Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kezdjek a nagymamámmal?...

Mit kezdjek a nagymamámmal? Sokat segít, de folyton azt hiszi ő mindent tud és mindenbe beleszólhat!

Figyelt kérdés

a mamám 68 éves és bár nagyon aranyos,és segít ha gáz van pénzügyileg!Bár ez nagyon ritka,föleg mert inkább a bátyámékat tekinti előnyben,tehát előbb segít neki,mint nekem...ami nem is lenne baj,ha nem engem b...na folyton és nem mindig az lenne hogy én vagyok a hülye meg a stb...

alapjában véve jol megvagyunk,de sokszor kötekszik és piszkál,hogy ö mennyit segített nekem meg hogy ö anno a szüleimnek is meg ilyenek.(a bátyámékat a hónap közepétöl a kövhónap elejéig eltartja,a negyedét sem kapja vissza tőlük,én meg néhány havonta kérektőle 1-2 ezret és azt is kamatostul kapja vissza,mert szokott ö is kérni tőlem)

én 1 éve elváltam,egyedül neveltem a gyerekeimet(mostanáig) és folyton azzal jött,hogy nehogy ismerkedjek,nem kell nekem senki,neveljem egedül a gyerekeket!Anno az exemre is nagyon fújt,aztán volt még egy probálkozásom abba is folyamatosan beleszólt...hát igaz abbol se lett semmi,most pár hónapja együtt vagyok valakivel,mivel eléggé messze lakik tőlünk,úgy döntöttünk,hozzáköltözünk,ott is megvan mindenünk!Viszont nem tudom mamámmal mit kezdjek,mert tuti rosszul lesz ha meg tudja,hogy az ország másik felére költözöm!Mikor el akartam költözni tavaly akkor folyton azzal jött,hogy mi lesz vele ha én elmegyek(ennek ellenére folyton tesomat ajnározza aki meg kihasználja öt)ne menjek sehova meg hát mi lesz velem,ugyse bírnám egyedül...

hogy mondjam meg neki,hogy eljövök??amikor elmondom mi a bajom akkor az a baja,ha nem mondom el akkor meg az!

2009. aug. 25. 10:31
 1/5 anonim ***** válasza:
95%

Hát, ez elég nehéz.. Egyszerűen mondd meg, mama, találtam valakit, akivel én és a gyerekek is nagyon jól kijövünk, szeretjük egymást, és októberben (példa) hozzáköltözünk Szegedre (ez is példa). Majd gyakran felhívlak, és néha meg is látogatunk, ne aggódj, nem tűnünk el örökre, továbbra is mindenben számíthatsz rám. Sajnálom, ha rossz hírt közöltem, de most elsősorban magamra és a gyermekimre kell koncentrálnom, és meg kell tennünk ezt a lépést, hogy boldogok lehessünk. Remélem megérted, és talán még örülsz is valamennyire, hogy végre megtaláltam a helyünk.

Nekem is hasonló szitum van, a dédim Miskolcon él, mi BP-en, már ez is elég nagy távolság, és most Angliába költözünk. Szegényt nagyon sajnálom, de ez van...

Sok szerencsét!

2009. aug. 25. 10:38
 2/5 anonim ***** válasza:
77%
Azt írod,hogy egy éve váltál el,és akihez kölözni akarsz az az ország másik végében él.Elhiszem,hogy rossz egyedül,de neked a gyerekeidet kell elsősorban nézned.Egyrészt még alig telt el idő a válásod óta,másrészt pedig nem is igazán ismerheted jól azt,akihez költözni akarsz.Nem tudod,hogy valójában milyen ember,elakar -e tartani téged és a gyerekeidet?Nem biztos,hogy ott találnál munkát te is.Jó apja lenne-a gyerekeknek?Ha elköltözöl,és rossz lesz ez a kapcsolat is,mit fogsz tenni? Nem azzal kell törődnöd,hogy a mamád mit fog szólni,hanem a gyerkeiddel! Én a helyedben semmiképpen nem költöznék egy alig ismert emberhez gyerekekkel az ország másik végébe.Van még időd várni,míg olyan embert találsz párodul,aki téged is és a gyerekeidet is elfogadja,és akit jól megtudsz ismerni.A gyerekek apja is beleszólhat a költözésbe.
2009. aug. 25. 10:41
 3/5 A kérdező kommentje:

köszi a választ!

igyekszem elég óvatosan beszélni majd vele,ha megyünk haza...

igen,az se kis távolság.nektek is sok sikert Angliába! :)

2009. aug. 25. 10:42
 4/5 A kérdező kommentje:

a második válaszolónak!

először is,egy hónapja nyaralásképp eljöttünk itt vagyunk nála!

A gyerekek megszerették és ő is őket-ez látszik azon is ahogy hozzá áll a gyerekekhez!

munkát találnék,mert voltunk a munkahelyén is és a főnökével beszéltem,felvenne ha esetleg úgy alakulna....és hát úgy is fog,hisz nemsokára költözünk.

a gyerekeimmel törödök!!!,mint már írtam megszerették egymást.

2.a gyerekek apja nem is fogalkozik velük!!!2-3 havonta meglátogatjaöket és ennyi...ezen kivül minden hiába,a nyári szünidö nála töltéséröl is,és mindenféle láthatási jogairol lemondott a váláskor,kivéve arrol h elméletileg kéthetente elvihesse öket,de ezt nem is teszi,meg sem kérdezi mi van a gyerekekkel,ha már nem jön el hozzájuk legalább megtehette volna h felhivja a gyereket,hogy boldog szülinapot vagy valami,jelenleg ö is társat keres és mindenkinek letagadja,a gyerekeit,azt mondja mindenkinek hogy nincs gyereke!!ennyit a gyerekek apjárol!

2009. aug. 25. 10:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is így voltunk vele, amikor mamámnál laktunk. Sajnos az öregek szeretik lelkileg zsarolni a hozzátartozóikat, de én megértem, hiszen már öregek, és mint a gyerekek kissé önzőek... :o) Akkor viszont pokol volt az életünk, de mióta elköltöztünk máshogy látom a dolgokat. Nehéz nekik is, mert csak védeni akarnak sokmindentől és azt hiszik, mert öregebbek ők jobban tudnak mindent. Mostmár nem haragszok rá emiatt.

Szerintem is jobb lesz, ha elköltöztök a párodhoz, nem helyezheted mindig a mások akaratát a tiéd elé. Ezt neki is meg kell értenie. Mindenkinek megvan a saját élete és nem élhet mások akarata szerint.

2009. aug. 25. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!