Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el anyunak,...

Hogyan mondjam el anyunak, hogy már nem vagyok szűz és fogamzásgátlót szeretnék szedni?

Figyelt kérdés

Anyukám nem tudja, hogy már lefeküdtünk a barátommal. Nem bírná elviselni, hogy neki adtam oda először magam. Még egy kicsit tart a barátomtól. (tény, mindent megtesz érte, hogy ez a helyzet változzon) Furcsa még neki, hogy ő az első srác akit haza vittem.

Úgy gondoltam, hogy jobb lenne, ha tablettát szednék, biztonságosabbnak, kényelmesebbnek érezném, mint az óvszert. Viszont anyutól szeretnék segítséget kérni, hogy ő kísérjen el nőgyógyászhoz, mégis e téren több tapasztalata van. Hogyan mondjam el neki?

egy 21 éves lány

2013. jan. 3. 21:12
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
79%

Hiába hangzanak kicsit kegyetlennek a válaszolók, igazuk van :)

Az, hogy felnőttnek kezeljenek nem a korodtól függ, hanem az értelmi szintedtől, viselkedésedtől.

Vagy anyukád orrára kötöd hogy szedsz majd gyógyszert vagy nem, a lényeg hogy egyedül intézkedj.

Nem harap a bácsi :D

Én a "te korodban" már két éve független voltam :) 22/N

2013. jan. 4. 04:45
 22/28 anonim ***** válasza:
34%

Érdekesek a válaszok.

Én nem feltétlenül a kérdezőt tartom hibásnak.

Sajnos lehet, hogy az van, mint ami a mi családunkban, a testvéremnél. Az anyuka iszonyatosan elszúrta a nevelést, és úgy nőtt fel a gyerek, úgy nevelték, hogy tényleg ennyire életképtelen lett. Ilyen szempontból nem a kérdező a hibás, hanem az anyuka. Más kérdés, hogy hogy lehet vki ennyire szerencsétlen, de én tudom, hogy a nevelés sok mindent eldönt.

2013. jan. 4. 09:36
 23/28 anonim ***** válasza:
79%

Kedves Kérdező!

21 éves vagy. A nőgyógyászhozmenéshez nincs semmi köze az anya-lánya kapcsolathoz. Erről már 5-6éve bőven lekéstél. Ha lenne köztetek anya-lánya kapcsolat,most nem rettegnél egy ilyen fontos és kényes dologtól.

Fogod magad és kérsz egyedül időpontot, a barátodnak meg mond meg, hogy az első adag tablettát legyenszives kifizetni,ha nincs rá pénzed.

Egy barátnőddel is elmehetsz a nőgyógyászhoz.

Ja és 18 éven felül minden évben kell rákszűrés, szóval már 3. alkalommal kellett volna menned.

2013. jan. 4. 09:59
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

te kisanyám, önálló felnőtt vagy, nemigaz hogy az életképtelen fejeddel nem tudsz feliratni magadnak egy doboz pirulát!

Más már gyereket nevel ennyi idősen, ha megteheti.

2013. jan. 4. 11:02
 25/28 anonim ***** válasza:

Egyszerű a recept: "Anyu már régóta együtt vagyunk XY és szeretnék fogamzásgátlót szedni, elkisérnél a nőgyógyászhoz?"

Mivel 10 évesként kezel, van egy érzésem, hogy egy kicsit kifog borulni, hogy "jajj felnőtt a kislányom stb stb"

De tudnia kell elfogadni mert 21 éves vagy, már felnőtt ember, mi lesz ha elköltözöl otthonról (bár egyhamar kétlem...) Fenyegetőzni fog?

Az ilyen szülők képesek azt hinni, hogy majd a "kislányuk" szűzen megy férjhez!

Én 17 évesen jöttem össze a már férjemmel, és akkoriban nem volt túl rózsás a helyzet otthon, de mégis elmondtam ottho anyánakn, hogy mit akarok, elfogadta, hisz neki sem mindegy, hogy 17 évesen lett volna nagymama, vagy 25 évesen!

2013. jan. 4. 11:10
 26/28 anonim ***** válasza:
48%

Újfent a "kérdező-védő" vagyok.:D

Na nem azért, de sehol sem írta, hogy még sosem volt nőgyógyásznál, szerintem úgy írta, hogy a fogamzásgátlás terén van több tapasztalata az anyjának, nem a nőgyógyászhoz járkálásban.

2013. jan. 4. 14:06
 27/28 anonim ***** válasza:
17 évesen egyedül intézkedtem a gyógyszeríratásban, vizsgálatra is egyedül mentem. Persze megbeszéltem anyuval, mert rá tartozik és jó a kapcsolatunk. Ha súlyos beteg valaki úgy érthető, hogy nem mer egyedül menni, de ettől aztán tényleg nem kell félni.
2013. jan. 4. 15:30
 28/28 anonim válasza:

21 éves vagy?

Na ne nevettes könyörgöm. Felnött vagy a szüleidnek semmi közük az életedhez elmultál 18 éves. Barátnöm testvére 21 éves és 3 gyereke van.. Azt csinálsz az életeddel amit akarsz

2013. szept. 16. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!