Mi legyen ha csak a pár egyik tagjának fontos a házasság, a másik ellenzi?
Lány 26, fiú 35. 4 éve vannak együtt, 3 éve együtt élnek. A fiú egy nem házasságból származó gyerekét is nevelik, az idő 70%-ban, nemsokára állandóan csak ők.
A lány hagyományos családmodellben nőtt fel, neki érték a házasság, mindig úgy képzelte, feleség lesz egyszer. Családot szeretnének közösen is, kb 2 év múlva, de a fiú nem akar házasodni, bár a lány a kapcsolat elején leszögezte, hogy akkor folytassák csak, ha arra kerülne a sor, hogy majd gyerek lesz, hogy az csak házasságba szülessen. Most a fiú mégse szeretné, csak simán együtt élni, mindenféle papír nélkül. A lány pedig biztosan nem szülne ha nem lenne férjnél. A fiú szerint anélkül is házaspárként kezelnék őket, talán már most is, de akkor meg miért nem lehet összeházasodni. A lány majd felhajtást sem szeretne, csak a legszűkebb családot, tanúkat meghívni. Ha amúgy jó lenne a kapcsolat, kinek kéne engedni, vagy egyiknek se, és szétmenni?
Házasodni általában az nem akar aki meg akarja hagyni az esélyt a könnyed szakításra.
Lehet itt dobálózni hogy ki enged meg ki nem....
Sokkal egyszerűbb aláírni azt a "csak papírt", mint hagyni a másikat szenvedni.
Én is belementem a templomi esküvőbe holott nem vagyok megkeresztelve sem, a családom nem lesz ott és tudom hogy rosszul leszek a párom népes rokonsága között a habos babos ruhában...
De ha neki ez kell, hát legyen.
Hátrányom a fél órányi kellemetlenségen kívül nem lesz belőle.
Újra meg kell ezt beszélni a "fiúval", ugyanis nem a papír miatt adhat ez válóokot, nem is azért mert nem enged a kedvedért, hanem azért mert ott az a kiskapu hogy leléceljen amikor szeretne.
Gyerek mellett ez kockázatos.
Hagyd ott!
Sajnos nincs más választásod. Ez a pasi elég idős, és valószínű, hogy azért választott egy ilyen fiatal lányt, mint te, hogy minél inkább kihúzza a független "gyerekkorát", azaz nem akar téged, nem akar függővé válni, nem akar elköteleződni. Ez szerintem egyértelmű. Ha neki nem lenne fontos a papír, már simán vezetne az anyakönyvvezető elé. De mivel neki nincsenek veled komoly, felelősségteljes tervei, ezért nem akar téged feleségnek.
Általában ezek azok a kiöregedett, gyerekes, független örökgyerekek, akik sohasem vállalnak senkiért sem felelősséget, az előző párkapcsolata is egy vadházasság volt, ki tudja miért lett annak is vége.
A másik ilyen pasifajta az, aki azért nem házasodik, mert vár a jobbra.
Ez van. Én kilépnék.
Ez a pasi egy jó nagy link alak.
Ha a papír nem változtat semmin, akkor ne fájjon aláírni. De ez a magánvéleményem. Aki nem akarja aláírni, az attól fél, hogy igenis változtat, igenis számít a papír.
Kompromisszumos megoldás a bejegyzett élettársi kapcsolat lehet.
Abban egyetértek a kettővel előttem szólóval, hogy ha a fiú házasodós lenne, akkor nem ennyivel fiatalabb lányt választott volna, aki melett még fiatal maradhat. De nem hiszem, hogy link alak lenne csak mert nem akar házasodni, elvégre gyereket akar, és az nem kisebb elköteleződés, sőt.
Alapvetően az nem derül ki, hogy a férfi konkrétan házasságellenes vagy csak fölöslegesnek tartja? Utóbbi esetben egy egyszerű két tanús esküvő megoldás lehet, elvégre ha mindegy, hogy házas-e, akkor az se baj, ha igen. Egyébként egy apasági nyilatkozat állítólag problémásabb és drágább, mint egy esküvő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!