Szerintetek ennek a barátságnak vége?
Az egyik legjobb barátommal 7 éve ismerjük egymást. Középsuliban minden rendben volt velünk, de érettségi után teljesen megváltozott a kapcsolatunk.
Belekeveredett egy rossz társaságba, mindennaposak lettek a piálások, füvezések, bulizások. Teljesen kifordult önmagából. Én próbálom jó útra terelgetni, mert nekem fontos, hogy legyen belőle "valaki", de nem hallgat rám. Azt mondja, hogy nem alkoholista, pedig szerintem az mivel minden nap leissza magát.
A minap is lemondta az előre megbeszélt esti programunkat, mivel előző nap bulizni volt és annyit ivott és drogozott, hogy azt se tudta, hogy hol van és, hogy kicsoda.
Sajnos előfordulhat, hogy eltávolodtok egymástól ennyi év után. Közhely, de az emberek változnak, és úgy tűnik, hogy a barátod esetében most egy olyan változás jött el, ami egyáltalán nincs pozitív hatással a kapcsolatotokra.
Amit tehetsz, az az, hogy megmondod neki, hogy zavar a mostani viselkedése (kerüld az alkoholista, drogos, stb. megnevezéseket, mert zsigerből ugrani fog rá, és nem fogja értelmesen megidokolni, mit miért csinál). Mondd el, hogy te nagyon szereted őt, mint barátot, és szeretnéd, ha a bulizás mellett azért rád is jutna az idejéből, mostanában viszont erősen elhanyagolva érzed magad. Aztán vérd, hogy mit lép erre. Ha igazán fontos neki a barátságod, akkor időt fog szakítani rád, ha pedig nem, akkor sajnos nem tehetsz túl sok mindent.
Hasonló helyzetben vagyok. Érzem, hogy rá fog menni a barátságunk a dologra. Csakhát lelkiismeret furdalásom is van. Ugyebár a barát azért barát, hogy a szarban se fordítson hátat. Csak már nem tudok mit tenni. Könyöröghetek szépen, üvöltözhetek csúnyán a lényeg ugyanaz, jön a hétvége, buli drog és alkohol. Másnap fél tiszta állapotban pedig én vagyok a hibás és ezta fejemhez is vágja.
Úgy gondolom kissé félre állok, lassan én is rámegyek erre az egészre.
Ne emészd magad, minnél görcsösebben akarod megmenteni a barátságot annál rosszabbul fog elsülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!