Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális hogy ez a gyermek...

Normális hogy ez a gyermek már nem örül akármilyen ajándéknak?

Figyelt kérdés

Bátyám külföldön dolgozik és hozott haza a gyerekének (5éves kisfiú) gormiti bábut :) és akkor kérdezem miért sír? Azt mondja az apja hibája minden mert egy kis sz@r bábut hozott neki!

Na meg már karácsonyra playstation-t kapott, mi lesz később ha most ilyet kap?

Nekem ez túl sok!

2012. dec. 26. 22:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
25%
Én láttam a buszon egy olyan 7 évest aki iphone telefono jástzik, ezek az emberek ha felnőnek nem lesznek életre valóak.
2012. dec. 26. 22:29
 12/20 anonim ***** válasza:
70%
11-es, ezt miből gondolod? Hol az összefüggés? Aki drága dologgal játszik az nem lesz életre való, aki meg rongylabdával, az meg a jéghátán is meg fog élni? Ilyen hülyeséget?!
2012. dec. 26. 22:32
 13/20 anonim ***** válasza:
89%

Jaj, hát valamivel meg kell ideologizálni, hogy nekik nem telik rá.

Amúgy tök érdekes, hogy annak, akinek telik rá igaziból tök mindegy, nem áll le azzal foglalkozni, hogy milyen szar alak lesz abból, akinek nem tudnak megvenni mindent, de akinek nem telik, az egyfolytában azzal van elfoglalva, hogy akinek igen, az biztos nem boldog, meg buta, meg semmire se jó, meg amúgy is. Érdekes ez a mentalitás, ahelyett, hogy azzal foglalná el magát, hogy odajusson, hogy neki is teljen dolgokra, inkább azt húzná le a maga szintjére, aki már feljebb jutott, ha meg nem megy, akkor jönnek a hülye elméletek, hogy én legalább boldog vagyok meg stb. Ja persze, én is boldog vagyok, életrevaló, okos stb. meg még az árcédulákat sem kell néznem. Nem értem a ezek miért zárnák ki egymást?

2012. dec. 26. 23:06
 14/20 anonim ***** válasza:
25%
Bocs, én viszont kimondom, örüljön, hogy lyuk van a seggén. Nem sírni és toporzékolni kell, hanem örülni, hogy valamit adnak neki. Értem én, hogy megtehetik, hogy nagyobbat, drágábbat adjanak neki, de könyörgöm 5 éves. Ha azt látja, hogy a sírása és toporzékolása miatt megveszik, amit csak kér, utána még inkább rá fog játszani, hogy mindent megkapjon. Ennyi.
2012. dec. 27. 01:02
 15/20 anonim ***** válasza:
99%

Én ismerek egy fiút, gazdag családban él, gyerek kora óta megkap mindent, tapitáblával jár iskolába, mindenből a legújabb, legmodernebb megvan neki. Mégis borzasztóan okos (nem arra gondolok, hogy bemagolja a tananyagot 5*-re, hanem tájékozott, csomó érdekes dolgot tud, amiről egy vele egykorú embernek fogalma sincs), tisztelettudó a tanárokkal, felnőttekkel, remek a problémamegoldó képessége, vannak céljai az életben, amiért kitartóan küzd kiskora óta, és végig sikereket ért el benne (sport). A gazdagság ellenére a szülők keményen fogják, elvárások vannak felé, és sajnos soha nem elég jó nekik semmi...

Ez az "örüljön, hogy valamit kap" történet a gyerekeknél nem működik. Ők még nem így fogják fel. Én is emlékszem, anya vett nekem egy gyönyörű, igazi hajú babát, ami anyát ugyan lenyűgözte (felnőtt fejjel), de engem hidegen hagyott. Odaadta, és azt mondtam: Dehát én nem is szeretek babázni". Lehet hogy kicsit nyers ez így, és talán meg is bántottam ezzel anyut, de gyerekfejjel ezen nem gondolkozunk.

