Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meglehett oldani, mi a tendö...

Meglehett oldani, mi a tendö hányévesnek kell lenni a gyereknek? Mind 2 szülö beleegyezése kellene hozzá?

Figyelt kérdés

nekem annyi lenne a problémám,hogy a házat az én nevemre akarom iratni vagy tesomére én 22 ö 27 éves....mert nem akarjuk hogy az apánk "terrorizáljon" csak idegeségben élünk és már nem birom..anyukámnak még nem mondtam,h nem változik megteszem h azt csiáljak vele amit akarok lehettséges ilyen ha a szülök bele egyeznek..

tudom ez bunkoság d szetem aki igy él az is cselekdene igy...

2009. aug. 26. 21:22
 1/7 A kérdező kommentje:
bocsánat a helyes irás miatt de most is ideges vagyok..kérlek segitsetek
2009. aug. 26. 21:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A szüleid házát te nem írathasz sehova.ezt ők tehetik meg egyedül.sajnálom hogy rossz családban élsz,de ez a körülményeiden nem változtatna.Nem hinném hogy a szüleid ebbe belemennének.kizárt!
2009. aug. 26. 21:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem világos. Olyan házról van szó, amelyik most a két szülőd nevén van? Ha igen, akkor bizony lehetetlent kívánsz, ha csak az apád le nem mond az ő részéről. Ha lemond, anyukádé marad a fele, tiétek meg a testvéreddel a másik fele, ami az apádé volt. De ezt csak ajándékozással lehet megoldani és azt hiszem illetékelni is kell majd utána. Mert nem öröklés. Örökölni ugyanis csak halott után lehet.
2009. aug. 26. 21:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet oldani, de csak az tudja megcsinálni akié a ház, tehát a tulajdonos, ajándékozási szerződést köttök egy ügyvédnél,de nem olcsó illetékkel együtt több százezer forintra számíts. De a tulajdonosnak kell elajándékoznia nektek, tehát minden tőle függ.
2009. aug. 26. 21:33
 5/7 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a választ...
2009. aug. 26. 21:44
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Több fajtája is van a dolognak. Van olyan, hogy a Te/Ti nevetekre íratják a házat, onnantól kezdve azt csináltok vele amit akartok, de ehhez értelemszerűen kell a jelenlegi tulajdonos/ok hozzájárulása. Egy hétköznapi példa: Veszel a boltban egy nyalókát. Kifizetted, a Tied. Nem mehet oda egy vadidegen (vagy akár rokon) azzal, hogy úgy döntöttem elveszem tőled és megtartom. Neked is bele kell egyezned, hogy jó, neked adom.

Van egy másik fajta - ahhoz is szintén kell a tulajdonosok hozzájárulása - ez pedig a haszonélvezeti jogos. A lényege, hogy a Ti neveteken van de a jelenlegi tulajdonos halála végéig (vagy a kötött szerződésnek megfelelően) használhatja, onnan nem lehet kilakoltatni, az ingatlant nem lehet eladni. Röviden: Magadtól nem tudod átíratni.

2009. aug. 26. 21:51
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Annyit tennék hozzá az utolsóhoz, hogy az ingatlant haszonélvezettel is el lehet adni. Ennek két féle menete van, marad a haszonélvezet és az új tulajdonos beleegyezik,hogy a házán egy vadidegennek van haszonélvezete (ritka ,hogy belemennének),vagy bizony összegért ( a haszonélvezet értékét fel lehet méretni) úgymond megvásárolod a haszonélvezetét, vagyis ő lemond róla. Eladni csak az ő beleegyezésével lehet,viszont ebben hacsak nem akartok nagyon buta üzletet csinálni ( pl 10 Ft-ért eladni egy házat) muszáj neki belemennie ,ha nem teszi akkor perelhetsz joggal való visszaélés címén.
2009. aug. 26. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!