Mi ez a sznobság az esküvőkkel kapcsolatban?
Rengeteg kérdésnél olvasom, hogy írják, hogy én ilyen esküvőre nem mennék. (Kerti parti, medencés buli, nem elegáns, stb....)
Mióta kell az esküvőnek a vendégek szórakoztatásáról szólnia?
Nem úgy van, hogy a pár kitalál valamit (figyel a vendégek igényeire, mit idősek és a gyaloglás, vagy vegetáriánus étel, vagy allergia... de nem a saját elképzelésük rovására), a vendégek pedig részt vesznek, hogy osztozzanak a pár örömében, részt vegyenek az életük egy jelentős állomásán?
Mondjuk hozzá tartozik az is, hogy szerintem a vendéget nem azért kell hívni, hogy visszajöjjön a befektetett pénzem. Nekem olyan esküvőm lesz, amire pénzem van...
Mióta lett az esküvő a vendégeknek egy szimpla buli?
Egyet kell értsek az utolsóval!
Attól még,hogy nem szeretem a részegeket, nyilván veszek alkoholt, minden félét. Ha normális a társaság, akkor nem kell senkinek elmagyarázni,hogy mennyit igyon. Ráadásul tényleg sörből is be lehet nyomni.
Mi arra figyeltünk,hogy normális színvonalon legyen a kaja, meg a pia.
Mert ha nagyon ragaszkodom ahhoz, hogy ez a mi napunk és csak rólunk szól, akkor elutazom a párommal kettesben valahova házasodni és nem hívok meg embereket,hogy tapsoljanak nekünk hozzá!
Az,hogy nincs tömény, kb. egyenlő azzal, mintha érkezéskor azt mondanám a vendégnek,hogy csak két pohárral ihatsz, nehogy lerészegedj!
Az esküvő tényleg nem buli, a lagzi viszont az! Szerintem is elsősorban a fiatalokról kell szólnia, de azért nem árt odafigyelni arra is, hogy a vendégek jól szórakozzanak, mert ki szeretné, ha a lagziján mindenki fapofával unatkozna?
A másik oldal meg az, hogy ha már egyszer megtisztelnek azzal, hogy meghívnak egy ilyen jelentős eseményre, akkor nem kéne fanyalogni a szervezés, a helyszín, vagy bármi miatt.
Az igaz, hogy nem azért kéne lagzit tartani, hogy visszajöjjön a pénz, viszont ha valaki nem visz semmit, az bunkóság. Ilyen alkalmakra (esküvő, keresztelő, de akár szülinap, lakásavató), illik ajándékot vinni, legalábbis intelligens embereknél szokás. Még ha valami jelképes dolgot is, nem a pénz a lényeg.
Kedves kérdező
Olyan szép és jó dolgokat írtál a bevezetőben...azért is kukkantottam ide...
viszont, ahogy tovább olvastam, szerintem te vagy a SZNOB :-)
"Rövid ital pedig azért nem lenne, mert akarom, hogy valaki sokat igyon (nem egyszer olvasni ilyet) és elcse*sze az esküvőnket."
A mi lagzinkon volt rövidital, főleg azért, mert a sört senki nem szerette a társaságból, viszont a rövidet többen. Senki nem részegedett le, pedig vagy kétszer annyian voltak, mint amennyit te írtál az egyik kommentedben. De ha nektek tényleg ilyen családotok és baráti körötök van, akik nem bírnak magukkal és hajlamosak talajrészegre inni magukat és elcs..szni az esküvőtöket, megértem, ha nem ez nem szeretnéd. :)
Én egy-két kivételtől eltekintve minden esküvőre elmennék, még akkor is, ha nem az én stílusom. De igenis van egypár fajta, amelyiknél kategorikusan kijelenteném, hogy nem.
-amikor nyíltan kimondják, hogy hozzunk SOK pénzt meg ők csakis az XY brutáldrága márka étkészleteit stb. várják
-ha nem az esküvőről szólna, hanem hittérítésről (legyen ez vallási vagy bármilyen más fajta, pl. amikor a környezettudatosságot akarják a torkomon lenyomni, és az esküvő csak arról szól kb., mintsem a pár összetartozásáról)
-ha tudnám a pár egyik tafjáról, hogy csalja a másikat, vagy épp templomi esküvőt akar tartani erkölcstelen élet mellett - na ezt nem lenne gyomrom végigasszisztálni...
Csípőből azt mondanám, hogy nincs olyan, amire ne mennék el, ha szeretem az illetőt.
Ez alól valóban kivétel lehet, ha tudom, hogy az egyik csalja a másikat. Ekkor viszont valamit tennék is.
Az esküvő az ifjú pár ünnepléséről szól, aminek valami boldogságos dolognak kell lennie - ehhez szerintem kellenek valamiféle játékok, és ha már egész este együtt vagyunk, meg is éhezünk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!