Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? A szüleim tuti...

Mit tegyek? A szüleim tuti megnyúznak, ha bejelentem nekik

Figyelt kérdés
Ott akarom hagyni az egyetemet,ahova szülői nyomásra mentem.3 helyre jelentkeztem,de kórházban voltam,nem tudtam felvételizni menni,erre a szakra,ahova most jérok,nem volt felvételi.Nem akartam ide beíratkozni sem,de szüleim nyomására mégis csak elmentem,de már megbántam,egy munkanélküliképző szak,ahol semmit se tanulunk,de ezzel együttvéve,sokat felejtettem az eddigi tudásomból.Ott akarom hagyni,és el szeretnék menni orvosira vagy gyógytornász szakra,de a kémiából és biológiából már sokat felejtettem,mert a jelenlegi szakunkon semmit se kell szinte tanulni,a tanulástól is elszoktam,most diákmunkázom,de ha otthagyom az egyetemet,nem tudom mi lesz,mert sokat felejtettem,tanulástól is elszoktam,nem biztos,hogy jó ötlet lenne egy harmat gyenge szakról egy időigényes szakra menni
2013. jan. 8. 19:49
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
itt nálunk ilyen képzés nincs esti tagozaton
2013. jan. 8. 20:17
 12/18 anonim válasza:
simán szociológia vagy szociális munka? hallottam már jót is, rosszat is a nyitrai egyetemről. mindenképpen beszéld meg a szüleiddel, és ne félj átmenni valami komolyabb helyre. ha tényleg érdekel az orvosi vagy a gyógytornász, akkor tuti fog menni a dolog,
2013. jan. 8. 20:45
 13/18 A kérdező kommentje:
simán szociológia,nyitrai egyetemről már jót nem nagyon hallani
2013. jan. 8. 20:50
 14/18 anonim ***** válasza:
50%
hát kedves kérdező... ne haragudj, de ha a szüleidnek nem mered ezt elmondani, ehhez nincs bátorságod, akkor hogy akarsz orvos lenni? mi lesz ha a kezed alatt haldoklik a páciens? gyorsan szedd össze a bátorságod, ha ezt elakarod érni! hatalmas elhatározottságnak kell benned lenni és nem pedig a szülők elvárása szerint kellene élned.
2013. jan. 8. 21:03
 15/18 anonim ***** válasza:
Azt nem tudod megoldani, hogy újra felvételizel, és ha felvesznek, otthagyod ezt a szakot. Addig meg bújd az új szak anyagát is pl.
2013. jan. 8. 21:11
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Óóó! Szociológus-pajtás, keblemre! :)
2013. jan. 8. 21:17
 17/18 anonim ***** válasza:
Nem fognak megnyúzni, max duzzognak egy kicsit meg leordítják a hajadat. Vázold nekik a céljaidat, amit nekünk is leírtál, tartsd magad hozzá, aztán majd megbékélnek. 25N
2013. jan. 8. 23:24
 18/18 anonim ***** válasza:

Figyelj, január van, szóval bőven van még időd felkészülni a felvételikre. Fél év alatt azért nem lehet annyira ellustulni, hogy ne tudd újra felvenni a régi tempót. Először biztos nehéz, de aztán belejösz. Ha tényleg orvosira szeretnél menni, kár lenne nem megpróbálni. Gondolom, érettégiztél biológiából, vagy kémiából,sőt, ha nem tudtál elmenni a felvételire betegség miatt, az azt jelenti, hogy egyébként tanultál is rá, ezek után nincs miért aggódnod. Júniusig még időd mint a tenger, főleg, hogy csak fel kell frissiteni amit már egyszer megtanultál.

A szüleid hogy állnak hozzá? Szerintem ne hagyd ott most a sulit, ha tényleg annyira nem kell tanulni, akkor simán fog menni párhuzamosan a suli mellett a felvételikre való felkészülés.

Barátnőm is Nyitrára járt, igaz biosz-kémia szakra, és mellette készült fel az orvosira, én meg érettségi évében novemberben döntöttem el hogy orvosira megyek, előtte még csak meg sem fordult hasonló szak sem a fejemben, januárban kezdtem beszerezni a felvétel teszteket, és felvettek, pedig kémiából messze nem voltam jó.

Szerintem mindenképp próbáld meg, de ne hagyd ott a sulit, ha véletlenül nem jönne össze, akkor simán folytatod és nem vesztettél plusz egy évet. Sok sikert!

Egy ötödéves az LFUK-ról :-)

2013. jan. 9. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!