Hogyan tudnám szorosabbra fűzni a haveri viszonyt? Mi a titka a jó barátságnak?
Igen, azt tudom, hogy meg kell értenünk magunkat a másik emberrel, de ezzel nincs gond, vele értem meg magam a legjobban, ő az, aki bármilyen helyzetben meg tud nevettetni.
Viszont eddig csak havernak tekintett, vagyis szerinte ő nem alkalmas barátnak, mert nem társasági ember, ezért csodálkozott, amikor barátnak neveztem. Mondtam, hogy én gondoltam rá, hogy gyakrabban keresem, mert nem szeretnék haveri szinten maradni, ő meg mondta, hogy nem igazán szeret eljárni otthonról, de az olyan filmezések, amit az egyik nap csináltuk, tetszik neki, és olyanokba benne van.
Ezt arra mondta, hogy írta, hogy az elmúlt pár nap is gyakran találkoztunk, és ha még eljön nyársalni, az sok lett volna (többen is lettünk volna). Én kérdeztem, hogy ennyire kiállhatatlan vagyok-e, és erre írta, hogy nem, csak szeret ritkán kimozdulni, de a filmezés tetszett neki.
Egyáltalán nincs barátja, szinte eszébe sem jut, hogy az emberek azért írnak egymásnak sms-t, hogy kapcsolatban maradjanak.
Elég ideje ismerem, (10 éve) de eddig mindig féltem, hogyha nagyon ráakaszkodom, akkor megutál. Most viszont érzem úgy, hogy akar annyira velem lenni, hogy havi 1-2 találkozót bevállaljon, mert nem egy helyen tanulunk, csak a lakóhelyünk egy, én pedig csak hétvégén vagyok otthon.
Szerintetek hogy tudnám szorosabbra fűzni a barátságot? Mi a titka annak, hogy valakik nagyon jó barátok legyenek?
(Én lány vagyok, ő fiú)
Ja, meg még lemaradt, hogy én is kérdeztem, hogy ő hogyan tekint rám, és erre azt válaszolta, hogy elég barátiasnak nézek ki.
Légyszi írjatok már!
Hoppá! Itt vegyes haverság van. Nos ilyen esetben legtöbbször az egyik fél többet akar mint a másik. Valószínűleg a fiú azt hiszi hogy többet akarsz és megilyedt töled. Az ilyesmit nem lehet eröltetni. A barátság meg nem attól barátság mert sokat vagytok együtt hanem mert tartalmassan tudjátok eltölteni az időt és képessek vagytok egymás társaságát élvezni.
Ha nincsenek barátai a haverodnak akkor szerintem ő attól is félhet, hogy valakinek "elkötelezetje" lesz, tehát oda a spontenitás, "tartozik" figyelemmel magatartással, és bizonyos fokig egyfajta szabadság megvonás. De az is lehet hogy attól fél, hogyha jobban megismered kiábrándulsz belőle. Szóval ezt nem lehet eröltetni, ha ő nem akarja. Inkább élvezzétek egymás társaságát.
A barátság fő mozgatója az elfogadás. Ő nem akar megváltoztatni téged, te nem akarod megváltoztatni őt. Ennyi. Tiszteld, akarj és tegyél neki jót.
És ne cipeld el közösségbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!