Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondanátok el a gyerekn...

Hogyan mondanátok el a gyereknek, hogy az apja nem az apja? Mennyi idősen?

Figyelt kérdés
Férjemmel 4 évet külön töltöttünk, de nem váltunk el. Közben terhes lettem, de az apa nem vállalta a gyereket, nem erőltettem rá. Megszületett a kicsi, mi pedig kibékültünk a férjemmel. Most 2 éves, úgy élünk mint egy normális család, a férjem szereti, a kicsinek pedig természetes, hogy az apja. Van két nagyobb gyerekünk (12-13 évesek) ők természetesen tudják, hogy mi a helyzet valójában. De nem tudjuk a kicsinek hogyan kellene, és mikor elmondani.

2012. dec. 21. 11:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
97%

minél hamarabb!!!!

ha most mondod el vagy kezditek neki mondani hogy ő nem az igazi apu akkor nem erdekli. de 13 evesen ez hatalmas sokk lehet neki!

nálunk is ez volt. voltunk tanácsadonal is es azt mondta ezt neveljük bele es megerti hogy ez normalis. 13 evesen veszélyes màr!

2012. dec. 21. 12:12
 12/26 anonim ***** válasza:
98%

Most már várd meg a karácsonyt ezzel. :-)

Utána azonnal mondd el neki, így neveljétek, hogy ne törjön meg később.

Ahogy előttem írták, bármikor, elszólásból, rosszindulatból kiderülhet a számára, és irgalmatlan nagyot fog csalódni bennetek!

Már két éves korban simán el lehet magyarázni, hogy "más tette a hasadba", ne félj, ettől az marad az igazi számára, aki neveli.

2012. dec. 21. 12:18
 13/26 anonim ***** válasza:
40%

11

Hogy ne legyen sokk azt az embert akiről kiderül, hogy nem tud a gyerek életében minden nap jelen lenni,csak néha, mint barát vezetik fel. Igy az apa is részesül a gyerekből, a gyerek is részesül belőle, a kapcsolat is ki tud alakulni, ésa gyerek nem veszti el a stabilitását.

2012. dec. 21. 12:19
 14/26 anonim ***** válasza:
31%

13+

Főleg egy olyan gyereknél jobb ez, aki belsőleg kiköpött az apja, szüksége is lenne hiszen az tud a legtöbbet egy kamasznak segíteni, lekezelni aki ugyan olyan mint ő, mert sokszor kamaszkorban az ilyen anyukák egyszerűen bármennyire is erőn felül teljesítenek, nem tudják lekezelni a gyerek dolgait, és itt nem a neveletlen, elkényeztetett, akarnok lázadó gyerekekre gondoltam, hanem az értelmesebbére, akivel törődve és nevelve van.

2012. dec. 21. 12:22
 15/26 anonim ***** válasza:
38%

12

Látszik hogy nincs gyereked, mert fogalmad nincs milyen egy 2 éves kisgyerek.Fogalmad nincs. Azért adsz ilyen ostoba tanácsot.

2012. dec. 21. 12:24
 16/26 anonim válasza:
83%
Szerintem, eleve nevelni úgy kéne de ha ez nem megy vagy még ti korainak vélitek akkor én a 7 éves kort javaslom az iskola miatt ez egy hatalmas nagy szellemi változás lesz neki amúgy is. És talán még nem is késő, nem fogtok benne maradandó lelki bajt okozni.
2012. dec. 21. 12:29
 17/26 anonim ***** válasza:
65%
hű de minuszolgat valaki, csak nem ennyire dühös és gyáva az illető:DD
2012. dec. 21. 12:41
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

13-14 éves kor már késő!!!

Szerintem egy 6-7-8 éves gyerek már helyén tudja kezelni a dolgokat.

2012. dec. 21. 13:56
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Kedves számozós válaszoló, aki kiosztott!

Megjelölnéd, te melyik tanácsot adtad?

(12-es vagyok, 2 gyermekem van, és életmód, nevelési tanácsadással (is) foglalkozom)

2012. dec. 21. 14:22
 20/26 anonim ***** válasza:
19%

19

13/14

Ha az egyetlen lenné, akkor sem fordulnék hozzád tanácsadásért, aki egy 2 éves gyerek esetében ilyen tanácsot tud adni, az számomra semmi. Az meg még gázosabb ha ehhez a tanácshoz állítólag 2 kisgyermekkel is rendelkezel, az meg még nagyobb mínusz neked.

Nekem is van gyermekem 2-nél több,kiskamaszok+ én viszont veled ellentétben tisztában vagyok azzal, hogy egy 2 éves gyermek mit tud megérteni, felfogni, és érzelmileg érteni.

2012. dec. 21. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!