Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kellene tennem ha nincs...

Mit kellene tennem ha nincs közös megegyezéz?

Figyelt kérdés
Válunk! Novemberbe megyünk a második tárgyalásra elméletileg közös megegyezéssel. A feleségem annyira ellenséges, hogy nem tudom hogy lesz ebből közös megegyezés. A gyerekekkel kapcsolatos bármilyen jellegű érdeklődésem van, folyton elutasító. Pl.: Az iskolakezdés. Elköltözött az anyjához és másik iskolába íratta a gyerekeket is. Nem lehettem ott a beíratáson és most azt akarja elérni, hogy a tanévnyitón se legyek ott. Nem árulja el, hogy mikor kezdődik, nem mond róla semmit. Ha kérdezem tőle, csak veszekedésbe torkollik az egész. Hogyan kellene ehhez hozzá állnom?
2009. aug. 26. 11:44
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Valami komoly oka lehet, hogy a feleséged ilyen nagyon ellenséges, ezt csak te tudod...

Nekem az az egyéni véleményem : bármi van a két felnőtt között, azt maguknak kell egymással elrendezni, a gyerekek nem ihatják meg a levét a torzsalkodásnak...

A gyerekek attól még ugyanúgy szeretik az apjukat is, anyjukat is, joguk van az apukájukhoz is, anyukájukhoz is!

Az én férjem 2 éve költözött el (kiborította, hogy komoly betegsége lett a lányunknak, ő nyugalomra vágyott!)... Nem patáliáztam : mikor láttam, hogy csomagol, elővettem egy nagy bőröndöt és segítettem neki pakolni. :D

Akkor jön a gyerekekhez, amikor akar (minden nap munka után együtt tanulnak, hétvégenként kirándulnak, oda mennek együtt, ahova akarnak).

Minden gyerekekkel kapcsolatos információt vagy problémát megbeszélek vele és mondhatom, hogy sokkal többet segít, mióta elköltözött, mint előtte! (Elviszi orvoshoz a lányt, kiváltja a gyógyszereket, magántanárt fizet a fiú mellé, stb.)...

Úgy gondolom, hogy a gyerekek érdeke azt kívánja meg, hogy legyen egy apukájuk is, velem bármikor bármi történhet, legyen akire támaszkodhatnak!

Az, hogy én mit érzek, kicsit sem számít, az sokkal fontosabb, hogy a gyerekeim ne szenvedjenek, ne érezzék úgy, hogy nincs apukájuk!

A te gyerekeidnek is nagyon hiányozhat az apukájuk, ők is örülnének, ha az évnyitójukon az apukájuk is ott lenne, ezt jó lenne megérteni a feleségednek... (Ha szereti a gyerekeit, akkor a fájdalmukat is át kellene éreznie!)

Nem tudom, mit tehetnél, én a józan megbeszélés pártján állok, csak ezt a módszert ismerem, bár úgy tűnik, hogy sokaknak ez a "módszer" ismeretlen...

2009. aug. 26. 12:01
 2/3 anonim ***** válasza:

Emlékeztesd, hogy TI váltok el egymástól, a gyerekek nem válnak egyikőtöktől sem. Ha képes a gyerekeket nem harci eszköznek tekinteni ellened, akkor megérti. Ha ez nem megy, akkor sajnos veszekedni fogtok. Akár a bíróságon is. Ehhez nem árt, ha dokumentálod, bizonyítani tudod, hogy Te jó szándékkal álltál hozzá, és nem Rajtad múlott a helyzet elmérgesedése. (Amúgy mindig mindkét félen múlik. Ő biztosan úgy érzi, Te tehetsz mindenről. Ez nem árt, ha néha eszedbe jut. A bíró úgy is tudja, látott ilyet eleget.)

Elvileg amíg a bíróság nem mondta ki, hogy kié a felügyeleti jog, nem tehetne egyoldalú lépéseket a gyerekek ügyeiben Nélküled, hacsak nem tudja Ő bizonyítani, hogy Te veszélyezteted a saját gyerekeidet. Ezért ezeket a tetteit akár fel is használhatod ellene a válásnál, ha akarod. Én nem tenném, mert a gyerekek érdeke az is, hogy TI jó viszonyban maradjatok.

Mi a válásotok valódi oka? Miért ilyen a párod?

2009. aug. 26. 12:02
 3/3 A kérdező kommentje:
A válás okát már én sem igazán tudom kifejteni, a lényeg az ,hogy már nagyon kemény utálkozás van részéről. Azt mondja, hogy nem lehet velem megbeszélni semmit, de mikor le akarok ülni vele beszélni akkor csak támad. Nála a megbeszélés azt jelenti, hogy ő eldönti pl: Ne menjek el az évnyitóra és ha nem egyezek bele akkor szemét vagyok. Mondtam neki, hogy ezt nem tilthatja meg. Bemegyek az iskolába és megkérdem, hogy mi mikor van. Erre a válasz az hogy ez nem így működik.
2009. aug. 26. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!