Pénzbe kerül ha egy temetésre papot hívnak a hozzátartozók?
Figyelt kérdés
Én úgy tudom,hogy igen.De sokan vitáznak velem,hogy ez teljesen költségmentes, amit én nem akarok elhinni.2013. jan. 5. 22:17
11/15 anonim válasza:
És még ezek után mondja azt valaki, hogy az egyház az nem a pénzről szól. Én ateista vagyok, de ha pap lennék és fel kérnének hogy vezessek le egy temetést egyszerűen nem lenne pofám pénzt elkérni érte. De gondolom ezzel csak én vagyok így.
12/15 anonim válasza:
Az úgy mén hogy megnézik milyen kocsival mész vagy ha tudja hogy milyen anyagi helyzetben van a család,vagy épp milyen a munkahelyed és ahhoz arányosan viszonyítva vágnak meg!
13/15 A kérdező kommentje:
A másik vitapartnerem elmondása szerint,amikor az anyját temette,elég szűkös anyagi helyzetben volt a család.Bementek abba a templomba,ahová az édesanyja hosszú évekig misére járt.Kérték a papot,hogy tekintsen el az ellenértékről,mert ez meg az van,nem tudják kifizetni.Meglepődésükre a pap nem-et mondott.Vagy kifizetik a tarifa szerinti összeget,vagy nem megy pap.
2013. jan. 6. 15:26
14/15 anonim válasza:
Nálunk is fizetni kell, nem is keveset: 20e a pap, 4e a mise, 1e a harangozás,plusz még 5 évre visszamenőleg az egyházadó, ha esetleg nem fizette az elhunyt. Add össze a harmincat is simán túllépi.
15/15 A kérdező kommentje:
kösz:)
2013. jan. 8. 01:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!