Elvált anyuka vagyok,11 éves fiam nagyon féltékeny az új udvarlómra, mindannyira, hogy képes tombolni, bőgni. Pedig éreztetem vele, hogy változatlanul úgy szeretem őt, mint eddig. A párom is nyitott felé bármilyen formában. Mit tegyek/ünk?
A gyerekkel ülj le és mondd el neki, hogy hisztizhet, ahogyan akar, de a te életedbe nincs beleszólási joga. Még 7 éven át a nevelésed és a felügyeteleted alatt áll, tehét azt teszi, amit te mondasz - ha tetszik neki, ha nem. Én nem vagyok a teljes liberalizmus híve: a család úgy család, hogy a szülő és a gyerek tudja, hogy hol a helye. Egy gyerek nem nőhet gyerekként a szülője fölé és nem zsarolhatja (a hiszti az: érzelmi zsarolás), nem kényszerítheti rá az akaratát.
Ha végképp nem bírsz a gyerekkel, akkor van egy javaslatom: nevelési tanácsadó. Nem tudom, mi most a hivatalos neve, de biztosan tudom, hogy vannak ilyen intézmények ma is otthon. Menj el a gyerekkel és ott majd kicsellózzák belőle a hiszti okát, és segítenek neki is, neked is és a leendő párodnak is rendezni a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!