, hogy nem sikerülhet ennek az alaknak elvenni a gyereket tőlünk.

2013. jan. 12. 12:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ha nem mondott le róla írásban, akkor esetleg kérhet apasági tesztet.(nem tudom, hogy így van e, így ha hülyeség, akkor elnézést) Ennek ellenére, még ha ez össze is jönne, kétlem, hogy bármilyen bíróság odaítélné a gyereket neki, tekintve, hogy már 7 éve boldog családi környezetben él. Nem mellékes, hogy örökbefogadtátok!

Szerintem egyébként az örökbefogadással ez a kérdés el lett döntve. Nem lehet köze a gyerekhez.

2013. jan. 12. 16:18
 12/14 anonim ***** válasza:

Nekem kicsit sántít. Amikor a lány terhes lett, a fiú nem vállalta az apaságot. Olyan nincs, hogy lemondott róla, az apaságról nem lehet lemondani. Mivel jogliag nincs gyereke, így pert sem indíthat. Főleg nem olyat, hogy nála legyen elhelyezve, hisz nem is az apja jog szerint. Ha így lenne, akkor a bármelyik férfi kérhetné, hogy bármelyik gyerek nála legyen elhelyezve, nem kell, hogy az apja legyen.

Ha az apai státus betöltött, ugyanazon gyermekre nézve más férfi apaságának megállapítása iránt nem indítható per.

Tehát nemhogy azt nem kérheti, hogy az apaságát állapítsák meg, hanem így azt sem, hogy nála legyen elhelyezve. Szóval pert sem indíthatott.

2013. febr. 7. 14:21
 13/14 anonim ***** válasza:
Én sem értem. Már beperelt Titeket?
2013. febr. 7. 15:10
 14/14 anonim ***** válasza:
Ácsi, kérdés hogy van-e erről írásos nyilatkozat hogy lemondoott a gyerekről, ill a gyerek születési anyakönyvi kivonatában az apa neve szerepel-e? Ezek azért elég fontos dokumentumok ha tárgyalásra kerülne sor.
2013. febr. 7. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!