Mit tegyek? A szüleim tuti megnyúznak, ha bejelentem nekik
Figyelj, január van, szóval bőven van még időd felkészülni a felvételikre. Fél év alatt azért nem lehet annyira ellustulni, hogy ne tudd újra felvenni a régi tempót. Először biztos nehéz, de aztán belejösz. Ha tényleg orvosira szeretnél menni, kár lenne nem megpróbálni. Gondolom, érettégiztél biológiából, vagy kémiából,sőt, ha nem tudtál elmenni a felvételire betegség miatt, az azt jelenti, hogy egyébként tanultál is rá, ezek után nincs miért aggódnod. Júniusig még időd mint a tenger, főleg, hogy csak fel kell frissiteni amit már egyszer megtanultál.
A szüleid hogy állnak hozzá? Szerintem ne hagyd ott most a sulit, ha tényleg annyira nem kell tanulni, akkor simán fog menni párhuzamosan a suli mellett a felvételikre való felkészülés.
Barátnőm is Nyitrára járt, igaz biosz-kémia szakra, és mellette készült fel az orvosira, én meg érettségi évében novemberben döntöttem el hogy orvosira megyek, előtte még csak meg sem fordult hasonló szak sem a fejemben, januárban kezdtem beszerezni a felvétel teszteket, és felvettek, pedig kémiából messze nem voltam jó.
Szerintem mindenképp próbáld meg, de ne hagyd ott a sulit, ha véletlenül nem jönne össze, akkor simán folytatod és nem vesztettél plusz egy évet. Sok sikert!
Egy ötödéves az LFUK-ról :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!