2012. dec. 27. 02:04
 16/20 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem ez a különbség a szegény és a jómódú gyerekek között. Mi örültünk, ha húsétel volt az asztalunkon karácsonykor, máskor nem igazán engedhettük meg magunknak, hogy drága kaját együnk. Karácsonykor kaptunk ajándékot, és ha még nem is vágytunk rá, örültünk neki. A gazdag gyerekek kínjukban már nyöszörögnek, hogy nem is az kell nekik.
2012. dec. 27. 02:26
 17/20 anonim ***** válasza:
37%

Szerintem ez gyerekfüggő.Az én lányom például mindennek örül,bármit vehetünk neki.Nem igy neveltük,ő ilyen,én is ilyen vagyok kis korom óta,az öcsém meg az ellentétem,ugyanazok a szülők neveltek ő mégis már lett.

Van egy ismerősünk akinek az apja szintén külföldön dolgozik,ő nagyon nagy ajándékokat kap,mondjuk nem értem de a feleség szerint igy kárpotolja a fiát azért mert havonta csak egyszer látja.Ez nem a gyereknek jó hanem az apának,hisz büntudata van hogy a gyerekét nem látja felnőni,igy próbál nagy ajándékokkal kárpotolni.

2012. dec. 27. 08:25
 18/20 anonim ***** válasza:
56%

Normális is meg nem is. Attól még, hogy gyerek, meg hogy jaj, tisztelnie kell a felnőttet meg az apját, attól még ugyanúgy megvan a joga nem a seggecskéjét a földhöz csapdosni örömében, ha vmi olyat kap, ami nem tetszik neki. Felnőttként is kapunk olyan ajándékot sokszor, ami nem tetszik, akkor mi is kényszerítsük rá magunkat, hogy igenis örüljünk neki? A gyerekek még nem képesek arra, hogy az ilyen dolgokat diplomatikusan intézzék el, az tinikorban jön el.

De az már igencsak baj, ha egy 5éves gyereknek az ajándék az csak a drága, nagy dolog, és toporzékol meg hisztizik, ha kis apróságot kap. El kell magyarázni neki, hogy nem biztos, hogy mindig telni fog rá, hogy mások nem biztos, hogy ennyit kapnak, és nem a méretét meg azt kell nézni, mennyibe került, hanem az ajándékozási szándékot meg a kedves gesztust, főleg amikor nem ünnepre kap, hanem vmi kis meglepetést... sztem rosszul lett nevelve.

23/l

2012. dec. 27. 10:29
 19/20 anonim ***** válasza:
45%

Én is kaptam olyan ajándékot ennyi idősen aminek (emlékszem) nem örültem, mégis megköszöntem, és nem hisztiztem, hogy más kell. Szerintem ez mentalitás kérdése. Amúgy szerintem se túl szerencsés mindennel elhalmozni a gyereket, hiszen ha már ennyi idősen megkap mindent, akkor nem fog kialakulni benne az, hogy a kemény munkáért jár a nagy jutalom, és a karácsony egyszerűen NEM az ajándékokról szól. Emellett, ha mindent megkap, akkor egy idő után már nem lehet mit venni neki. Ez van. Gyönyörű példa erre:

http://www.youtube.com/watch?v=7uvaTvDZI-k

Rengeteg videója van, folyton a játékait elemzi (lehet látni a háttérben) illetve van rengeteg videója nyugodtan nézzétek meg. Ha ilyen gyerekem lenne... :( És nem vagyok csóró, nincs gyerekem stb stb stb

Egyszerűen nem akarok ilyen hisztis, idióta, játékmániás, elkényeztetett életképtelen senkit nevelni a majdani gyerekemből.

2012. dec. 27. 10:32
 20/20 anonim ***** válasza:
84%

Azért gondolkodjunk már el, egy ötéves gyerek nem fog udvariasan jó képet vágni valamihez, ami igazából nem tetszik neki.

Az egy másik dolog, hogy pl. nekem is öt éves a fiam, és nála már az öröm, ha kap valamit, mert nem veszünk neki heti szinten játékot, csak szülinapra, karácsonyra, stb. De azért ha valami baromságot vennék neki, amivel nem tud mit kezdeni, előbb utóbb ő is kibökné, hogy nem örül neki.

2012. dec. 27. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!